Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De overheid gaat samen met een aantal bedrijven geld beschikbaar stellen in een fonds voor woningeigenaren die energiebesparende maatregelen willen treffen aan de woning. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door betere gevelisolatie te plaatsen. Ook geld de overheidssteun voor dakisolatie, betere beglazing en vloerisolatie. Huiseigenaren kunnen het geld via een langdurige lening van het fonds gebruiken. Veel woningeigenaren willen graag energiebesparende maatregelen treffen aan een woning, maar hebben de relatief grote investering er niet voor over. Minister blok hoopt op deze manier huiseigenaren toch over de streep te trekken deze investeringen wel te doen.

Wanneer komt het fonds beschikbaar

Het is de bedoeling dat het fonds vanaf november 2013 beschikbaar komt voor de woningeigenaren. Doordat het een langlopende lening is met een laag rentetarief kan het erg interessant zijn voor woningeigenaren. Zo kan de maandelijkse besparing op het energieverbruik al afdoende zijn om de maandelijkse kosten van de lening te dekken.

Omdat het een lening is, vult het fonds zichzelf ook weer automatisch aan, de steun vanuit bedrijven en overheid is dan ook maar éénmalig.

Meeste efficiënte vorm van isolatie

Wanneer je besluit dit fonds aan te spreken is het natuurlijk goed om te weten in welke maatregel je het best je geleende geld kunt steken. Spouwmuurisolatie en dakisolatie zijn de meeste effectieve vormen van isolatie. Bij het toepassen van deze maatregelen zul je behoorlijk kunnen op besparen op de stookkosten. De kosten voor spouwmuurisolatie zijn ook dusdanig laag dat het zichzelf snel terugbetaald.

Aan het einde van 2013 wordt deze maatregel doorgevoerd. Wanneer je interesse hebt kan het raadzaam zijn het nieuws of deze website in de gaten te houden.


Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over een nieuwe gevel

De buitenmuren van je huis hebben veel te verduren. Ze zijn constant

Gevelreiniging helpt hoge kosten te voorkomen

Gevelreiniging is meer dan alleen reinigen – het is het behoud van

Alles wat je wil weten over een vliesgevel

Gevelbekleding heeft als taak om de originele gevel fraaier te doen uitzien,