Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Scheuren in metselwerkScheuren in metselwerk zijn een doorn in het oog van veel huisbezitters. En dit is natuurlijk terecht want het ziet er niet zo een scheur in een buitenwand. Het is alleen meer dan een cosmetisch probleem. Scheuren in metselwerk hebben meestal een duidelijke oorzaak die ook aangepakt moet worden. Er zijn verscheidene redenen die scheuren veroorzaken:

  • een probleem aan de fundering
  • op de hoeken zijn spouw ankers aanwezig
  • algemene roestvorming
  • verharding of droging krimp
  • thermische oorzaak
  • lange aan een gesloten wanden

En zo zijn er nog meer redenen aan te wijzen die het metselwerk doen scheuren. Dit is direct ook weer het voordeel van de schade aan je buitengevel, ze verraden het werkelijke probleem dat ook opgelost dient te worden. De vorm van de scheur verraadt vaak waar je het probleem moet zoeken, daar gaan we nu niet verder op in omdat dat een heel technisch verhaal wordt. Bovendien is het moeilijk om een voor leek de scheurvorming te herkennen.

*Tip:
Scheuren in metselwerk? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Scheuren in metselwerk door fundering

Een vaak voorkomende schuldige aan scheuren in het metselwerk. De fundering is niet meer stabiel (denk aan verzakken) en zo trekt die schade in een wand van je woning. Dit is vaak een structureel probleem en men dient eerst het probleem in de fundering aan te pakken voordat de scheur gedicht kan worden, anders is het risico groot dat de scheur weer snel optreedt. Bovendien wil je natuurlijk ook dat de fundering goed en stabiel ligt en blijft. Een goed gevel bedrijf helpt je ook met de reparatie van de fundering.

Krimpscheuren herstellen

Dit komt vaak voor in nieuwbouw, het wordt ook wel verhardingskrimp genoemd. Het materiaal waarmee gebouwd is is nog niet helemaal droog en gehard. Het bouwvocht moet nog verdwijnen uit je wanden. Als het gaat dan gaat drogen en uitharden krijg je vaak  scheurtjes. Dit gebeurd eigenlijk altijd in de eerste paar jaar na de bouw. Dit is gemakkelijk op te lossen door een esthetische ingreep. Dit geldt ook voor scheuren in het metselwerk van nieuwbouw.

Geef een reactie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Welke gevelproblemen zijn er?

Het is vaak moeilijk te zien, wanneer je woning toe is aan

Alles wat je moet weten over een nieuwe gevel

De buitenmuren van je huis hebben veel te verduren. Ze zijn constant

Gevelisolatie en steenstrips: isolatie en afwerking in een pakket

Wanneer je jouw gevel isoleert, heeft dit een dubbele functie. Enerzijds maak