Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

gevelreiniging prijsBeschikt jouw huis ook over een vuile gevel en wil je daar graag iets aan doen? Dat kan! Door middel van gevelreiniging is het mogelijk om hardnekkig vuil van de gevel te verwijderen waardoor deze terug haar authentieke uitstraling zal krijgen. Wanneer je op een bepaald ogenblik je huis wenst te verkopen spreekt het voor zich dat deze veel meer waard is met een mooie gevel dan wanneer deze er echt vuil uitziet. Wil jij ook graag gevelreiniging toepassen op de gevel van jouw woning, maar zou je eerst een goed beeld willen hebben van de kostprijs die aan gevelreiniging is verbonden? Wij vertellen er je graag alles over op deze pagina!

*Tip:
Gevelreiniging prijs? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Kosten gevelreiniging door de jaren heen (2019-2024)

Als we naar de afgelopen jaar kijken wat betreft de kosten van gevelreiniging, dan zien we een lichte stijging. Dit komt door de omstandigheden in de wereld waarbij de kosten van transport, gas/energie, inkoop, grondstofkosten e.d. zijn gestegen. Je ziet dat in principe elke dienst en product hierdoor stijgt in de prijs en ook dus voor jou als consument bij het inhuren van een gevelreiniger.

gevelreiniging prijzen door de jaren heen

De prijsopbouw van gevelreiniging

De prijsopbouw van gevelreiniging is zeer eenvoudig te ontleden. Ze bestaan dan ook slechts uit drie delen, te weten de voorrijkosten, de zogenaamde arbeidskost evenals het schoonmaakmiddel waar gebruik van wordt gemaakt. De arbeidskost neemt 66 procent van het totale kostenplaatje in beslag. De resterende 31 procent gaat dan naar het schoonmaakmiddel waar gebruik van wordt gemaakt voor het uitvoeren gevelreiniging. Zoals je ziet bestaat het grootste gedeelte uit de arbeidskosten, het is daarom verstandig om meerdere offertes van diverse specialisten te vergelijken om zo op de arbeidskosten te besparen.

prijsopbouw-gevelreiniging

Gevelreiniging prijzen per m2  in een handig overzicht

Wat kost gevelreiniging?

prijzenIn het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om gevelreiniging samen uit te voeren met het renoveren van voegwerk evenals het laten impregneren van de gevel. Dit zorgt er voor dat de gevel waterafstotend wordt waardoor deze over een prima duurzaamheid zal beschikken en haar optimale uitstraling gedurende een lange tijd zal weten te bewaren. Om je een goed beeld te geven van de gemiddelde kostprijs die gevelreiniging met zich meebrengt hebben we drie prijsvoorbeelden op een rijtje gezet. De prijsvoorbeelden zijn gebaseerd op een gevel met een oppervlakte van 60 vierkante meter. Waarom deze afmetingen? Omdat het de gemiddelde gevelomvang betreft van een rijwoning in Nederland.

Omschrijving Uitleg Prijs gevelreiniging per m2
Zandstralen Speciaal voor rode stenen € 13,-
Zandstralen Speciaal voor gele stenen € 16,-
Chemische reiniging Chemische reinigingsmiddel wordt gebruikt. Het vuil lost op en het water wordt gerecycled. € 18,-
Hogedruk reiniging (stoomreinigen) Met koudwater € 7,-
Hogedruk reiniging (stoomreinigen) Met warmwater € 8,-
Impregneren Vanafprijs € 7,50
Vochtstralen Bestaat uit combinatie van water met zand, kalk of glasparels. Water is zachter dan zand waardoor de kans op gevelschade kleiner is. € 14,50
Nevelstralen Indirecte stralen die de gevel nauwkeurig schoonmaken. Geschikt voor historische panden. € 17,00
*bovenstaande prijzen zijn incl. BTW, reis- en materiaalkosten

Uitleg tabel: Op de pagina gevelreiniging vind je meer informatie over de verschillende vormen van reinigen. Op deze manier kun je zelf inschatten op wat voor manier men zal moeten gaan reinigen. Je kunt natuurlijk voor deze inschatting een professional inschakelen. Nadat deze inschatting is gemaakt kun je een realistische gevelreiniging prijs invullen voor jezelf.

Zie ook kosten gevelrenovatie.

gevelreiniging steiger prijzen

Wat is de beste keuze?

Bovenstaande prijzen geven je waarschijnlijk nog geen concreet idee van wat voor jouw situatie nu precies de beste oplossing is. We hebben omwille van deze reden nog even de verschillende mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet:

  • Uitsluitend reinigen. Wanneer je er uitsluitend voor wenst te kiezen om je gevel te laten reinigen spreekt het voor zich dat je kan rekenen op de voordeligste kostprijs. In dit geval is de prijs gelegen tussen de 350 en 950 euro.
  • Voegwerk. Het laten herstellen van het voegwerk in je gevel kan voor een structurele waardevermeerdering zorgen voor je woning. De horizontale lijnen worden door middel van een zogenaamde schaduwvoeg namelijk beter benadrukt waardoor een unieke uitstraling kan worden gerealiseerd. In deze situatie moet je rekening houden met een gemiddeld kostenplaatje van tussen de 1.450 & 1.850 euro.
  • Bescherming voor een lange periode. Wil je na het reinigen van je voegwerk zo lang mogelijk kunnen genieten van de optimale uitstraling waar je gevel over beschikt? In dat geval is het altijd een interessante keuze om er voor te kiezen om de stenen en het voegwerk te laten impregneren. Op deze manier wordt namelijk een unieke beschermlaag gecreëerd voor de gevel. Het laten impregneren van je gevel brengt bovendien nog een extra voordeel met zich mee, want ook de energierekening zal een stukje lager uitvallen. Voor het laten reinigen evenals renoveren van je voegen en het laten impregneren wordt een kostenplaatje in rekening gebracht van tussen de 3.250 & 3.850 euro.

Keuzes die de prijs van gevelreiniging beïnvloeden

Ben je ook van plan om je gevel te laten reinigen? Dan is het altijd interessant om er rekening mee te houden dat verschillende keuzes een directe invloed hebben op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor gevelreiniging. We hebben deze keuzes even voor jou op een rijtje gezet:

de gevel reinigen

Keuze 1: Het type gevelreiniging

Het is bij het toepassen van gevelreiniging altijd interessant om rekening te houden met het type gevelreiniging. Dit is noodzakelijk om het best mogelijke resultaat te behalen. Bovendien kan een foutieve reinigingsmethode ook de gevel beschadigen. Twijfel je over wat nu precies de beste reinigingsmethode is voor jouw gevel? In dat geval is het altijd noodzakelijk om het advies van een specialist in te winnen. Alleen op deze manier kan je onaangename verrassingen voorkomen. We hebben de verschillende reinigingsmogelijkheden voor je gevel inclusief de gemiddelde kostprijs even op een rijtje gezet.

Type gevelreiniging Gemiddelde kostprijs
Zandstralen Tussen 11 & 21 euro
Stoomcleanen Tussen 6 & 16 euro
Chemische reiniging Tussen 6 & 16 euro

Keuze 2: Het voegen van de gevel

Zoals reeds aangegeven wordt er in het merendeel van de gevallen voor gekozen om de reiniging te combineren met het herstellen van de voegen. Dit zorgt namelijk voor een betere uitstraling en bovendien wordt een uitstekende duurzaamheid gegarandeerd. Wanneer er sprake is van slecht voegwerk in de gevel kan dit er voor zorgen dat water zich sneller een weg kan banen door de gevel waardoor er schade kan ontstaan. Het is dan ook zeer belangrijk om hierbij stil te blijven staan. Hoeveel je precies zal moeten betalen voor het voegwerk voor je gevel is afhankelijk van het type voeg waar gebruik van wordt gemaakt. De prijs kan dan ook variëren tussen 11 en 16 euro per vierkante meter.

Keuze 3: Impregneren van de gevel

Het grondig laten reinigen van je gevel en het herstellen van het voegwerk is één ding, maar het spreekt voor zich dat je de unieke uitstraling van je gevel ook zo lang mogelijk zal willen behouden. In dat geval is het interessant om je gevel te laten impregneren. Door te impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd) wordt er een unieke beschermende laag gerealiseerd. Dit zorgt er voor dat vocht geen schijn van kans meer maakt. Hierdoor kan je zo lang mogelijk genieten van de beste uitstraling van je gevel. Voor het laten impregneren van je gevel wordt een kostprijs in rekening gebracht van tussen de 7,50 en 16 euro per vierkante meter.

Vergelijken bespaart je geld!

De prijzen hebben een marge, dit komt dat naarmate het geveloppervlak groter is, de vierkante meterprijs naar beneden zal gaan. Dit is een indicatie en voor een duidelijk inzicht zal je toch een een offerte moeten opvragen bij een erkend bedrijf. Zij zullen de situatie opnemen en jou een eerlijke en duidelijke offerte geven. Om tijd te besparen kun je via onze website in een keer tot 6 lokale gevelreinigingsbedrijven vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je tot wel 30% op de kosten van je gevelreiniging besparen. Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox en begin met vergelijken.

Geef een reactie

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over gevelrenovatie in 2021

De meeste mensen houden zich niet of amper bezig met de gevel

Je gevel verfraaien door gevelbepleistering

Pandeigenaren gaan steeds vaker over tot gevelbepleistering om de uitstraling van de

Alles wat je moet weten over een nieuwe gevel

De buitenmuren van je huis hebben veel te verduren. Ze zijn constant