Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gevel zandstralen prijzenGevel zandstralen prijzen? Wanneer je gevel te maken heeft gekregen met zeer zware vervuiling zoals bijvoorbeeld roetaanslag zal je kunnen vaststellen dat een gewone, oppervlakkige reiniging weinig verschil zal uitmaken. Zelfs een chemische reiniging kan in dit geval geen uitweg bieden. Betekent dit dat je dan maar genoegen moet nemen met je zwaar vervuilde gevel? Absoluut niet! Het is namelijk nog mogelijk om er voor te kiezen om deze te zandstralen. Door te zandstralen kan de meest hardnekkige vervuiling worden verwijderd, je moet er alleen rekening mee houden dat dit niet voor elke ondergrond even interessant is. Wil jij ook jouw gevel zandstralen, maar ben je eerst nog benieuwd naar de kosten die daarvoor in rekening gebracht kunnen worden? We vertellen je graag alles over de gevel zandstralen prijzen op deze pagina!

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

Hoeveel bedragen de gevel zandstralen prijzen?

Vooraleer je gevel te laten zandstralen spreekt het voor zich dat je graag zal willen weten welke kosten je daarvoor precies zal moeten betalen. Wat dit betreft moet je er rekening mee houden dat er verschillende kosten aangerekend zullen worden. Je moet hierbij denken aan de volgende zaken:

  1. De kostprijs per vierkante meter die moet worden gezandstraald;
  2. De zogenaamde voorrijkosten die per kilometer worden aangerekend;

Je moet er wel rekening mee houden dat de bereikbaarheid van de gevel eveneens een zekere invloed kan hebben op de kostprijs die wordt aangerekend voor het zandstralen van de gevel. Zorg er omwille van deze reden altijd voor dat de vakman bij aankomst meteen kan beginnen met het reinigen van de gevel. Op deze manier voorkom je dat er ongewild extra kosten in rekening worden gebracht waar je eigenlijk helemaal niks aan hebt. In ieder geval, wil je graag de gemiddelde kostprijs weten van het zandstralen van je gevel? Dat wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de prijstabel die hieronder is terug te vinden.

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Zandstralen van gevel Tussen 10 & 15 euro per vierkante meter

Hou er bij het zandstralen van je gevel steeds rekening mee dat de gevel in goede staat moet zijn. Dit betekent dat het mogelijks noodzakelijk kan zijn om eerst het voegwerk te laten herstellen vooraleer het zandstralen te gaan toepassen. Het spreekt voor zich dat het herstellen van het voegwerk extra kosten met zich meebrengt waar je dan ook maar beter rekening mee kan houden. Hoeveel deze kosten exact zullen bedragen is natuurlijk steeds afhankelijk van de partij waar je een beroep op doet.

Zandstralen prijzen inclusief aanbrengen van beschermlaag

Zoals bovenstaande prijstabel duidelijk heeft gemaakt kan je voor het zandstralen van je gevel rekenen op een gemiddelde kostprijs welke is gelegen tussen de 10 & 15 euro per vierkante meter. Dit geldt enkel en alleen voor het daadwerkelijke zandstralen. Dit betekent dat er mogelijks nog voorrijkosten bij in rekening worden gebracht en wat eventueel ook te denken van de prijs voor het realiseren van een beschermlaag? Na het zandstralen van de gevel kiezen veel mensen er namelijk ook voor om deze van een impregneerlaag te voorzien. Voor het impregneren van de gevel kan je rekenen op een gemiddelde kostprijs welke is gelegen tussen de 9 en 12 euro per vierkante meter.

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Zandstralen + aanbrengen impregneerlaag Tussen 19 & 27 euro per vierkante meter

Het aanbrengen van een beschermlaag of impregneerlaag zorgt er voor dat de gevel wordt voorzien van een waterafstotend schild. Op het ogenblik dat er dan bijvoorbeeld graffiti op wordt aangebracht kan deze op zeer eenvoudige wijze terug worden verwijderd. Dit maakt het impregneren van de gevel na deze te hebben gezandstraald zeker de moeite waard.

Hoe besparen op de zandstralen prijzen?

In vergelijking met andere vormen van gevelreiniging moet het gezegd dat de kostprijs van zandstralen net wat hoger is gelegen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de intensiteit van de reiniging. Het feit dat je rekening dient te houden met een iets hoger prijskaartje neemt evenwel niet weg dat er ook verschillende manieren bestaan om te besparen op de kostprijs. Op welke manieren dit precies kan wordt duidelijk door middel van het onderstaande overzicht.

  • Schakel een specialist in uit de buurt

Wil je de voorrijkosten zo beperkt mogelijk houden? In dat geval is het voor het zandstralen van je gevel altijd interessant om een beroep te doen op een vakman die bij jou in de buurt is gevestigd. De voorrijkosten van maximaal 0,50 euro worden namelijk altijd per kilometer die moet worden afgelegd aangerekend. Woon je erg dicht bij de vakman die je gevel komt zandstralen? In dat geval is het zomaar mogelijk dat er helemaal geen voorrijkosten in rekening gebracht zullen worden.

  • Recht op kwantumkorting of niet?

Moet niet alleen jouw gevel gezandstraald worden, maar ook deze van je buurman? In dat geval is het de moeite waard om de handen in elkaar te slaan en de beide opdrachten aan hetzelfde bedrijf uit te besteden. Wanneer je dit doet kan je namelijk mogelijks rekenen op een interessante kwantumkorting die zomaar kan oplopen tot wel 10 procent. Zo wordt het zandstralen van jouw gevel meteen een stukje voordeliger.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe een offerte aan te vragen

Een offerte aanvragen doen veel mensen omdat ze de prijs willen weten,

Alles wat je moet weten over gevelrenovatie in 2021

De meeste mensen houden zich niet of amper bezig met de gevel

Waarom is gevelreiniging van belang?

De gevel van je huis is erg afhankelijk van de weersinvloeden. Daarom