Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

GevelrestauratieGevelrestauratie is het terugbrengen in oudere toestanden van de gevel. Met andere woorden wordt er tijdens een gevelrestauratie de huidige gevel weer in de staat terug gebracht waarin deze ooit verkeerde. Dit kan wenselijk zijn wanneer je bijvoorbeeld een oud pand bezit en deze de uitstraling en sfeer wilt teruggeven van weleer. Vaak komt dit het best tot z’n recht wanneer het een oud statig pand betreft.

Restauratie is dus iets anders dan renovatie, renovatie is het weer bewoonbaar maken van een pand door middel van een ingrijpende verbouwing. Wij bieden wel de informatie over gevelrenovatie.

*Tip:
Gevelrestauratie? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Gevelrestauratie uitvoeren

Wanneer je besloten heeft de gevel in zijn oude toestand te te brengen is het van belang dat er zoveel mogelijk informatie voorhanden is over de staat van de gevel waarin je deze terug wilt hebben. Goede hulpmiddelen voor een gevelrestauratie zijn oude foto’s, bouwtekeningen uit die tijd en zo mogelijk de bewoners van die tijd of mensen die zich nog goed herinneren hoe de gevel er destijds uitzag.

Met de informatie over de eerdere staat wordt er gekeken naar wat er aan huidige gevel moet gebeuren teneinde deze weer in de oude staat te restaureren. De volgende gevelrestauratie werkzaamheden worden vaak uitgevoerd:

  • Eventuele scheuren in het metselwerk bestuderen en vervolgens repareren.
  • Zijn de voegen nog goed? En zo ja: zijn de voegen gevoegd zoals dat vroeger gedaan was. De manier van voegen heeft een grote invloed op de uitstraling van een pand.
  • Heeft de gevel nog zijn originele kleur? Externe invloeden kunnen de kleur ernstig aantasten, vaak voldoet stralen om de oude kleur terug te krijgen.
  • Hebben de kozijnen en raamdorpel nog dezelfde uitstraling als vroeger? Als deze vraag met nee wordt beantwoord zullen deze ook geschilderd of vervangen moeten worden.

Monumentale panden restaureren

Monumentale panden zijn de panden waarde meeste restauraties aan worden uitgevoerd. Gevelrestauratie heeft hierbij altijd een grote prioriteit aangezien dit toch de eerste indruk van een woning betreft. Gevelrestauratie aan een monument is ook nog interessant om een andere reden. Bekijk ook de mogelijkheden van een aanbouw.

Bij het rijk is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de restauratie van een monument. Zolang de restauratie zich ook concentreert op het behoud van originele details maak je aanspraak op de subsidie. Uiteraard valt gevelrestauratie ook onder deze regeling. Via het offerteformulier kun je nog meer informatie aanvragen bij erkende gevelwerkers.

 

Geef een reactie

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Je gevel verfraaien door gevelbepleistering

Pandeigenaren gaan steeds vaker over tot gevelbepleistering om de uitstraling van de

Circulair bouwen met deze circulaire gevelsystemen

Milieu bewuster leven en letten op duurzaamheid zijn toch voor veel Nederlandse

Wat is een gevelrenovatie?

Ofschoon het een onderschat onderdeel is van het onderhoud aan je huis,