Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

Gevelrenovatie is een onderschat onderdeel van het onderhoud aan je huis. Regelmatig zie je langs de straat volledige gevels en wanden die vervallen zijn. Door de gevel te renoveren kun je grote schade voorkomen en daarmee dus veel geld besparen. Maar wat zijn de prijzen van gevelrenovatie en wat komt er allemaal bij kijken? In dit artikel lees je alles over het renoveren van de gevel.

*Tip:
Gevel renoveren? Vergelijk eerst vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelspecialisten in jouw regio!

Prijsopbouw

Laten we beginnen met de prijsopbouw van een gevelrenovatie. Je ziet dat het overgrote deel bestaat uit de arbeidskosten. Door meerdere gevelspecialisten te vergelijken kun je dan ook flink op deze kostenpost besparen.
prijsopbouw-gevelrenovatie

Kosten gevelrenovatie

De belangrijkste vraag is hoeveel een gevelrenovatie voor jouw woning gaat kosten. Er is niet echt een standaardprijs vast te stellen. Gelukkig kunnen we je wel voorzien van de gemiddelde prijzen, welke je hieronder vindt. Aangezien het om maatwerk gaat wordt er altijd een offerte van te voren gemaakt.

Soort gevelrenovatie De kosten
Vervanging gevelstenen tussen €10,- – €15,- per m²
Vervanging dorpel tussen €35,- – €40,- per uur
Voegwerk herstellen vanaf €11.50,- per m²
Gevel impregneren tussen €6,50- €10,- per m²
Metselmortel vanaf €0,65 per liter

→ Voor een uitgebreid overzicht van de kosten ga je naar de pagina: gevelrenovatie prijzen en kosten.

gevel renoveren

Wees er snel bij

Het is belangrijk dat de gevelrenovatie bijtijds wordt uitgevoerd. Het is namelijk zo dat als een wand begint te vervallen het enkel van kwaad tot erger gaat en dus de eventuele reparatie een stuk duurder wordt, dan wanneer je het zo snel mogelijk adequaat laat oplossen. Bij vervallen gevels en muren kun je denken aan:

Voor al deze schade zijn er voldoende oplossingen te bedenken en er zijn genoeg bedrijven die het voor je op kunnen lossen. Via onze website kun je gemakkelijk in contact komen met lokale gespecialiseerde bedrijven.

Gevelrenovatie in verschillende vormen

Het renoveren van je gevel is er in veel verschillende vormen, van de voegen tot de fundering kunnen er problemen zijn en deze dienen allemaal professioneel gerepareerd te worden. Vanzelfsprekend zullen aan de verschillende werkzaamheden verschillende gevelrenovatie kosten hangen. Hier onder een kleine opsomming van gevelrenovatie werkzaamheden die mogelijk zijn.

  • Uithakken van voegen. Bij deze klus wordt de oude voeg eruit gehakt. Dit betekent dat je na deze klus nieuwe voegen kan maken.
  • Lood vervangen. Bij sommige gevels is ook lood gebruikt om zeker te weten dat die waterdicht blijft. Af en toe komt het voor dat het lood vervangen moet worden omdat het inmiddels is gaan lekken.
  • Raamdorpels. Soms zie je dat het voegwerk van raamdorpels en kozijnen verrot is. Op dit moment is de kans op lekkage groot en dien je dit dus direct op te laten lossen, deze gevelrenovatie methode is belangrijk. Het vervangen van je kozijnen kun je het beste tegelijkertijd met de gevelrenovatie laten uitvoeren.
  • Scheuren in gevel. De oorzaak van scheuren in je wand zijn vaak bouwtechnisch en daarom zijn er tal van oplossingen maar eigenlijk is er nooit een kant en klare oplossing. Hier is echt inspectie voor nodig. Een erkend professioneel bedrijf kan vaak een passende oplossing aanreiken.
  • Overige vormen. Betonreparatie, bestrijding zoutuitslag, vervangen lateien, vervangen waterslagen, gevelbepleistering, reparatie metselwerk, vochtbestrijding, gevel impregneren. Bezig met een gevelrenovatie? Bekijk dan ook direct de mogelijkheid van een schuifdeur voor jouw tuin tijdens de verbouwing.

dorpel renovatie

Zelf doen of een professional inschakelen?

