Schoorsteen voegen

Schoorsteen voegenBij het voegen van de schoorsteen komen een aantal elementen kijken. Dit voegwerk is lastiger dan bijvoorbeeld het voegen van een gevel. De voeger werkt namelijk op hoogte en dient daar de juiste materialen voor te hebben. Specie in een schoorsteen komt natuurlijk bloot te staan aan grote temperatuur verschillen. Daar dient al rekening mee gehouden te worden tijdens het schoorsteen voegen. Wanneer de schoorsteen gevoegd gaat worden zal de metselaar ook in staat in moeten zijn om de oude voegen te verwijderen alvorens hij met het echte karwei kan beginnen. Het renovatie werk op hoogte vraagt bijzondere materialen en hulpmiddelen. Bovendien dient de voegwerker aan bepaalde veiligheid eisen te voldoen.

*Tip:
Direct weten wat de kosten van schoorsteenrenovatie zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Lekkage schoorsteen door oude voegen

Wanneer de voegen vergaan zijn is de kans aanwezig dat er lekkage gaat vormen in uw schoorsteen. Het gevolg van een lekkage in het rookkanaal is dat er water naar beneden kan komen en bovendien het gehele metselwerk kan aantasten. Je kunt overigens het metselwerk tegen vocht beschermen door de stenen te impregneren.

Om dit te voorkomen is het van groot belang dat het voegwerk langs jouw rookkanaal in top conditie blijft of hersteld wordt.

Voegwerk kosten

Hieronder vind je de prijzen van diverse voegwerken.

Soort  Uitleg  Prijzen
Vervanging voegwerk  (hakhamers met luchtdruk) Door middel van een speciale tool wordt het voegwerk verwijderd. €40,- per m2
Vervanging voegwerk Deze variant is niet voorzien van luchtdruk. Arbeidsintensiever dus. €42,- per m2
Gebroken stenen vervangen Gebroken stenen vervangen €12,50 per steen
Schoorsteenrenovatie Schoorsteen geheel renoveren vanaf €500,-

Schoorsteen voegen door professional

Wanneer je heeft besloten de schoorsteen te voegen heb je natuurlijk de keuze om het zelf te doen of om het te laten doen door een professioneel voeg bedrijf of  gevelrenovatie bedrijf. Ons advies is om dit zeker te laten doen door een professional. Al was het alleen maar omdat het werken op hoogte is, dit brengt natuurlijk risico’s met zich mee. Op Gevel en Wand kun je vrijblijvende offertes opvragen. Wanneer je het offerte formulier invult dan krijgt je van maximaal 6 bedrijven uit jouw omgeving een offerte toe gestuurd. Je kunt daarna beslissen wel bedrijf je kiest voor de schoorsteen voegen.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!

6 Comments

 • H Claassen

  Ik wil graag een prijsopgave om de schoorsteen opnieuw te voegen en het lood te vervangen

 • L.Frederix

  goede dag,

  Graag een globale vrijblijvende prijsindicatie voor: dubbele schoorsteen ( 2 huizen aan elkaar)
  = schoonspuiten, voegen uithakken en weer opnieuw voegen, impregneren, omringend lood vervangen,boven nieuwe waterdichte coating. ( is nu nog metselwerk)

  Vr.gr. L.Frederix

  • Gevel&wand

   Beste Frederix,

   Bedankt voor uw reactie. Zonder uw gegevens kunnen we uw aanvraag niet behandelen. Graag het formulier invullen op deze pagina: http://gevelenwand.nl/offertes/.

   Alvast bedankt.
   Gevel&Wand

 • peter

  Hallo,

  ik heb aan de binnenkant van mijn huis het pleisterwerk van de schouw van mijn openhaard afgehaald. Ik zie zwarte plekken in het voegwerk waar de warmte dus blijkbaar is ontsnapt .

  wat is hier de beste oplossing van?

  groetjes Peter

 • Mariska

  Mijn metselwerk op de schoorsteen en zn voegen is totaal vervallen. Is het ook mogelijk dit gelijktijdig te laten aanpakken?

  • Gevel en wand

   Hey Mariska, ja dat kan zeker. Er zijn voldoende bedrijven die een schoorstenen voegen en daarnaast het metselwerk (stenen) kunnen repareren.

 • Plaats een bericht

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *