Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de isolatie die tussen de buitengevel en spouwmuur wordt gespoten. Spouwmuurisolatie kosten zijn relatief laag in vergelijking tot andere isolatievormen, daarnaast heeft het geen invloed op het uiterlijk van een pand. Bij bijvoorbeeld buitengevelisolatie komt er een hele nieuwe “laag” over een pand heen maar de spouwmuurisolatie verdwijnt simpelweg tussen de buitenmuur en spouwmuur.

Het plaatsen van deze isolatie wordt vaak gedaan door mensen die zich daarin gespecialiseerd hebben, er bestaan zelfs bedrijven die niks anders doen dan het isoleren van de spouwmuur.

spouwmuurisolatie

Het spouwmuurisolatie proces

Voordat de spouwmuurisolatie geplaatst kan worden moet er een toegang tot de spouwruimte gecreëerd worden. Dit gebeurd met de hulp van een boor, er wordt een klein gat gemaakt in de gevel. Dit gat wordt meestal gemaakt op de kruising van een voeg, dit is de simpelste manier om vervolgens de gaten weer te dichten. Daarna komt er een slang met een spuit door de gemaakt gaten die het spouwmuurisolatiemateriaal erin spuit.

Het materiaal zijn meestal een soort van kleine “pareltjes” of kleine balletjes, het lijkt wel een beetje op piepschuim. Deze balletjes zijn helemaal ontwikkeld met het oog van een optimale isolerende werking. De goede materialen hebben zelfs ook nog een vochtwerende werking.

Kosten en besparing spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste vorm van gevelisolatie. Desalniettemin is het natuurlijk wel een prijzige ingreep. Het isoleren van de spouwmuur kost plusminus €17 per m2. Deze prijs is een indicatie en kunnen verschillen per muurtype, isolatiemateriaal of bedrijf dat de uitvoering doet. De besparing op de stookkosten is echter ook aanzienlijk, de stookkosten kun je met 1/3 verlagen door het aanschaffen van spouwmuurisolatie. Deze informatie komt bij MilieuCentraal vandaan. Reken maar uit wat je dat scheelt na 10 jaar. Bovendien is de waarde van je woning ook wanneer deze goed geïsoleerd is.

Voor meer informatie ga je naar: spouwmuurisolatie info. Denk ook aan zonnepanelen voor een duurzamere milieu.

De kosten voor jouw situatie zijn vanaf deze plek moeilijk te noemen, als je toch wilt weten wat het gaat kosten wanneer je spouwmuurisolatie aanschaft kun je het beste op onze website een vrijblijvende offerte aanvragen, je hebt dan binnen een aantal dagen duidelijk over de kosten van spouwmuurisolatie voor jouw situatie. Klik hier voor het aanvragen van isolatie offertes.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!

3 Comments

 • sander van den Akker

  Ik heb recent een (deel) van een oude school gekocht. Ik weet niet alle detaisl, maar 1-2 jaar terug zijn er maatregelen getroffen om de spouwmuur en kruipruimte droger te krijgen.
  Nu wil ik de spouwmuur isoleren, maar als ik bij verschillende mensen navraag dabn krijg ik verschillende reacties als het gaat om spouwmuur isoleren als deze mogelijk vochtig is.

  Mijn vraag: IS het mogelijk een spouwmuur te isoleren als deze vochtig is of kan worden?

 • Bol

  Graag zou ik willen weten wat de prijs is om de muren te isoleren van de serre . We hebben een buiten muur ruimte van 10 cm met piepschuimisolatie platen van 5 cm. En daar is nog ruimte wn. Dan de binnenmuur

 • Gilbert Cobussen

  Even een vraag via deze weg. Hopend dat dit oké is.

  Wij hebben een huis van 1961 gekocht (met luchtspouw). Onder in de kelder hebben wij onze slaapkamer gemaakt. Omdat we bij één muur vochtproblemen hebben, hebben we een bedrijf laten komen die een diagnose heeft gesteld. volgens hun komt het vochtprobleem van de muur boven. Het vocht zou in de muur gaan zitten en vervolgens naar de kelder gaan. Zij kunnen de buitengevel behandelen zodat het vocht niet meer de muur in kan. Nu is mijn vraag, als we de luchtspouw met isolatie vullen komt er dan ook geen vocht meer in de kelder wand? Zo dacht ik twee vliegen in één klap te slaan, alleen weet ik niet of dit wel zo werkt.
  Ik hoor graag een reactie van U.
  Groet, Gilbert Cobussen

 • Plaats een bericht

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *