Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

laserreinigingLaserreiniging? Mensen zijn steeds op zoek naar de meest ideale mogelijkheid om de uitstraling van hun gevel ten allen tijde zo mooi mogelijk te houden. Er zijn door de jaren heen op dit vlak verschillende reinigingstechnieken op de markt verschenen. Eén van de belangrijkste en tevens ook vaakst toegepaste is laserreiniging. Deze efficiënte methode zorgt er voor dat vuil dat zich heeft gemanifesteerd zeer eenvoudig kan worden verwijderd. Vooral wanneer reiniging met water, stoom of zandstralen niet de oplossing lijkt te bieden is het toepassen van laserreiniging een absolute aanrader.

*Tip:
Laserreiniging? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Laserreiniging op lichtgekleurde stenen

Het toepassen van laserreiniging werkt op basis van energie. De reiniging wordt gerealiseerd door de lichtbundel op het vuil te richten. De plaats in kwestie op de stenen wordt sterk opgewarmd waardoor het vuil als het ware zal verdampen. Het gebruik van laserreiniging wordt in het bijzonder aangeraden bij een lichtgekleurde steen. De lichte steen laat tijdens het reinigen het licht weerkaatsen waardoor een zelfbegrenzend effect wordt gecreëerd. Dit zorgt er voor dat de stenen uitstekend worden gereinigd terwijl het risico op beschadiging nagenoeg verwaarloosbaar is.

Nd:YAG laser

Eén van de belangrijkste nadelen van laserreiniging is dat het niet door de eigenaar van het huis zelf kan gebeuren. De laser waar gebruik van wordt gemaakt is namelijk zeer duur in aankoop. In het merendeel van de gevallen wordt er voor het op deze manier reinigen van de gevel gebruik gemaakt van de Nd:YAG laser. Deze laser wordt op een golflengte van 1064mm toegepast waardoor er kan worden gezorgd voor een efficiënte behandeling. Bovendien is het belangrijk om bij laserreiniging gebruik te maken van pulserend laserlicht aangezien net deze tot de juiste verzameling van energie moet leiden. In het merendeel van de gevallen zal de zogenaamd pulstijd tussen 10-9 tot 10-7 seconden bedragen. Uiteraard is de laser precies in te stellen op basis van het type vuil waar je mee te maken krijgt.

Prima reinigend vermogen

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat laserreiniging over een uitstekend reinigend vermogen beschikt. Zoals eerder aangegeven behaalt ze evenwel de beste resultaten bij een lichte steen. Het reinigend vermogen is daarbij eveneens afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij niet alleen aan de golflengte waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook aan het vermogen evenals de pulstijd en de afstand tot de gevel. In principe is het noodzakelijk om er voor te zorgen dat het vermogen zo wordt afgestemd dat het vuil op eenvoudige wijze kan verdampen zonder dat de structuur van de steen wordt aangetast.

Geef een reactie

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Gevel renovatie btw tarief verlaagd naar 6%

Voor renovatie werkzaamheden aan de gevel is het btw tarief van 19%

Alles wat je wil weten over een vliesgevel

Gevelbekleding heeft als taak om de originele gevel fraaier te doen uitzien,

Alles wat je moet weten over een nieuwe gevel

De buitenmuren van je huis hebben veel te verduren. Ze zijn constant