Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Voor renovatie werkzaamheden aan de gevel is het btw tarief van 19% verlaagd naar 6%. Dit is goed nieuws voor eenieder die de gevel van zijn woning wilt laten impregneren of bijvoorbeeld wilt laten zijn gevel wilt laten stralen.

Deze maatregel is sowieso geldig voor het aankomende jaar, dus tot 1 maart 2014 kun je genieten van dit lagere btw tarief. De reden dat deze btw verlaging is doorgekomen is om de dalende werkloosheid in de bouwsector een halt toe te roepen.

Wat is je voordeel?

Het lijkt misschien niet direct op een grote maatregel of een grote verlaging in de prijs, dit is het echter wel, ik kan dit misschien aantonen met een klein rekenvoorbeeld: je wilt bijvoorbeeld je gevel stralen. De kosten hiervan zijn ongeveer €14 euro per vierkante meter. Een gemiddelde 2 onder 1 kap heeft een gevel van 110m2. Dit komt dus neer op een prijs van €1540, let wel dit is zonder btw. Met het oude tarief van 21% zou je uitkomen op €1863.40. Met de huidige regeling van 6% btw komt u voor dezelfde klus uit op €1632.

Op dit bedrag kan dit een groot voordeel voor je betekenen. Voor degene die sowieso al een renovatie of andere klus aan de gevel overwogen, is dit het moment om het te doen.

* Deze regeling is niet meer van toepassing 28 augustus 2015.


Laatste nieuws

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes

Geld besparen met gevelisolatie

Het juist isoleren van de gevel kun je een hoop geld besparen.

Overheidssteun voor energiebesparing

De overheid gaat samen met een aantal bedrijven geld beschikbaar stellen in