Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gevelreiniging is meer dan alleen reinigen – het is het behoud van uw pand. Vaak wordt bij gevelreiniging alleen gedacht aan bedrijfspanden maar ook monumentale panden, winkelruimtes en bedrijfspanden knappen enorm op na een goede reinigings- of renovatie beurt. Om een goed inzicht te krijgen wanneer gevelreiniging of renovatie nu echt nodig is, wordt er via een stappenplan gewerkt en de mogelijkheden besproken zodat je weet waar je aan toe bent.

Klimaatinvloeden
Allereerst wordt er gekeken naar de oorzaak van de vervuiling. Is het een natuurlijke aanslag of juist een chemische vervuiling? Staat uw pand bloot aan stofvervuiling uit de omgeving, industrie of natuur? Er zijn vele oorzaken bedenkbaar, van zure regen, UV straling tot aanslag van roet. Door ons klimaat hebben gevels het zwaar te verduren: zon, wisselingen van temperatuur, hagel, regen en omgevingsinvloeden zorgen voor verkleuring maar ook voegen worden poreus.  Het komt vaak voor dat gevels verweerd zijn of aangetast door andere weersinvloeden, soms is nabehandeling of bescherming met een wax of coating noodzakelijk. Wij bekijken dus eerst de status van uw pand, geven advies, bespreken de vorm van reiniging (machinaal of handmatig) en beslissen of waxen of een duurzame gevelcoating noodzakelijk is voor het behoud van uw pand.

Visitekaartje
Een bedrijfspand is het visitekaartje van een bedrijf en dat moet er goed uitzien. Maar ook een woning met een mooie uitstraling moet goed onderhouden worden om grote schade te voorkomen.  Door goed onderhoud van uw pand worden kleine schades sneller behandeld zodat je op het lange termijn uiteindelijk kosten bespaard. Bovendien blijft je woning of bedrijfspand er door de jaren heen goed verzorgd uitzien wat ook een prettige woon of werkervaring zorgt. De moderne geveltechniek zorgt ervoor dat algen en mossen vakkundig verwijdert worden. Dit kan door twee reinigingsmogelijkheden: de gevel met heet water reinigen of de gevel zandstralen als de gevel ernstig vervuild is. Na reiniging bestaat de mogelijkheid om de gevel te impregneren zodat alg of mos minder kans krijgt zich aan de gevel te hechten.

Als nieuw

Gevelrenovatie gaat een stap verder. Als uw mooie huis of bedrijfspand ernstig verweerd, vervuild of beschadigd is, dan pakken we de gevel grondig aan om het stucwerk in ere te herstellen. Het voegwerk wordt professioneel verwijdert zonder het metselwerk te beschadigen. Na het grondig verwijderen van vuil en oude voegen, wordt de muur goed gereinigd en gevoegd zodat de gevel er weer als nieuw uit ziet.


Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over een nieuwe gevel

De buitenmuren van je huis hebben veel te verduren. Ze zijn constant

Overheidssteun voor energiebesparing

De overheid gaat samen met een aantal bedrijven geld beschikbaar stellen in

Een duurzame en mooie gevel met houten gevelbekleding

Je hebt gemerkt dat je gevel aan vervanging toe is en dat