Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

Gevel stralenGevel stralen, ook wel zandstralen  is de meest agressieve vorm van een wand schoonmaken. Bij het gevel stralen gaat mengt men het straalmiddel (zandachtige substantie) doorgaans met water. Er bestaan ook andere combinaties, dit hang een beetje af van degene die jouw wand behandeld. Vervolgens wordt dit mengsel onder druk (meestal luchtdruk) tegen de vervuilde gevel aan gespoten. De professional herkent verschillende en onderkent dat elk oppervlak zijn eigen instellingen kent zodat het vuil verdwijnt zonder dat er beschadiging optreedt aan jouw wand.

*Tip:
Gevel stralen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Bij welke vuil moet ik mijn gevel stralen?

Zoals gezegd is dit de agressievere vorm van gevel reiniging. Het wordt ingezet bij zware vervuiling zoals hardnekkige roet en hardnekkige graffiti. Het is een uiterst effectieve manier het hardnekkige vuil eraf te krijgen. Met deze methode ben je ervan verzekerd dat al het hardnekkige vuil verdwijnt van jouw woning. De kosten van gevel stralen liggen tussen de €11 en €16 euro per vierkante meter.

Andere soorten gevelreiniging

Hieronder vind je een overzicht van andere soorten gevelreiniging, waaronder stoomreiniging en chemische reiniging.

Gevelreiniging soort Soort vervuiling De kosten per m²
Stoom reinigen Matige aanslag (denk aan mos) Gemiddeld €6,-
Chemische reinigen Zware aanslag (denk aan roest) Gemiddeld €16,-
Zandstraling Hardnekkig vuil (denk aan graffiti) Gemiddeld €16,-

Voor een compleet overzicht ga je naar de pagina gevelreiniging prijzen.

Zelf je gevel stralen

Je wilt zelf je gevel stralen? Dit is mogelijk, er bestaan bedrijven die machines verhuren waar je zelf jouw wand  mee kunt zandstralen. Denk alleen niet dat het een eenvoudige klus is, de machine en de menging moet kloppen. Wanneer dit niet het geval is loop je het risico de muren te beschadigen. Je kunt uiteraard bij het bedrijf om tips vragen. Het is verstandig om dit werk uit te besteden. Het is bovendien een sporadische klus en als je daarna meteen laat impregneren ben je weer voor vele jaren klaar.

Vergelijken

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van gevelreiniging aanzienlijk verschillen. We raden je daarom aan om meerdere offertes van diverse gevelspecialisten te vergelijken. Gelukkig kun je via onze website in een keer tot 6 offertes ontvangen en vergelijken. Vul het formulier op deze pagina in, ontvang vrijblijvend de offertes en begin met vergelijken.

Geef een reactie

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over gevelrenovatie in 2021

De meeste mensen houden zich niet of amper bezig met de gevel

Gevelreiniging helpt hoge kosten te voorkomen

Gevelreiniging is meer dan alleen reinigen – het is het behoud van

Alles wat je moet weten over een nieuwe gevel

De buitenmuren van je huis hebben veel te verduren. Ze zijn constant