Kosten gevel opnieuw metselen

Kosten gevel opnieuw metselenWat zijn de kosten gevel opnieuw metselen? Jouw eigen huis zal je in een goede conditie moeten houden. Je moet er daarbij aan denken dat het staat door weer en wind. Het metselwerk in je gevel heeft hier behoorlijk onder te lijden. Op den duur wordt metselwerk broos wat de stevigheid van je muur niet ten goede komt.  Wanneer jij jouw gevel de oorspronkelijke stabiliteit weer wil teruggeven zal jij de gevel opnieuw moeten laten metselen. Dat is niet heel lastig, maar je zal het wel moeten uitbesteden aan een metselaar.

*Tip:
Gevel opnieuw metselen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Hoe gaat het opnieuw metselen in zijn werk

Een gevel opnieuw metselen is voor een metselaar een redelijk gemakkelijke klus. Hij zal het oude metselwerk verwijderen, en vervolgens de voegen opnieuw metselen. Dit wordt behoedzaam en voeg voor voeg aangepakt. De stenen zullen blijven zitten tijdens deze werkzaamheden. Jij zal ervoor moeten zorgen dat de stenen goed zijn schoongemaakt voordat met de werkzaamheden wordt begonnen. Laat je de algengroei op de stenen zitten, dan zal het metselwerk minder goed kunnen hechten waardoor het metselwerk over een aantal jaren weer overnieuw kan worden aangebracht. Een goede voorbereiding is dus essentieel.

Hoeveel kost een gevel opnieuw metselen

We hebben navraag gedaan naar de kosten van het opnieuw metselen van een gevel en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welke werkzaamheden wil je uit laten voeren Specificaties Basis van de prijs Prijs per m2
Voegen laten verwijderen Handmatig verwijderen Per vierkante meter Tussen 40 en 45 euro
Voegen opnieuw laten metselen Platte voeg aanbrengen Per vierkante meter Tussen 45 en 47 euro
Uurloon metselaar Ongeveer 27,50 euro

 

  • Als je handig bent. Ben jij handig aangelegd, dan zou je het kunnen overwegen om zelf een jouw muur opnieuw te voegen. Denk eraan dat je dit alleen maar doet wanneer je ook echt ervaring met metselwerk hebt. Heb jij die ervaring niet, dan zou je de stabiliteit van je gevel ernstig in gevaar kunnen brengen met een dergelijke actie. Als je niet handig bent met metselen zou je wel kunnen overwegen om zelf de stenen van je huis schoon te maken met een stoomreiniger. Dit is nog de zachtste manier om een vergrijsde muur weer fris te krijgen.
  • Als je een beetje handig bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je bijvoorbeeld de klimplanten van de muur kunnen verwijderen waardoor de metselaar direct aan het werk kan bij jouw huis. Je bespaart dan één tot twee uur uurloon.
  • Als je helemaal niet handig bent. Ben jij helemaal niet handig aangelegd of besteed je al het werk gewoon liever uit aan een professional, dan betaal je het volledige tarief wat daarvoor staat, inclusief de voorbereidende werkzaamheden. Je weet dan zeker dat je er geen omkijken naar hebt.

Samenstelling van de prijs

Hoeveel jij betaalt voor het opnieuw metselen van een gevel bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe worden de voegen schoon verwijderd. Het oude voegsel kan je op meerdere manieren laten verwijderen. Dit kan met een pneumatische beitel of handmatig. Bij pneumatisch beitelen komt er meer kracht aan te pas. Dit kan dan ook alleen bij gevels die nog heel stabiel zijn. Handmatig beitelen gaat langzamer maar het is wel meer geschikt voor gevels die verzwakt zijn.
  • Keuze 2: Hoe groot is de gevel. De prijs voor het opnieuw voegen van een gevel staat per vierkante meter uitgesplitst. Daaruit mag je opmaken dat je meer betaalt voor een grotere gevel dan voor een kleine gevel. Denk er wel aan dat de eerste 12 vierkante meters doorgaans tegen een standaard tarief worden gevoegd terwijl de verdere meters tegen een lager tarief worden gevoegd omdat de metselaar dan uit de ‘opstart-kosten’ is.
  • Keuze 3: Welke voeg wordt er gebruikt. Je kan kiezen voor een platte voeg omdat dit het goedkoopste is. Je kan echter ook kiezen voor een speciale voeg met bijvoorbeeld een schaduwrand of met richels erin getrokken. Deze voegen zijn kostbaarder maar ze zijn ook decoratiever. Daardoor voegen ze extra waarde toe aan jouw huis. Het is maar net wat jij belangrijker vindt.
  • Keuze 4: Hoe bereikbaar is jouw gevel. De metselaar heeft het liefste een goed bereikbare gevel met zo min mogelijk begroeiing. Een gevel waar klimplanten tegenaan groeien en waar mos en algengroei op zit is lastig te voegen. Zorg ervoor dat jouw gevel goed bereikbaar en schoon is voordat de metselaar aan de slag gaat.

 Bespaartips voor jou

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Je gevel opnieuw metselen is iets waar je liever niet teveel voor betaalt. Met één muisklik vraag je offertes op om mee te besparen. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 45 procent.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!