Zoals je hierboven kunt zien komt er veel kijken bij een gevelrenovatie. Je kunt proberen om je gevel zelf te renoveren. Maar is dat wel zo verstandig als je het nog niet eerder hebt gedaan? Er zijn drie cruciale vragen die je jezelf zou moeten afvragen:

  1. Heb ik genoeg tijd?
  2. Ben ik handig/ervaren genoeg?
  3. Beschik ik over de juiste apparatuur/gereedschappen?
 

De meesten beschikken niet over de hierboven genoemde punten. In dat geval is het verstandig om een gevelrenovatiebedrijf in te huren. Een gevelspecialist beschikt over jarenlange ervaring en kan zorgen voor een duurzaam en mooi resultaat. Je kunt dan jarenlang genieten van je gevel zonder dat je je zorgen hoeft te maken over toekomstige problemen.

Voor en na gevelrenovatie

Voorzetwand

Het kan ook verstandig zijn om een voorzetwand te plaatsen. Niet alleen heb je dan minder geluidsoverlast van buiten maar je huis is dan ook nog veel beter geïsoleerd (zie ook: gevelisolatie). Een voorzetwand wordt in het huis geplaatst en tussen de muur en de voorzetwand kun je isolatie plaatsen. Zo kun je aanzienlijk besparen op je stookkosten.

Subsidie gevelrenovatie

Natuurlijk is het goed om te weten of er wel of geen subsidie beschikbaar is voor het renoveren van je gevel. Helaas is er sinds eind 2014 geen subsidie meer beschikbaar voor het renoveren van je gevel. Er zijn echter wel lokale subsidies beschikbaar voor het beter isoleren van je huis. Tijdens een gevelrenovatie is het plaatsen van de isolatie een ideaal moment. Via de volgende website kun je zelf nagaan of er een lokale subsidie beschikbaar is voor gevelisolatie: www.energiesubsidiewijzer.nl of ga naar de website over isolatie prijzen.

Na de renovatie

Na de gevelrenovatie is het zaak om de gevel eerst grondig schoon te laten maken. Gevelreiniging is essentieel zodat je optimaal je gevel kunt beschermen door de gevel te impregneren. Door je gevel te impregneren kun je nog langer genieten van je gerenoveerde buitenmuur. Dit omdat er nu een beschermende laag op de gevel zit welke de muur beschermt tegen weersinvloeden en vuil. Verstandig is ook om voor de renovatie al te investeren in een dakkapel (indien nodig).

voegwerk gevel

Bespaar door te vergelijken

Bij de keuze voor een gevelbedrijf dien je rekening te houden met de geleverde kwaliteit van het bedrijf. Het is ten zeerste af te raden om enkel op de prijs te letten. Er is een groot kwaliteitsverschil. Vraag daarom ook gedetailleerd naar de werkwijze en materialen dat het bedrijf wilt gaan gebruiken en probeer dit bij een onafhankelijke partij te verifiëren. Een gevelrenovatie is belangrijk om op tijd uit te voeren, en uiteraard moet dit dan ook goed uitgevoerd worden.

Vraag altijd offertes aan!

De prijzen kunnen aanzienlijk verschillen omdat het om maatwerk gaat. Gelukkig kun je via onze website gemakkelijk lokale gevelspecialisten vergelijken, geheel gratis en vrijblijvend. Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier. Je ontvangt offertes in je mailbox en begint met vergelijken. Je zit helemaal nergens aan vast en maakt uiteindelijk een weloverwogen keuze. Zo kunt je tot wel 30% op de kosten besparen.

Geef een reactie

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Overheidssteun voor energiebesparing

De overheid gaat samen met een aantal bedrijven geld beschikbaar stellen in

Zelf je gevel reinigen of een specialist inhuren?

Is je gevel toe aan een onderhoudsbeurt? Dan is het reinigen van

Geld besparen met gevelisolatie

Het juist isoleren van de gevel kun je een hoop geld besparen.