Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Schoorsteen voegenSchoorsteen voegen? Bij het voegen van de schoorsteen komen een aantal elementen kijken. Dit voegwerk is lastiger dan bijvoorbeeld het voegen van een gevel. De voeger werkt namelijk op hoogte en dient daar de juiste materialen voor te hebben. Specie in een schoorsteen komt natuurlijk bloot te staan aan grote temperatuur verschillen. Daar dient al rekening mee gehouden te worden tijdens het schoorsteen voegen. Wanneer de schoorsteen gevoegd gaat worden zal de metselaar ook in staat in moeten zijn om de oude voegen te verwijderen alvorens hij met het echte karwei kan beginnen. Het renovatie werk op hoogte vraagt bijzondere materialen en hulpmiddelen. Bovendien dient de voegwerker aan bepaalde veiligheid eisen te voldoen.

*Tip:
Schoorsteen voegen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Lekkage schoorsteen door oude voegen

Wanneer de voegen vergaan zijn is de kans aanwezig dat er lekkage gaat vormen in uw schoorsteen. Het gevolg van een lekkage in het rookkanaal is dat er water naar beneden kan komen en bovendien het gehele metselwerk kan aantasten. Je kunt overigens het metselwerk tegen vocht beschermen door de stenen te impregneren.

Om dit te voorkomen is het van groot belang dat het voegwerk langs jouw rookkanaal in top conditie blijft of hersteld wordt.

Voegwerk kosten

Hieronder vind je de prijzen van diverse voegwerken.

Soort  Uitleg  Prijzen
Vervanging voegwerk  (hakhamers met luchtdruk) Door middel van een speciale tool wordt het voegwerk verwijderd. €40,- per m2
Vervanging voegwerk Deze variant is niet voorzien van luchtdruk. Arbeidsintensiever dus. €42,- per m2
Gebroken stenen vervangen Gebroken stenen vervangen €12,50 per steen
Schoorsteenrenovatie Schoorsteen geheel renoveren vanaf €500,-

Schoorsteen voegen door professional

Wanneer je heeft besloten de schoorsteen te voegen heb je natuurlijk de keuze om het zelf te doen of om het te laten doen door een professioneel voeg bedrijf of  gevelrenovatie bedrijf. Ons advies is om dit zeker te laten doen door een professional. Al was het alleen maar omdat het werken op hoogte is, dit brengt natuurlijk risico’s met zich mee. Op Gevel en Wand kun je vrijblijvende offertes opvragen. Wanneer je het offerte formulier invult dan krijgt je van maximaal 6 bedrijven uit jouw omgeving een offerte toe gestuurd. Je kunt daarna beslissen wel bedrijf je kiest voor de schoorsteen voegen.

Geef een reactie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Zelf je gevel reinigen of een specialist inhuren?

Is je gevel toe aan een onderhoudsbeurt? Dan is het reinigen van

Waarom is gevelreiniging van belang?

De gevel van je huis is erg afhankelijk van de weersinvloeden. Daarom

Je gevel verfraaien door gevelbepleistering

Pandeigenaren gaan steeds vaker over tot gevelbepleistering om de uitstraling van de