Gevelisolatie binnenzijde

Gevelisolatie binnenzijdeGevelisolatie binnenzijde? Het is vandaag de dag zeer belangrijk om je woning van een zo optimaal mogelijke isolatie te voorzien. Steeds meer mensen zien bovendien ook het nut in van een doorgedreven isolatie van hun gevel. Het is namelijk algemeen bekend dat warme lucht over een stijgende werking beschikt. Het uitsluitend isoleren van het dak van je woning is dan ook niet langer afdoende. Wanneer je uitsluitend hiervoor kiest zal je er namelijk altijd rekening mee moeten houden dat een niet onbelangrijk deel van de warme lucht een weg naar buiten zal vinden. Het isoleren van de gevel is mogelijk op verschillende manieren. Je kan er voor kiezen om de gevel te isoleren aan de buiten, maar ook aan de binnenzijde. In dit artikel vertellen we je graag alles wat je moet weten over het isoleren van je gevel aan de binnenzijde.

*Tip:
Gevelisolatie binnenzijde? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van diverse lokale gevelspecialisten.                                                           

Twee verschillende mogelijkheden

Indien je, je gevel aan de binnenzijde van je woning wenst te laten isoleren kan je een keuze maken uit twee verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • Er kan gebruik worden gemaakt van een voorzetwand die is opgebouwd uit een roostering (in hout of in metalstud). Deze wordt opgevuld met isolatie. Daarop wordt een dampscherm geplaatst met daar bovenop nog eens een afwerking zoals bijvoorbeeld hout of gipsplaten. Het is onnodig om te zeggen dat deze manieren van het isoleren aan de binnenkant van je gevel heel veel ruimte in beslag neemt.
  • De tweede mogelijkheid is kiezen voor polyurethaan isolatieplaten. Ook hierbij wordt er gebruik gemaakt van een dampscherm (uiteraard) terwijl de afwerking bestaat uit een gipskartonplaat. De isolatieplaten kunnen meteen op de muur gekleefd worden of kunnen bevestigd worden op houten lattenwerk.

Gevelisolatie aan de binnenzijde aanbrengen of niet?

Er bestaat nogal wat discussie over het al dan niet interessant zijn van het aanbrengen van gevelisolatie aan de binnenzijde van een woning. In eerste instantie is het namelijk algemeen bekend dat gevelisolatie aan de buitenzijde aanbrengen altijd zorgt voor de beste resultaten. Een zeer belangrijk extra nadeel dat is verbonden aan gevelisolatie plaatsen aan de binnenzijde van de woning gaat bovendien schuil in het feit dat er heel veel ruimte verloren kan gaan waardoor de ruimte binnenshuis zichtbaar wordt verkleind. Een belangrijk voordeel van gevelisolatie aan de binnenzijde plaatsen is dat het altijd kan worden uitgevoerd, dat er geen vergunning voor noodzakelijk is (bij het van buitenaf isoleren van de gevel is dat wel het geval) en dat het voordeliger is dan het isoleren van de gevel aan de buitenzijde.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!