Zandstralen gevel

zandstralen gevel

Het zandstralen van een gevel gebruik je bij zeer zware vervuiling. Denk hierbij aan graffiti verwijderen, of hele zware roetaanslag dat je met een chemisch middel er niet af krijgt.

Vocht wordt vermengd met het juiste straalmiddel (een grovere stof) en die wordt onder verschrikkelijk hoge druk tegen je buiten muur aangespoten. Tijdens dit gevel zandstralen wordt als het ware je gevel grondig gepoetst door de korreltjes die door de vloeistof heen zitten.

Een product dat veel gebruikt wordt tijdens het zandstralen van een gevel is Olivivenzand. Dit is mineraalzand met scherpe kantjes. Bovendien bevat het geen silica en ijzer (beter voor het milieu).  Er zijn nog meer mineraalzandsoorten te vinden, en deze hebben alle hun eigen kenmerken en voor en nadelen.

Kosten gevel zandstralen

Natuurlijk wilt u weten wat de totale prijs zal zijn van het laten zandstralen van je gevel. Bij gevelreiniging en gevelrenovatie is de prijs moeilijk te bepalen. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van tussen de € 11,- en € 16,- . Er wordt in bijna alle gevallen een offerte op maat gemaakt omdat het om maatwerk gaat. Het beste wat je kunt doen is meerdere offertes van diverse gevelbedrijven vergelijken. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet de hoofdprijs zal betalen. Gelukkig kun je gemakkelijk via onze website in een keer tot 6 offertes ontvangen en vergelijken van lokale gevelbedrijven. En dat geheel gratis en vrijblijvend.

Zandstralen van gevel laten doen

Het zandstralen van de gevel kun je niet zelf doen, dit is een zeer specialistische klus die je niet zo maar even zelf kunt uitvoeren. Speciale kleding, opleiding, en materiaal is vereist om het zandstralen van je buitenmuur tot een goede resultaat te brengen.

Het zandstralen van een gevel is een aparte technieken vergt de nodige ervaring. Bovendien moet je van te voren jezelf goed afvragen of het echt nodig is om een gevel te laten zandstralen. Er is namelijk een risico dat je gevel beschadigt door de grote kracht en rigoureus aanpak van het zandstralen. Zeker wanneer je buitenmuur bestaat uit poreuze stenen is dit het overdenken meer dan waard, het schoonmaken van een buitenmuur moet ook netjes gebeuren zonder dat er schade ontstaat.

Eigenlijk is de term gevel zandstralen verkeerd, er wordt namelijk helemaal geen zand gebruikt. Dit is verboden door de Nederlandse wet omdat het te grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Gelukkig zijn er afdoende alternatieven voor het zand die je gevel ook pracht mooi maken.

Wanneer je je gevel goed gereinigd wilt hebben kun je het best een vakman langs laten komen om je gedegen advies te geven. Die zal ook aangeven wat de beste methode zal zijn.

Vergelijk gratis tot 6 offertes

Postcode:
12 reacties op “Zandstralen gevel
 1. Patrick zegt:

  Wij hebben een jaren 60-huis, waarvan de achtergevel geschilderd is. Het zijn die standaard, veel in Nederland gebruikte, gele en rode bakstenen.
  Kunnen we met zandstralen de verf verwijderen, of zijn deze bakstenen daar te poreus voor?

 2. Nat zegt:

  Onze buren gaan zandstralen. Ons huis grenst direct aan hun pand. Ik ben bang dat op de rand nu ons houtwerk dat tot aan de rand loopt en geschilderd stucwerk beschadigd wordt, is dat terecht?

 3. M. Sloot zegt:

  Wij hebben een geverfde achtergevel. Het gaat om ongeveer 10/15 m2.
  De rest van het huis is niet geschilderd. Het lijkt ons mooi als de verf er afgehaald kan worden. Kan dat?

 4. Sanne zegt:

  Mijn huis was wit geverfd en dit hebben wij laten verwijderen door de gevels te laten zandstralen, maar helaas zit er nog verf op wat moet ik nu nog laten doen zodat de rest van de verf er ook af komt.Wil het huis niet meer wit laten schilderen.

 5. H.van den Broek zegt:

  Moet de gevel opnieuw gevoegd worden nadat deze is gezandstraald ?

 6. Alfons Beerens zegt:

  Mijn huis is wit en er zitten diverse verschillende soorten verflagen op. Hierdoor laten de muren geen vocht meer door. Schilders adviseren daarom: laten zandstralen. Zelf ben ik daar niet zo’n voorstander van omdat het nogal geweld met zich meebrengt en ik mij afvraag wat er overblijft van de voegen.

  Wat is uw advies?

  • Gevel en Wand zegt:

   Mijn advies is om de mogelijkheid te bekijken of de verf verwijderd kan worden met stoom onder hoge druk. Ik zou u adviseren een offerte aanvraag te doen en een specialistisch bedrijf langs te laten komen om te kijken naar eerder genoemde mogelijkheid.

Stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*