Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

Gevelrenovatie steenstripsGevelrenovatie steenstrips? Wanneer je van plan bent om gevelrenovatie door te voeren kan je hiervoor een keuze maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Gevelrenovatie met steenstrips is door de jaren heen evenwel bijzonder populair geworden. Door er voor te kiezen om dergelijke gevelrenovatie door te voeren kan je namelijk rekenen op het authentieke karakter van een bakstenen gevel, maar dan wel zonder de vervelende nadelen die er aan verbonden zijn. Ben je eveneens van plan om gevelrenovatie met steenstrips uit te voeren? In dat geval zijn er wel een aantal zaken waar je maar beter rekening mee kan houden.

*Tip:
Gevelrenovatie? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Voordelen van steenstrips

Veel mensen houden van het unieke karakter van een uit bakstenen of andere stenen bestaande gevel. Het is evenwel niet altijd even eenvoudig om bij bijvoorbeeld een renovatieproject gebruik te maken van bakstenen. Op deze manier verlies je namelijk niet alleen erg veel ruimte, daarnaast kan het nodig zijn om een extra fundering te voorzien. Steenstrips lossen deze problemen moeiteloos op. Door gebruik te maken van dit type gevelbekleding wordt er bijzonder veel ruimte bespaard en bovendien is het hierbij niet noodzakelijk om een nieuwe of extra fundering te voorzien. Hierdoor kan niet alleen bijzonder veel werk en tijd, maar ook geld worden uitgespaard.

Verkrijgbaar in tal van verschillende vormen

Indien je eveneens van plan bent om bij je gevelrenovatie gebruik te maken van steenstrips dien je er rekening mee te houden dat deze verkrijgbaar zijn in tal van verschillende afmetingen. Zo kan de dikte bijvoorbeeld variëren tussen de 20 en 50 mm. Steenstrips kunnen verder niet alleen worden vervaardigd uit baksteen, maar ook uit beton, gips en kunststof. Zelfs siersteen behoort tot de mogelijkheden, al is deze optie doorgaans wel een stukje duurder. Het gebruik van steenstrips is niet alleen mogelijk bij gevelrenovatie, maar kunnen ook probleemloos worden toegepast als wandbekleding.

Steenstrips combineren met isolatiepanelen

Het is op tal van verschillende manieren mogelijk om steenstrips te laten plaatsen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om ze meteen op de gevel aan te brengen, maar je kan ze ook laten bevestigen op isolatiepanelen. Dit laatste kan interessant zijn voor gevels die niet of eerder in beperkte mate zijn geïsoleerd. Door het plaatsen van isolatiepanelen wordt het warmteverlies aanzienlijk in de kiem gesmoord. Door er dan de steenstrips op te plaatsen wordt er meteen gezorgd voor een meer dan degelijke, kwalitatieve afwerking van de gevel. Wil je met andere woorden graag de isolatiewaarde van je gevel verbeteren en wil je tegelijkertijd ook nog eens kunnen rekenen op een klassieke baksteenlook voor je gevel? In dat geval is kiezen voor steenstrips beslist de moeite waard.

Geef een reactie

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen gevelwerk

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

Gevel reinigen is belangrijk, voorkom renovatie

Het belang van het reinigen van de gevel wordt wel eens onderschat.

Welke gevelproblemen zijn er?

Het is vaak moeilijk te zien, wanneer je woning toe is aan