Impregneermiddel

Wanneer je van plan bent zelf de gevel te gaan impregneren heb je impregneermiddel nodig. Het impregneermiddel is er in allerlei soorten en kwaliteiten te vinden. In feite is de taak van het impregneermiddel vrij simpel: het middel zorgt voor een vochtwerende werking. De manier waarom het impregneermiddel de buitenmuur vochtwerend maakt is ook vrij simpel: het dicht de poriën van een gevel door middel van een dun doorzichtig filmlaagje. Op deze manier kan er geen vocht meer binnendringen in je wanden.

impregneermiddel

De meeste impregneer middelen zijn geschikt voor:

 • gevels
 • buitenmuren
 • binnenmuren
 • zand/kalksteen
 • baksteen
 • beton
 • betonklinkers

Voor de juiste toepassingen is het toch raadzaam goed de verpakking en bijsluiter te bekijken, daarin staat ook vaak een stappenplan voor wanneer je besluit de gevel zelf te impregneren, zelf doen scheelt een hoop kosten.

Welk impregneermiddel moet ik kopen?

In de bouwmarkt om de hoek vindt je al impregneermiddel en je hebt ook specialistische winkels bijvoorbeeld op internet. Probeer te kiezen voor een impregneermiddel op waterbasis of op siliconenbasis, dit werkt perfect en is redelijk milieu vriendelijk.

Vervolgens is het zaak dat je het middel goed opbrengt, dit is nog het belangrijkst wanneer je impregneermiddel gebruikt om de gevel vochtwerend te maken. Volg ons stappenplan op de doe het zelf pagina om de wand goed te behandelen.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!

2 Comments

 • Jim Tijssen

  Geachte.
  Mijn huis is laatst geïmpregneerd zonder mijn ramen af te dekken.
  Al mijn ramen zitten dus onder dit middel. Volgens een schilder zal dit spul voor altijd op mijn ( nieuwe ) ramen aanwezig blijven.
  Weet u een manier om dit spul van mijn ramen af te krijgen.?
  Het zit er al meer dan een half jaar op.
  Met vriendelijke groet.
  Jim Tijssen.

 • Ronald

  Goede avond,

  Doordat de voegen van de tegels in de badkamer niet goed waterdicht zijn kan je zien dat er vocht in de tegels trekt. Na het douchen worden de tegels langs de randen donkerder.
  Mijn vraag is of er een impregneermiddel is om de voegen waterdicht te maken?

  vr. groet Ronald

 • Plaats een bericht

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *