Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

spouwmuurisolatieSpouwmuurisolatie is de isolatie die tussen de buitengevel en spouwmuur wordt gespoten. Spouwmuurisolatie kosten zijn relatief laag in vergelijking tot andere isolatievormen, daarnaast heeft het geen invloed op het uiterlijk van een pand. Bij bijvoorbeeld buitengevelisolatie komt er een hele nieuwe “laag” over een pand heen maar de spouwmuurisolatie verdwijnt simpelweg tussen de buitenmuur en spouwmuur.

Het plaatsen van deze isolatie wordt vaak gedaan door mensen die zich daarin gespecialiseerd hebben, er bestaan zelfs bedrijven die niks anders doen dan het isoleren van de spouwmuur.

*Tip:
Gevelbekleding natuursteen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Het spouwmuurisolatie proces

Voordat de spouwmuurisolatie geplaatst kan worden moet er een toegang tot de spouwruimte gecreëerd worden. Dit gebeurd met de hulp van een boor, er wordt een klein gat gemaakt in de gevel. Dit gat wordt meestal gemaakt op de kruising van een voeg, dit is de simpelste manier om vervolgens de gaten weer te dichten. Daarna komt er een slang met een spuit door de gemaakt gaten die het spouwmuurisolatiemateriaal erin spuit.

Het materiaal zijn meestal een soort van kleine “pareltjes” of kleine balletjes, het lijkt wel een beetje op piepschuim. Deze balletjes zijn helemaal ontwikkeld met het oog van een optimale isolerende werking. De goede materialen hebben zelfs ook nog een vochtwerende werking.

Kosten en besparing spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste vorm van gevelisolatie. Desalniettemin is het natuurlijk wel een prijzige ingreep. Het isoleren van de spouwmuur kost plusminus €17 per m2. Deze prijs is een indicatie en kunnen verschillen per muurtype, isolatiemateriaal of bedrijf dat de uitvoering doet. De besparing op de stookkosten is echter ook aanzienlijk, de stookkosten kun je met 1/3 verlagen door het aanschaffen van spouwmuurisolatie. Deze informatie komt bij MilieuCentraal vandaan. Reken maar uit wat je dat scheelt na 10 jaar. Bovendien is de waarde van je woning ook wanneer deze goed geïsoleerd is.

Voor meer informatie ga je naar: spouwmuurisolatie info. Denk ook aan zonnepanelen voor een duurzamere milieu.

De kosten voor jouw situatie zijn vanaf deze plek moeilijk te noemen, als je toch wilt weten wat het gaat kosten wanneer je spouwmuurisolatie aanschaft kun je het beste op onze website een vrijblijvende offerte aanvragen, je hebt dan binnen een aantal dagen duidelijk over de kosten van spouwmuurisolatie voor jouw situatie. Klik hier voor het aanvragen van isolatie offertes.

Geef een reactie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe een offerte aan te vragen

Een offerte aanvragen doen veel mensen omdat ze de prijs willen weten,

6x Valse vooroordelen gevelwerk

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit