Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

Gevel bepleisteren kostenGevel bepleisteren? Steeds meer woningeigenaars kiezen er voor om hun gevel te laten bepleisteren. Het bepleisteren van een gevel zorgt er namelijk voor dat je op relatief voordelige wijze de uitstraling van je gevel kan verbeteren. Bovendien wordt de ondergevel ook nog eens beter beschermd tegen mogelijke invloeden van buitenaf. Een probleem waar veel mensen wel rekening mee dienen te houden gaat schuil in het feit dat gevelbepleistering zeer lastig zelf aan te brengen is. Doe het zelvers moeten bij voorkeur dan ook over enige ervaring beschikken om geen vervelende oneffenheden te verkrijgen waardoor de uitstraling van de gevel kan worden aangetast. Toch kan het laten bepleisteren van je gevel wel degelijk interessant zijn.

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

Hoeveel kost een gevel bepleisteren?

Een gevel bepleisteren is mogelijk met tal van verschillende materialen. De prijs die voor gevelbepleistering in rekening wordt gebracht is hier dan ook sterk van afhankelijk. Wij zetten alvast enkele gemiddelde prijzen voor jou op een rijtje.

  • Gevelpleister kalk & cement. In eerste instantie is er een gevelpleister die bestaat uit een combinatie van kalk en cement. Deze gevelpleister is erg populair en kost doorgaans tussen de 42 en 64 euro per vierkante meter. Deze prijs is inclusief plaatsing evenals de BTW.
  • Gevelpleister met organische afwerking. Een tweede mogelijkheid is kiezen voor een gevelpleister met een organische afwerking. Deze pleister verschilt op vlak van prijs in principe niet in vergelijking met de kalk & cement variant. Ook deze kan dan ook worden aangebracht tegen een prijs van tussen de 42 en 64 euro per vierkante meter.
  • Gevelpleister op basis van zuivere kalk. De derde mogelijkheid is de gevelpleister op basis van zuivere kalk. Deze is duurder. Wanneer je voor deze pleister wenst te kiezen moet je dan ook rekening houden met een prijskaartje van tussen de 53 en 85 euro per vierkante meter.

Zie ook: stukadoor kosten.

Vatbaar voor vervuiling?

Er zijn zoals je reeds hebt kunnen lezen heel veel verschillende interessante voordelen verbonden aan het gebruik van gevelbepleistering op je gevel. Toch moet het ook gezegd dat er eveneens een niet onbelangrijk nadeel aan verbonden is. Het is namelijk algemeen bekend dat een gevelpleister bijzonder vatbaar is voor vervuiling. De mate waarin de pleister vatbaar is voor vervuiling is evenwel wel afhankelijk van de samenstelling van de pleister. Bovendien kan het aangeraden worden om raamdorpels met druipneuzen, dakoversteken of een gevelboord van zo’n 50 centimeter te gebruiken. Op deze manier kan een stukje van de ergernis worden voorkomen.

Vergelijk de prijzen

De prijzen van gevelspecialisten verschillen aanzienlijk. Dit omdat het om maatwerk gaat. Wij raden je daarom aan om meerdere offertes van diverse specialisten te vergelijken. Op deze manier krijg je een beter beeld van de kosten en de mogelijkheden. Vul op deze pagina je gegevens in, ontvang de offertes en kies de beste deal. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen.

Geef een reactie

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes

7x Tips gevelwerk

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

Wat is een gevelrenovatie?

Ofschoon het een onderschat onderdeel is van het onderhoud aan je huis,