Optrekkend vocht behandelen

vochtbestrijdingHeb je ook zo een last van optrekkend vocht? Er zijn verscheidene manieren om optrekkend vocht te behandelen. Het is sowieso belangrijk om optrekkend vocht te behandelen, het kost je honderden euro’s aan isolatie en bovendien is het slecht voor de constructie van je huis. Optrekkend vocht komt via de grond in je gevel, dit komt omdat de buitenmuur de (koude) grond raakt en vervolgens het vocht uit de grond trekt.
 

*Tip:
Direct weten wat de kosten van vochtbestrijding zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale vochtbestrijders.

Resultaat

Het resultaat van dit proces kan zijn dat er wel tot 6 en een halve liter met vierkante meter in de gevel kan zitten. Je hoeft geen genie te zijn om te beseffen dat dit slecht voor de buitenmuur is, na verloop van tijd zal het vocht zich ook verder gaan verplaatsen en kan je woning er echt onder lijden. Het is dus belangrijk om dit proces tegen te gaan. Optrekkend vocht behandelen kan op verschillende manieren. Zie ook: vochtbestrijding.

Behandel methodes tegen optrekkend vocht

Er zijn verschillende manieren op optrekkend vocht te behandelen. Omdat het vocht vooral uit de grond komt wordt vaak de grond geïnjecteerd waar de gevel samen komt met de grond. Dit voorkomt dat het vocht de buitenmuur in kan “kruipen” om vervolgens op te trekken. Daarna is het een kwestie van tijd voordat het vocht uit de muur verdwenen is.

Om het vocht voortaan echt weg te houden uit de buiten muur is het een goed idee om de gevel te impregneren. Dit is samen met het injecteren van de grond de beste manier om het optrekkende vocht te behandelen.

Voordat je dit laat doen zal er eerst een ervaren specialist moeten langskomen om de muur goed te bekijken en in te schatten welke op maat methode toegepast dient te worden voor het beste resultaat. Op onze website kunt in contact komen met deze specialisten. Vraag een offerte aan en je krijgt maximaal 6 prijsopgaves van bedrijven bij je uit de buurt die optrekkend vocht behandelen.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!

7 Comments

 • E. Koelma

  Enkele jaren geleden hebben we de buitenmuren zelf geimpregneerd, nu krijgen we bij lage temperaturen vochtplekken boven de trapboarding, waar zou dit aan kunnen liggen en hoe los ik dit op?

 • albert van den berg

  ik heb in mijn slaapkamer vochtige muur komt vanuit de badkamer douche is het mogelijk om tegels en voegen te impregneren zodat ik geen doorslaand vocht meer heb gr. albert

  • Gevel en Wand

   Een tegelwand hoort het vocht al tegen te houden. Ik zou goed controleren waar het water door de wand heen komt.

 • A van Raamsdonk

  Mijn probleem is een natte binnenmuur dit is al jaren zo.
  Nu is er een jaar of 2 geleden een spauwmuur isolatie aangebracht
  maar dat haalt ook niets uit.
  Wat doen we hieraan.
  m.vr.gr, Ad

  • Gevel en Wand

   Beste Ad,

   Wij adviseren in de meeste gevallen de buitenmuur te impregneren. Tenzij het vocht uit de grond komt is dit meestal de beste oplossing.

 • will van beek

  Mijn voorgevel slaat door en er doet zich optrekkend vocht voor kan deze van de buitenkant worden geimpregneerd

  • Gevel en Wand

   Beste Wil,

   De gevel kan sowieso van de buitenkant vanaf de buitenkant geïmpregneerd worden. Of dat het probleem oplost is afhankelijk of er nog vocht van andere plekken vandaan komt. Dat kan ik vanaf hier niet zien, wel kan ik adviseren een vakman in te schakelen via onze website, deze kan er naar kijken en een goed advies geven.

 • Plaats een bericht

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *