Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
buitengevelisolatie
Schematisce tekening. Geel is polystyreenbeplating.

Met buitengevelisolatie doelen we op het isoleren van de buitenkant van een woning. Met andere woorden, de isolatie wordt aangebracht tegen de gevel aan. Wanneer spouwmuurisolatie niet mogelijk is in een pand wordt dit vaak als alternatief gekozen, sommige panden hebben geen spouw bijvoorbeeld.

De reden dat huiseigenaren ook vaak kiezen voor buitengevelisolatie is het feit dat er veel energie wordt bespaard, en dat er bovendien een grote keuze is in de afwerking van de isolatie. Je hebt dus meteen de kans om je woning een compleet nieuw gezicht te geven.

*Tip:
Buitengevelisolatie? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Werkwijze buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie wordt tegen de bestaande buitenmuur geplaatst. Deze isolatie komt in de vorm van polystyreenplaten, dit zijn prefab platen met het isolatiemateriaal polystyreen erop bevestigd. Deze komen in verschillende maten om zo goed mogelijk bij de maten van de woning aan te sluiten. Het bevestigen gebeurd met mortel, lijm of pluggen. De huidige buitenmuur verdwijnt dus volledig achter de platen.

Nadat de buitengevelisolatie geplaatst is, is het noodzaak deze netjes af te werken. Meestal wordt er een gekozen voor een mooie stuclaag. Een stukadoor kan dit desgewenst met of zonder profiel  afwerken, en in een kleur naar keuze spuiten.

Een andere optie is om mooie gevelbekleding tegen de buitengevelisolatie aan te plaatsen. Er is een groot aanbod in gevelplaten, steenstrips of andere bekleding. Er zit vast iets tussen wat je aanspreekt.

Omgevingsvergunning buitengevelisolatie

Omdat het uiterlijk van de gevel dusdanig verandert, en het pand in volume iets zal toenemen is het van groot belang of je eerst nagaat of het hebben van een omgevingsvergunning verplicht is. In veel gevallen is dit namelijk wel het geval voor buitengevelisolatie. Je kunt eventueel bij uw offerte aanvraag vermelden dat je wilt dat een gevel expert dat voor je uitzoekt en de eventuele vergunningsaanvraag indient. Onze ervaring is dat wanneer experts de vergunning aanvragen er een grotere kans van slagen is dat die wordt gehonoreerd.

Bij vrijstaande woningen is de omgevingsvergunning eigenlijk nooit een probleem, bij rijtjeswoningen is het vaak iets onzekerder of die aanvraag wordt goed gekeurd.

Buitengevelisolatie prijzen

Vergeleken bij bijvoorbeeld spouwmuurisolatie is deze vorm van isoleren aan de hoge kant. Aan de andere kant krijg je er wel een betere isolatie voor terug, en kunt u uw huis een geheel nieuwe uitstraling geven.

Voor de prijzen voor jouw buitengevelisolatie wensen kun je het beste een vrijblijvende offerteaanvraag invullen op onze site. Isolatie experts uit uw regio zullen contact met je opnemen met een passende en persoonlijke offerte.

Geef een reactie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over gevelrenovatie in 2021

De meeste mensen houden zich niet of amper bezig met de gevel

Zelf je gevel reinigen of een specialist inhuren?

Is je gevel toe aan een onderhoudsbeurt? Dan is het reinigen van

Je gevel verfraaien door gevelbepleistering

Pandeigenaren gaan steeds vaker over tot gevelbepleistering om de uitstraling van de