Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gevelrenovatie prijzenGevelrenovatie prijzen? Wanneer de gevel van je woning na verloop van tijd is aangetast door de tand des tijds spreekt het voor zich dat je hier graag iets aan zou willen doen. De gevel van een woning vormt namelijk een cruciaal onderdeel voor de uitstraling waar het huis in kwestie over beschikt. Denk jij er ook aan om gevelrenovatie uit te laten voeren aan je gevel, maar wil je eerst een duidelijk beeld hebben van de kosten die hieraan verbonden zijn? Lees dan snel verder en ontdek met welk kostenplaatje je voor gevelrenovatie rekening dient te houden.

*Tip:
Gevelrenovatie prijzen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Hoeveel kost gevelrenovatie?

prijzenDe belangrijkste vraag die je ongetwijfeld zal stellen gaat schuil in het feit hoeveel gevelrenovatie uitvoeren nu precies kost. Dit is een vraag waar we geen echt concreet antwoord op kunnen geven. In het bijzonder omdat de mogelijkheden op vlak van gevelrenovatie zo uiteenlopend zijn. Bovendien is het belangrijk om altijd goed te kijken naar de staat van de gevel. Een doorgedreven gevelrenovatie kost veel geld en is lang niet in alle gevallen noodzakelijk, in tegendeel. Om je toch alvast een beetje een beeld te geven van hoeveel gevelrenovatie kost hebben we alvast enkele kosten voor jou op een rijtje gezet:

 • Vervangen van voegwerk met hakhamers €40 per m2  (inclusief BTW + reiskosten)
 • Vervangen van voegwerk door middel van slijpwerk €35 per m2 (inclusief BTW + reiskosten)
 • Kapotte stenen vervangen (scheur buitenmuur) €12,50 per steen (inclusief BTW + reiskosten)
 • Raamdorpels vervangen €35,- per uur (inclusief BTW + reiskosten)

Dit zijn de meest voorkomende gevelrenovaties met daarbij behorende prijzen. Deze gevelrenovatie prijzen zijn natuurlijk indicatief en het kan per renovatie klus enorm verschillen. Hieronder vind je een uitgebreide overzicht van de kosten.

Prijsopbouw gevelrenovatie

De prijzen van een gevelrenovatie bestaan grotendeels uit de arbeidskosten. Je kunt dan ook flink besparen op de arbeidskosten door meerdere offertes van diverse vakmannen te vergelijken. Gelukkig kun je dat in een keer doen via onze website.

prijsopbouw-gevelrenovatie

Kosten gevelrenovatie tabel

Soort  Uitleg  Prijzen
Vervanging voegwerk  (hakhamers met luchtdruk) Door middel van een speciale tool wordt het voegwerk verwijderd. €40,- per m2
Vervanging voegwerk Deze variant is niet voorzien van luchtdruk. Arbeidsintensiever dus. €42,- per m2
Gebroken stenen vervangen Gebroken stenen vervangen €12,50 per steen
Raamdorpels vervangen Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie Schoorsteen geheel renoveren vanaf €500,-

*let op: bovenstaande prijzen zijn indicatieprijzen

→ Ook geïnteresseerd in de kosten van gevelreiniging? Zie ook kosten stukadoor.

Voegwerk prijzen

Voegwerk kosten Uitleg Gevelrenovatie prijzen incl. BTW + reiskosten; per m2
Platvolborstelwerk Geborsteld effect door gebruik van een borstel. €10,-
Platte voeg Het cement steek niet uit en is plat gestreken. €13,-
Strakke voeg Zoals de naam het al zegt; de voeg heeft een moderne uitstraling. €16,-
Schaduwvoeg De voegen krijgen een mooi schaduweffect. €15,-
Klopwerk Het cement steekt uit en is opgeklopt. €12,-
Knipwerk/snijwerk De voeg steekt buiten het metselwerk. Klassieke uitstraling. €100,-
Daggesneevoeg Het lijkt alsof er rechte strepen in de voegen zijn gemaakt. €32,-

Verbeteren van de isolatie

In het merendeel van de gevallen wordt bij gevelrenovatie de focus gelegd op de visuele eigenschappen waar de gevel over beschikt. Uiteraard is dit zeer belangrijk, iedereen wil namelijk graag dat zijn of haar gevel er optimaal uitziet, maar toch mogen ook andere eigenschappen niet uit het oog worden verloren. Wat bijvoorbeeld te denken van de isolerende functie van een gevel? Veel mensen staan er niet bij stil, maar door de gevel ontsnapt er bijzonder veel warme lucht, in het bijzonder wanneer deze niet of slechts gedeeltelijk is geïsoleerd. Wanneer je er met andere woorden voor hebt gekozen om een iets oudere woning te kopen kan het nooit kwaad om even de isolatie in de gevel te bekijken. Blijkt dat deze niet voldoende of gewoon zelfs niet bestaande is, dan is het altijd een aanrader om hier verandering in te brengen.

Het verbeteren van de isolatiewaarde van je gevel kan op twee verschillende manieren. Zo is het mogelijk om de binnenmuur te isoleren, maar kan de isolatie ook aan de buitenmuur worden geplaatst. De kostprijs die voor gevelisolatie wordt aangerekend is grotendeels afhankelijk van deze keuze. We zetten de gemiddelde kostprijs van de verschillende soorten gevelisolatie alvast even graag voor jou op een rijtje.

Type woning Binnenmuur Buitenmuur
Appartement Tussen 2.250 & 2.750 euro Tussen 3.050 & 3.550 euro
Tussenwoning Tussen 6.050 & 7.050 euro Tussen 8.050 & 9.050 euro
Hoekwoning Tussen 6.550 & 7.550 euro Tussen 9.050 & 10.050 euro
2 onder 1 kap woning Tussen 9.050 & 11.050 euro Tussen 12.050 & 14.050 euro
Vrijstaande woning Tussen 15.050 & 16.050 euro Tussen 18.050 & 22.050 euro
gevelrenovatie boor
Gevelrenovatie boor

Hoe kan gevelrenovatie worden uitgevoerd?

Bovenstaande maakt duidelijk dat er bij het uitvoeren van gevelrenovatie naar veel meer moet worden gekeken dan enkel en alleen de uitstraling waar de gevel in kwestie over beschikt. Het uitvoeren van gevelrenovatie kan dan ook in zeer veel uiteenlopende vormen gebeuren. Gevelrenovatie toepassen kan dan ook onder de vorm van:

 • Het vernieuwen van het voegwerk. Dit is zeer belangrijk om er voor te zorgen dat bijvoorbeeld schade door doordringend vocht niet kan ontstaan.
 • Het vervangen van stenen die door de jaren heen zijn stukgegaan.
 • Het vervangen van de bestaande gevelbekleding.
 • Het uitsluitend vervangen van de kozijnen door meer duurzame en beter isolerende exemplaren.
 • Het aanbrengen van nieuwe gevelisolatie (dit kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de muur).
 • Het opnieuw aanbrengen van pleisterwerk.
 • Het verbeteren van de draagconstructie waar de gevel over beschikt.

Een andere vorm van gevelrenovatie die vaak over het hoofd wordt gezien is gevelreiniging. Toegegeven, het is niet meteen een pure vorm van renoveren, maar het zorgt er wel voor dat de gevel van je huis er meteen terug een stuk aantrekkelijker uit komt te zien. Ook de kosten voor het laten uitvoeren van gevelreiniging zetten we graag voor jou op een rijtje.

Type werkzaamheden Gemiddelde kostprijs
Reinigen door middel van stoomcleanen Tussen 350 & 950 euro
Reinigen en voegen Tussen 1.450 & 1.850 euro
Reinigen, voegen en impregneren Tussen 3.250 & 3.850 euro

Interessante bespaartips

Inmiddels heb je waarschijnlijk wel een bepaald zicht op de verschillende kosten die voor gevelrenovatie in rekening gebracht kunnen worden. Waarschijnlijk zijn lang niet alle werkzaamheden meteen geschikt voor jouw budget, maar daar kunnen onderstaande bespaartips misschien wel verandering in brengen.

 • Steek zelf de handen uit de mouwen. Gevelrenovatie is inderdaad vrij duur. De hoge kostprijs wordt in het bijzonder veroorzaakt omwille van het grote oppervlak waarvan sprake is. Door zelf de handen uit de mouwen te steken is het evenwel perfect mogelijk om een groot deel van het kostenplaatje uit te schakelen. Op deze manier wordt gevelrenovatie voor iedereen een behoorlijk stuk betaalbaarder, althans wanneer je een beetje handig bent met klussen.
 • Zorg voor een tijdig onderhoud van je gevel. Een niet onbelangrijk deel van de kosten bij gevelrenovatie kan worden voorkomen of in ieder geval aanzienlijk uitgesteld door een tijdig onderhoud te voorzien. Het tijdig onderhouden van je gevel kan bijvoorbeeld het ontstaan en het manifesteren van mosvorming voorkomen waardoor de voegen minder snel worden aangetast. Wil je er echt zeker van zijn dat je gevel er altijd uitstekend uitziet en de kans op beschadigingen zo beperkt mogelijk wordt gehouden? Dan is één keer per jaar een gevelreiniging laten uitvoeren (na afloop van de winter) altijd een goede keuze.
 • Vergelijk offertes van verschillende bedrijven. Misschien wel de belangrijkste tip om te besparen is het vergelijken van offertes bij verschillende bedrijven die gevelrenovatie kunnen uitvoeren. De prijsopbouw van gevelrenovatie bestaat voor het overgrote merendeel uit arbeidskosten. Hier kan door het uitvoeren van een objectieve vergelijking zomaar even tot 30 procent op bespaard worden waardoor het kostenplaatje meteen een stuk lager komt te liggen.

Offertes vergelijken en tot 30% besparen?

Zoals je kunt zien is de prijs van een gevelrenovatie niet makkelijk te bepalen. Gelukkig kun je via onze website in een klap tot 6 offertes aanvragen van diverse lokale gevelspecialisten. Niet alleen ontvang je een prijsopgave voor de verschillende opties, maar je ontvangt ook vrijblijvend advies. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en je zit helemaal nergens aan vast. Hierdoor kun je zelf een weloverwogen keuze maken. Vul het formulier in, ontvang de offertes en begin met vergelijken. Een vergelijking kan je al gauw een besparing tot wel 30% opleveren!

Geef een reactie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Gevelisolatie en steenstrips: isolatie en afwerking in een pakket

Wanneer je jouw gevel isoleert, heeft dit een dubbele functie. Enerzijds maak

Alles wat je moet weten over een nieuwe gevel

De buitenmuren van je huis hebben veel te verduren. Ze zijn constant

Gevel renovatie btw tarief verlaagd naar 6%

Voor renovatie werkzaamheden aan de gevel is het btw tarief van 19%