Keramische gevelbekleding

Keramische gevelbekledingKeramische gevelbekleding? Mensen die het belangrijk vinden dat hun pand over een zo exclusief mogelijke uitstraling beschikt durven tegenwoordig wel vaker te kiezen voor het gebruik van keramische gevelbekleding. Dit type gevelbekleding beschikt over dezelfde strakke vorm als een gewone bakstenengevel, maar dan met als extra bijzondere eigenschap dat ze fraai kan worden gepatineerd. Wanneer jij ook op zoek bent naar een mogelijkheid om de uitstraling van je pand te verfraaien is gebruikmaken van keramische gevelbekleding dan ook ongetwijfeld een aanrader.

*Tip:
Keramische gevelbekleding? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van diverse lokale gevelspecialisten.                                                           

Voordelen van keramische gevelbekleding

Denk jij er ook over na om jouw gevel te voorzien van een keramische gevelbekleding, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? In dat geval zetten we graag even alle voordelen van dit type gevelbekleding voor jou op een rijtje:

  • Keramiek is een duurzaam product welke beschikt over een natuurlijke uitstraling.
  • Door middel van keramiek is het probleemloos mogelijk om structuur in de gevelplaten aan te brengen.
  • De beplating kan vrij snel worden aangebracht.
  • Door keramische gevelbekleding wordt je pand meteen voorzien van een exclusieve en extra stijlvolle uitstraling.
  • Keramische gevelbekleding is onderhoudsarm waardoor je er weinig omkijken naar zal hebben.

Ondanks het feit dat er in het merendeel van de gevallen wordt gekozen voor een keramische gevel met de kleur van traditionele bakstenen is ze tot slot ook nog in diverse andere uitvoeringen verkrijgbaar. Ook op dit vlak beschik je dus over ruim voldoende mogelijkheden.

Kosten en onderhoud keramische gevelbekleding

In tegenstelling wat veel mensen vrezen valt het met de kostprijs van keramische gevelbekleding eigenlijk best wel mee. De gemiddelde kostprijs die voor dit type gevelbekleding in rekening wordt gebracht is gelegen rond de 78 euro. Wanneer je kiest voor een keramische gevelbekleding dien je er wel rekening mee te houden dat deze één keer per jaar gereinigd dienen te worden. Deze reiniging is noodzakelijk omdat je gevel anders snel haar uitstraling zal verliezen. Bovendien kan je er voor kiezen om je keramische gevelbekleding te laten coaten. Dit is niet noodzakelijk, maar het zorgt er wel voor dat mogelijke schade door met name doorslaand vocht kan worden voorkomen. Door een degelijk onderhoud zorg je er voor dat je gedurende vele jaren genot zal ondervinden van je keramische gevel en dat zonder dat je er veel kosten voor dient te maken. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je op zoek bent naar duurzame gevelbekleding met een exclusief karakter en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding dan is de keuze voor keramiek waarschijnlijk snel gemaakt!

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!