Voegwerk herstellen gevel

Voegwerk herstellen gevelVoegwerk herstellen gevel? Wanneer je over een wat ouder gebouw beschikt is het altijd interessant om even een grondige inspectie van de voegen uit te voeren. Deze inspectie kan namelijk aan het licht brengen dat de voegen van de gevel zijn beschadigd. Ook wanneer je er voor hebt gekozen om een gevelreiniging uit te voeren kan je even de voegen nalopen om vast te stellen of er sprake is van schade of niet. Wanneer dat het geval is, is het belangrijk om het voegwerk te laten herstellen. Niet alleen op vlak van uitstraling, maar ook op vlak van behoud van de gevel is het namelijk van cruciaal belang dat de voegen van de gevel er zo optimaal mogelijk uitzien. Het herstellen van de voegen van je gevel is evenwel een behoorlijke opdracht die je ook nog eens behoorlijk wat geld kan kosten.

*Tip:
Voegwerk herstellen gevel? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

15 tot 25 procent van de oppervlakte

Het belang van echt kwalitatief voegwerk wordt pas echt duidelijk op het ogenblik dat we gaan bekijken hoeveel deze van de totale oppervlakte van je gevel in beslag nemen. Afhankelijk van de gevel waarover je woning beschikt ligt dit tussen de 15 en 25 procent. Rekening houdende met dit gegeven is het duidelijk dat de keuze van het voegwerk in grote mate het uiterlijk van de buitenmuur zal bepalen. Zoals eerder reeds aangegeven heeft het voegwerk van je gevel evenwel niet alleen een visuele functie, het zorgt er eveneens voor dat het metselwerk in de gevel wordt beschermd. Wat veel mensen ook niet weten is dat voegwerk ruimte biedt voor creativiteit. Voegmortels zijn bijvoorbeeld beschikbaar in een ruim assortiment aan kleuren. Door de toevoeging van kleurpigmenten zijn de gekste dingen te realiseren.

Hoe voegwerk gevel herstellen?

Het vervangen van het bestaande voegwerk is alles behalve een eenvoudige taak. De voegen dienen namelijk eerst te worden verwijderd. Dit gebeurt door het uitslijpen van de voegen. Vervolgens worden ze verder uitgehakt. Het uithakken van de voegen gebeurt vierkant waarbij er rekening wordt gehouden met het achterblijven van oude cementresten. Op het eerste zicht mag het misschien eenvoudig lijken om voegwerken te herstellen, we kunnen je garanderen dat, dat niet het geval is. Zeker wanneer er sprake is van poreuze bakstenen is het bijzonder belangrijk dat de voegen op veilige wijze worden verwijderd om mogelijke beschadigingen te voorkomen. Na het uithakken van de oude voegen wordt de gevel in haar geheel gereinigd. De resten zoals stof en vervuiling zullen vervolgens worden verwijderd waardoor een gezonde ondergrond overblijft. Pas na afloop van deze werken kan het nieuwe voegwerk worden aangebracht op de gevel.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!