Voegwerk repareren

Voegwerk reparerenVoegwerk repareren? Het is van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat het voegwerk van je gevel niet alleen op visueel vlak bepaalde belangen met zich meebrengt. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat het metselwerk in de gevel van je woning vatbaar is voor beschadigingen. Het voegwerk dat in de gevel aanwezig is zorgt er voor dat het metselwerk wordt beschermd. Wanneer er sprake is van beschadigde voegen is het zo dat dit niet alleen de uitstraling van de gevel in negatieve wijze beïnvloed, bovendien loop je het risico dat vocht zich in de gevel gaat manifesteren waardoor ernstige schade kan ontstaan. Heeft de gevel van jouw woning eveneens te maken met beschadigd voegwerk? Wil je dit voegwerk repareren? In dat geval is het interessant om rekening te houden met de tips uit dit artikel!

*Tip:
Voegwerk repareren? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Zorg voor een goede samenstelling van de voegmortel

Je dient er in eerste instantie rekening mee te houden dat de samenstelling van de voegmortel van cruciaal belang is. Een slechte samenstelling kan er namelijk voor zorgen dat het voegwerk niet voldoende duurzaam is met als gevolg dat ze snel sporen van slijtage zal vertonen. Hetzelfde kan gezegd worden van een slechte manier van aanbrengen. Wanneer de voegmortel niet op correcte wijze wordt aangebracht kan dat er namelijk voor zorgen dat de gevel niet bestand is tegen extreme weersinvloeden zoals vorst, dooi en stevige temperatuurwisselingen. Op deze manier kunnen de voegen snel loskomen of kunnen er barsten in het voegwerk ontstaan. Vooral na een strenge winter kan er niet zelden schade aan het voegwerk van een gevel ontstaan.

Keuze van het juiste voegwerk

Wanneer je zelf het voegwerk in je gevel wenst te repareren dien je er in eerste instantie rekening mee te houden dat er verschillende soorten voegen bestaan. We onderscheiden bijvoorbeeld de dichtgestreken voeg van de gladde en knipvoeg. Een andere mogelijkheid is de zogenaamde kamvoeg welke er om bekend staat zeer goedkoop te zijn. Je dient er evenwel rekening mee te houden dat de prijs hier in lijn ligt met de duurzaamheid. Een kamvoeg kunnen we dan ook bezwaarlijk echt duurzaam noemen. De structuur van de voeg is vrij open waardoor de opname van vocht wordt vergemakkelijkt. Vooraleer de beschadigde voegen te repareren is het in ieder geval van cruciaal belang om vast te stellen over welk type voeg de gevel van je woning beschikt. Pas na het doen van deze vaststelling is het immers mogelijk om de volgende stappen te ondernemen met betrekking tot het herstellen van het voegwerk van de gevel.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!