Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wanneer je van plan bent zelf de gevel te gaan impregneren heb je impregneermiddel nodig. Het impregneermiddel is er in allerlei soorten en kwaliteiten te vinden. In feite is de taak van het impregneermiddel vrij simpel: het middel zorgt voor een vochtwerende werking. De manier waarom het impregneermiddel de buitenmuur vochtwerend maakt is ook vrij simpel: het dicht de poriën van een gevel door middel van een dun doorzichtig filmlaagje. Op deze manier kan er geen vocht meer binnendringen in je wanden.

*Tip:
Gevel impregneren? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

impregneermiddel

De meeste impregneer middelen zijn geschikt voor:

  • gevels
  • buitenmuren
  • binnenmuren
  • zand/kalksteen
  • baksteen
  • beton
  • betonklinkers

Voor de juiste toepassingen is het toch raadzaam goed de verpakking en bijsluiter te bekijken, daarin staat ook vaak een stappenplan voor wanneer je besluit de gevel zelf te impregneren, zelf doen scheelt een hoop kosten.

Welk impregneermiddel moet ik kopen?

In de bouwmarkt om de hoek vindt je al impregneermiddel en je hebt ook specialistische winkels bijvoorbeeld op internet. Probeer te kiezen voor een impregneermiddel op waterbasis of op siliconenbasis, dit werkt perfect en is redelijk milieu vriendelijk.

Vervolgens is het zaak dat je het middel goed opbrengt, dit is nog het belangrijkst wanneer je impregneermiddel gebruikt om de gevel vochtwerend te maken. Volg ons stappenplan op de doe het zelf pagina om de wand goed te behandelen.

Geef een reactie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Zelf je gevel reinigen of een specialist inhuren?

Is je gevel toe aan een onderhoudsbeurt? Dan is het reinigen van

Welke gevelproblemen zijn er?

Het is vaak moeilijk te zien, wanneer je woning toe is aan

Wat is een gevelrenovatie?

Ofschoon het een onderschat onderdeel is van het onderhoud aan je huis,