Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

voegwerkVoegwerk is het soort voeg dat zich in een gevel bevindt. Goede stevige voegen zijn belangrijk voor elke buitenmuur. Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat het cement tussen de stenen (de voegen) is komen te vervallen, is gaan scheuren of simpel uit de gevel brokkelt. Op dit moment is het nodig dat je je voegen verwijderen gaat, en dat er renovatie aan het voegwerk uitgevoerd gaat worden. Je hebt op dit moment ook direct een keuze van het volgende soort voeg dat je wilt binnen je nieuwe gevel.

*Tip:
Voegwerk? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Soorten voegwerk

Er zijn verschillende soorten voegen te vinden in Nederland. Dit in tegenstelling tot vroeger waar iedereen op eenzelfde wijze de stenen een elkaar metselde. Gelukkig is het anders en zijn er nu tal van mogelijkheden om de muur een modern en strak uiterlijk te geven. Hieronder de meest gangbare soorten voegwerk waar je uit kunt kiezen:

  • Bol geklopte voeg, steekt iets bol uit
  • Verdiepte voeg, ligt dieper tussen de bakstenen
  • Platvol gladde voeg. gelijk aan de muur
  • Terug gehouden voeg, recht maar iets dieper in de gevel
  • Knipvoeg, uitstekende voeg met schuine randen
  • Schaduwvoeg, schuin naar binnen afgesneden
  • Gesneden voeg, uitstekend
  • Gekleurde voegen

De soort voeg die je zult kiezen hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak en de stijl van je huis. De grootste populariteit is toch deel van de gesneden voeg, die straalt een bepaalde statigheid uit waar veel mensen voor vallen. Een mooie rode gemetselde muur met gesneden voeg ziet er erg statig uit.

gevel renoveren voegen

Prijzen voegwerk

Voegwerk kosten Prijzen incl. BTW + reiskosten; per m2
Platvolborstelwerk €10,-
Platte voeg €13,-
Strakke voeg €16,-
Schaduwvoeg €15,-
Klopwerk €12,-
Knipwerk/snijwerk €100,-
Daggesneevoeg €32,-

Soorten voegen

Als je de beschrijving hierboven leest dan krijg je nog niet echt een goed beeld. Het is veel makkelijker om te visualiseren door middel van afbeeldingen. Vandaar dat we bij elke soort voeg een kleine afbeelding erbij hebben toegevoegd zodat het voor jou stukken duidelijker wordt.

Gevel voegen

Holle voeg

holle voegLaten we beginnen met de holle voeg. Zoals je op de afbeelding kunt zien heeft de voeg een holle afwerking naar binnen toe. Hierdoor krijgt de gevel een mooie afwerking. Kosten voegwerk: €16,- per m2 (inclusief btw en reiskosten).

Strakke voeg

strakke voeg

Zoals de naam al aangeeft is de strakke voeg strak afgewerkt. De voeg is in lijn met de muur en dit geeft een modern uiterlijk. Niet alleen is het uiterlijk mooi, maar dit is ook een goedkopere manier om te voegen omdat het minder arbeidsintensief is dan andere varianten. Kosten voegwerk: €13,- per m2 (inclusief btw en reiskosten).

Verdiepte voeg

Verdiepte voeg

Bij een verdiepte voeg worden de voegen niet helemaal strak afgewerkt zoals bij de strakke voeg. Het lijkt alsof de stenen uitsteken, dit creëert een schaduw effect.

 

Bolwerk ; bol geklopte voegen

bolgeklopte voeg

Bij dit type voegwerk steekt het cement uit. De meningen zijn hierover verdeeld en sommigen denken zelfs dat het voegwerk niet goed is afgewerkt, terwijl dit met opzet wordt gedaan. Kosten voegwerk: €12,- per m2 (inclusief btw en reiskosten).

Schaduw voeg

schaduw voeg

De schaduw voeg is schuin afgesneden en de creëert net als de verdiepte voeg een mooi effect. Zoals aangegeven is dit type voegwerk natuurlijk wel arbeidsintensiever om te maken dan de strakke voeg. De prijzen per m2 liggen dan ook hoger voor dit type voegwerk. Kosten voegwerk: €15,- per m2 (inclusief btw en reiskosten).

Andere manier om de waarde van je huis te verhogen: verbouwkosten, dakkapel kosten, aanbouw kosten.

Voegwerk laten uitvoeren

Tijdens veel gevelrenovaties komt ook het voegwerk aan de beurt, waarom ook niet je bent er toch al mee bezig. Er zijn vele bedrijven die voegwerk kunnen maken, restaureren of repareren. Het is handig om bij verschillende voegbedrijven een offerte op te vragen om zo goed te kunnen vergelijken. Gelukkig kun je via onze website in een keer tot 6 offertes aanvragen bij verschillende erkende voegwerk bedrijven bij jou uit de buurt.

Geef een reactie

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over gevelrenovatie in 2021

De meeste mensen houden zich niet of amper bezig met de gevel

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes

Gevelreiniging helpt hoge kosten te voorkomen

Gevelreiniging is meer dan alleen reinigen – het is het behoud van