Muren injecteren? Heb je te maken met optrekkend vocht in de gevel van je woning? In dat geval is het laten injecteren van de gevel wellicht de beste keuze die je kan maken. Het injecteren van een gevel of muur is door de jaren heen zo interessant en efficiënt gebleken dat vakmensen er tot wel tien jaar garantie op geven. Wil jij ook het probleem met optrekkend vocht aan je gevel een halt toeroepen en ben je daarvoor op zoek naar een efficiënte oplossing? Lees dan snel verder en ontdek meteen welke kosten muren injecteren nu precies met zich meebrengt.
Inhoudsopgave
Hoeveel kost muren injecteren precies?
Wanneer je een vakman in gaat schakelen voor het injecteren van de muren van je woning is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat er niet zomaar één concrete kostprijs kan worden aangegeven. Het is namelijk zo dat het prijskaartje van een muur of gevel injecteren altijd wordt bepaald aan de hand van onder meer de hardnekkigheid van het probleem. Bovendien speelt ook het aantal strekkende meters een niet onbelangrijke rol in het bepalen van de kostprijs. Om er voor te zorgen dat je toch een bepaald idee krijgt van het gemiddelde kostenplaatje waar je rekening mee kan houden hebben we alvast even drie verschillende opties voor jou op een rijtje gezet middels deze prijstabel:
Type gevel injecteren opdracht | Gemiddelde kostprijs |
Injecteren van de buitenmuur of gevel | Gemiddeld 775 à 800 euro |
Injecteren van zowel de binnen- als buitenmuren | Gemiddeld 1.450 euro |
Muur herstellen en injecteren | Gemiddeld 2.250 euro |
Hoe ziet de prijsopbouw van muren injecteren er precies uit?
Op het ogenblik dat je er voor kiest om de muren van je woning te laten injecteren dien je eigenlijk rekening te houden met twee verschillende kosten. In eerste instantie zijn er natuurlijk de kosten voor het kopen van de vereiste materialen, maar daarnaast zijn er ook nog de arbeidskosten. Wanneer we de verhouding tussen beide kosten gaan bekijken kan er worden vastgesteld dat de arbeidskosten slechts goed zijn voor een beperkt deel van de taart, namelijk ongeveer 25 procent. De resterende 75 procent gaat naar de materiaalkosten. Ondanks het feit dat veel mensen vandaag de dag zelf het injecteren van hun muren voor hun rekening willen nemen kan men zich dus met recht en rede afvragen of dit nu wel echt interessant is. Uit de verhouding tussen de materiaal- en arbeidskosten blijkt van niet.
Welke zaken beïnvloeden de kostprijs van je gevel injecteren?
Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het zo dat er eigenlijk geen vastgestelde kostprijs kan worden aangegeven voor wat het injecteren van je gevel betreft. Dit heeft alles te maken met het feit dat een enorm aantal verschillende factoren invloed uitoefenen op het prijskaartje dat je moet betalen. Welke factoren dit exact allemaal zijn wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de hieronder aangegeven informatie.
1.) Vochtmeting laten uitvoeren of niet
Vooraleer daadwerkelijk over te gaan tot het laten injecteren van de muren of de gevel van je woning is het steeds belangrijk om na te gaan of dit nu wel echt noodzakelijk is of niet. Dit kan worden vastgesteld door het laten uitvoeren van een speciale vochtmeting. Een dergelijke vochtmeting brengt aan het licht in welke mate er al dan niet sprake is van vocht in je gevel. Laat dezelfde controle ook na het injecteren van de gevel uitvoeren. Alleen op die manier kan je er namelijk zeker van zijn dat de gevel in kwestie daadwerkelijk goed is geïnjecteerd. In principe zijn er heel veel gespecialiseerde bedrijven die een dergelijke vochtmeting als service aanbieden, maar het is ook mogelijk dat er een bepaalde vergoeding voor wordt gevraagd. Deze vergoeding ligt in de praktijk doorgaans ergens rond de 50 euro.
2.) Het laten verwijderen van eventuele schimmel
Is er ten gevolge van het vochtprobleem schimmel ontstaan aan de muur of gevel in kwestie? In dat geval zal je deze graag willen verwijderen. Wanneer het gaat om lichte en bijgevolg oppervlakkige schimmel is het doorgaans wel mogelijk om deze zelf te verwijderen. Dit kan gebeuren met behulp van een fles bestrijdingsmiddel. Voor een dergelijke fles kan je rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 15 euro. Is er sprake van hardnekkige schimmelvorming? In dat geval laat je deze beter weghalen door een gespecialiseerde vakman. In ieder geval, om welk voor schimmel het ook mag gaan, het is altijd van belang om deze zo snel mogelijk weg te halen. Alleen op die manier zorg je er namelijk voor dat de impact op je gezondheid zo beperkt mogelijk kan worden gehouden.
3.) Het laten herstellen van de gevel in kwestie
Moet er tijdens een controle van de gevel worden vastgesteld dat het voegwerk in een slechte staat is? In dat geval is het belangrijk om deze te laten herstellen vooraleer het injecteren plaats te laten vinden. Dit is nodig om een optimale werking van de injectie te kunnen garanderen. Dit is uiteraard het gevolg van het feit dat vocht zich op zeer eenvoudige wijze een weg weet te banen door niet alleen de kieren, maar ook de spleten in het voegwerk. In ieder geval, de gemiddelde kosten voor het laten herstellen van voegwerk zijn gelegen tussen de 19 & 22 euro per vierkante meter.