Kosten voegwerk

Kosten voegwerkWat zijn de kosten voegwerk? Er wordt vaak slechts in beperkte mate rekening mee gehouden, maar het type voeg waarvoor je kiest kan een bijzonder grote impact hebben op de uitstraling waar je gevel over beschikt. Tegenwoordig is het mogelijk om een keuze te maken uit verschillende soorten voegwerk. Vooraleer een definitieve beslissing te maken is het altijd aan te raden om eerst goed de verschillende mogelijkheden onder de loep te nemen. Alleen op deze manier kan je er namelijk zeker van zijn dat je kiest voor voegwerk die perfect aansluit op de stijl die je voor jouw gevel in gedachten hebt.

*Tip:
Kosten voegwerk? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Kosten verschillende soorten voegwerk

kosten euroWanneer je er ook aan denkt om het voegwerk van je gevel te laten vervangen of wanneer je gewoon een nieuwe gevel wenst te bouwen zal je graag een goed beeld willen hebben van de kosten die de verschillende soorten voegwerk met zich meebrengen. We zetten deze kosten graag even net als de verschillende mogelijkheden voor jou op een rijtje:

Type voegwerk Gemiddelde kostprijs
Knipvoeg Tussen de 50 & 99 euro per vierkante meter
Snijvoeg Tussen de 50 & 90 euro per vierkante meter
Platvolvoeg Ongeveer 10 euro per vierkante meter
Schaduwvoeg Ongeveer 11 euro per vierkante meter
Bol geklopte voeg Ongeveer 10 euro per vierkante meter
Verdiepte voeg Ongeveer 10 euro per vierkante meter
Terug gehouden voeg Ongeveer 10 euro per vierkante meter

Zoals je kan zien is de prijs die in rekening wordt gebracht voor het plaatsen van voegwerk sterk afhankelijk van het type van je keuze. Daar komt bovendien bij dat er ook sprake is van een prijsverschil tussen de verschillende bedrijven die deze werkzaamheden aanbieden. Wil je echt zeker zijn van de best mogelijke prijs? Dan is het ook altijd aan te raden om eerst even een vergelijking uit te voeren!

Hoeveel kost het verwijderen van voegwerk?

Wanneer je over een oudere woning beschikt en de uitstraling van de gevel door de jaren heen aanzienlijk heeft geleden onder de tand des tijds is het niet zo vreemd dat je er aan zal denken om het bestaande voegwerk te laten verwijderen en nieuwe aan te brengen. Wanneer je over een bestaande gevel beschikt zal je evenwel een goed beeld willen hebben van hoeveel het verwijderen van het bestaande voegwerk ongeveer kost. In de praktijk is het evenwel zo dat deze kostprijs doorgaans altijd mee wordt opgenomen in de prijs die in rekening wordt gebracht voor het plaatsen van nieuw voegwerk. Zoals je reeds eerder in dit artikel hebt kunnen lezen ligt de gemiddelde prijs bij standaard voegwerk rond de 10 euro per vierkante meter.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!