Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

GevelisolatieMet de hoge energieprijzen en het duurzaam leven is het steeds normaler geworden om goede gevelisolatie aan te brengen tegen de buitenmuur van een woning. Vooral woningen van voor 1990 zijn tijdens de bouw slecht geïsoleerd. Wanneer je huis slecht geïsoleerd is kunt behoorlijk wat geld besparen wanneer je de buitenmuren goed laat isoleren.

*Tip:
Gevelisolatie? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van diverse lokale gevelspecialisten.                                                           

Prijsopbouw gevelisolatie

Laten we als eerst beginnen met de prijsopbouw van gevelisolatie. Zoals je ziet bestaat het grootste gedeelte uit de arbeidskosten. Je kunt dus flink besparen hierop door meerdere offertes van diverse specialisten te vergelijken.

prijsopbouw-gevelisolatie

Prijzen gevelisolatie

Hieronder tref je de prijzen van diverse soorten gevelisolatie waaronder: binnenmuurisolatie en buitenmuurisolatie. Je kunt daarnaast ook goed zien wat de prijzen zijn bij welke woning. Voor een uitgebreid overzicht van de kosten vind je op de pagina: gevelisolatie kosten.

Type woning Kostprijs binnenmuur Kostprijs buitenmuur
Appartement (25 vierkante meter) Tussen 2.250 & 2.750 euro Tussen 3.050 & 3.550 euro
Tussenwoning (65 vierkante meter) Tussen 6.050 & 7.050 euro Tussen 8.050 & 9.050 euro
Hoekwoning (65 vierkante meter) Tussen 6.550 & 7.550 euro Tussen 9.050 & 10.050 euro
2 onder 1 kap woning (100 vierkante meter) Tussen 9.050 & 11.050 euro Tussen 12.050 & 14.050 euro
Vrijstaande woning (150 vierkante meter) Tussen 15.050 & 16.050 euro Tussen 18.050 & 22.050 euro

3 Soorten gevelisolatie

Er zijn 3 bekende manieren om een gevel te isoleren die veruit het meest gebruikt worden in Nederland. Wij zullen deze methodes doorlopen en de voor- en nadelen op een rijtje zetten. Bovendien kun je op de pagina over gevelisolatie kosten meer informatie vinden over de prijzen van de verschillende vormen van isolatie.

  • Gevelisolatie aan de buitenkant. Bij buitengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal aan de buitenkant van een gevel geplaatst. Nadat de isolatie is aangebracht kan het netjes worden afgewerkt met een gevelbekleding naar jouw keuze. Er zijn verschillende soorten gevelbeplating maar ook een mooie pleisterlaag is een reële optie. Gevelisolatie tegen de buitenmuren aan geeft de hoogste efficiëntie, maar is dan ook de duurste. De redenen dat deze methode duur is heeft alles te maken met het materiaal, en de verplichting om het netjes te laten afwerken wanneer het erop zit. Zoals eerder vermeld zal er nog gevelbekleding of pleister op aan gebracht moeten worden. Een ander nadeel van deze methode is dat het het aanzien van een woning veranderd. Je zult dus een vergunning nodig hebben wanneer je in een rijtjeshuis of meer onder 1 kap woningen. Vaak worden deze vergunningen niet afgegeven.
  • Spouwmuurisolatie. gevelisolatieBij deze methode wordt het isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Een spouw is eigenlijk bedoeld om vocht doorslag tegen te gaan maar leent zich ook uitstekend om te vullen met isolatie materiaal. Bij spouwmuurisolatie maakt het gevelbedrijf een paar kleine gaten in de voegen van de buitenmuur waar vervolgend het isolatiemateriaal in wordt gespoten. Na het vullen van de spouwmuur zullen de gaten van de voegen weer gedicht moeten worden om het vocht buiten te houden, en de gevel netjes te houden. Lees ook: spouwmuurisolatie kosten. Spouwmuurisolatie is de goedkoopste vorm van gevelisolatie, maar ook zeer effectief. Het is wel noodzakelijk om vooraf goed inspectie te laten plegen, de spouwmuur mag niet vochtig zijn, en bovendien dient die leeg van vuil te zijn.
  • Binnengevelisolatie. Een andere manier is binnengevelisolatie. Voor deze methode wordt er isolatiemateriaal (tempex) aan de binnenkant van de wanden van de woning geplaatst. Vervolgens komt er een voorzetwand tegen de isolatie aan, dit natuurlijk om het mooi af te werken. Een groot nadeel van deze methode is natuurlijk dat de woning qua woonoppervlak kleiner wordt. Het wordt dan ook vaak bij oude woningen gedaan die geen spouwmuur hebben en er de mogelijkheid niet is om buitengevelisolatie te plaatsen.

Vergelijken

Elke huis is anders en elke gevelspecialist hanteert een eigen prijs. Omdat er niet zoiets als een standaardprijs bestaat is het verstandig om meerdere offertes van diverse specialisten aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier krijg je goed inzicht in de kosten en de mogelijkheden. Vergelijk ook de offertes en maak een weloverwogen keuze.

Geef een reactie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Zelf je gevel reinigen of een specialist inhuren?

Is je gevel toe aan een onderhoudsbeurt? Dan is het reinigen van

Alles wat je moet weten over een nieuwe gevel

De buitenmuren van je huis hebben veel te verduren. Ze zijn constant

Je gevel verfraaien door gevelbepleistering

Pandeigenaren gaan steeds vaker over tot gevelbepleistering om de uitstraling van de