Kosten buitenmuur met Eternit bekleden

Kosten buitenmuur met Eternit bekledenWat zijn de kosten buitenmuur met Eternit bekleden? Een huis heeft nogal wat te doorstaan. Weer en wind zullen bij de gevel van jouw huis op den duur hun tol eisen. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat woningbezitters na verloop van een aantal jaren hun gevel laten bekleden met een decoratief materiaal om hun huis weer een fris aangezicht te geven. Een veel gebruikt materiaal om een gevel mee te bekleden is Eternit. We hebben voor je uitgezocht hoeveel je kwijt bent als je een gevel met Eternit wil bekleden.

*Tip:
Buitenmuur met Eternit bekleden? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van diverse lokale gevelspecialisten.                                                           

Wat maakt Eternit zo uniek

Gevelbekleding is er in heel veel soorten en maten. Eternit is een merk wat gebruik maakt van platen en/of profielen die gemaakt zijn van vezelcement. De platen zijn hierdoor isolerend en decoratief tegelijk. Door de verschillende afwerkingsmogelijkheden kan je een woning met Eternit precies naar jouw eigen smaak afwerken.

Hoeveel betaal je voor een muur met Eternit

We keken voor je hoeveel je kwijt bent voor een muur bekleed met Eternit. We kwamen tot een aantal varianten met ieder hun eigen prijscategorie.

 

Welk eternit systeem koop je Prijs is berekend per Wat is de prijs per m2
Eternit Equitone Per vierkante meter Tussen 95 en 115 euro
Eternit Cedral board Per vierkante meter Tussen 75 en 875 euro
Eter Backer HD Per vierkante meter Gemiddeld 40 euro
Paintboard Per vierkante meter Tussen 29 en 35 euro
Eternit cedral wood sidings Per vierkante meter Tussen 39 en 45 euro
Eternit cedral wood sidings click systeem Per vierkante meter Tussen 55 en 65 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Eternit is een systeem wat bij klussers heel geliefd is omdat je het zelf voor het grootste gedeelte kan aanbrengen. De basis kan je laten aanbrengen door een gevelrenovatie bedrijf of klussenbedrijf en het afwerken kan je uiteindelijk zelf doen. Ook het op kleur brengen van de gevelbekleding doe je dus zelf. Je kan de kleur na een aantal jaren ook nog aanpassen waardoor je jouw huis weer een nieuw aangezicht geeft.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent. Ben je een beetje handig aangelegd, dan bereid je jouw gevel voor zodat het gevelrenovatiebedrijf gelijk aan de slag kan met het aanbrengen van Eternit gevelbekleding. Je kan de stenen vast schoonpoetsen waarbij je de algengroei verwijdert. Je kan ook klimplanten verwijderen zodat de gevel gelijk toegankelijk is.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je het bekleden van jouw gevel met Eternit gewoon over aan het gevelrenovatiebedrijf. Je weet dan zeker dat je de volledige garantie krijgt over de gevelbekleding met Eternit. Daarnaast heb je er geen omkijken naar.

Samenstelling van de prijs

Hoeveel je kwijt bent voor een gevelbekleding met Eternit heb je zelf in de hand door je keuzes. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw gevel. De afmeting van jouw gevel bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van bekleding met Eternit. De prijs per vierkante meter zal tot een oppervlak van 12 vierkante meter ongeveer navenant toenemen, maar na dat oppervlak is het gevelrenovatiebedrijf uit de ‘opstartkosten’. Dat wil zeggen dat de kosten van de huur van de apparatuur om de Eternit aan te brengen dan zijn voldaan. De prijs zal vanaf die eerste 12 vierkante meter wat dalen per vierkante meter.
  • Keuze 2: Wat is de conditie van jouw gevel. De conditie van de gevel bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van de werkzaamheden van het bekleden met Eternit. Als het gevelrenovatiebedrijf eerst een flinke laag algengroei moet verwijderen zullen daar kosten voor in rekening worden gebracht. Je kan hier zelf wat aan doen door met een borstel de algengroei en grijze aanslag te verwijderen van je gevel.
  • Keuze 3: In hoeverre wordt de gevelbekleding met Eternit afgewerkt opgeleverd. Een gevelbekleding met Eternit kan worden afgeleverd als basis waarna jij deze nog verder moet afwerken door middel van schilderen of spuitwerk. In dat geval zal je minder betalen voor het aanleggen van de basis terwijl je zelf nog een aantal werkzaamheden moet uitvoeren.
  • Keuze 4: Laat je een gevelbekleding met Eternit afwerken of ga je het zelf doen. Als je zelf de werkzaamheden met Eternit uitvoert bespaar je uiteraard op het arbeidsloon. Wanneer je echter de gevel laat bekleden met Eternit betaal je het arbeidsloon van het gevelrenovatiebedrijf. Deze kosten zitten bij bovenstaande kosten inbegrepen.

Snelle bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Eternit gevelbekleding koop je het liefste voor een nette prijs. Dit doe je via onderstaande button. Je ontvangt direct meerdere offertes om te vergelijken. Dit levert jou een voordeel oplopend tot wel 35 procent op.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!