Kosten voegen uithakken per m2

Kosten voegen uithakken per m2Wat zijn de kosten voegen uithakken per m2? Een huis staat door weer en wind. Bij de bouw waren de stenen mooi van kleur en het voegsel was nog strak en elastisch. Door de jaren heen krijgt het weer vat op je muur. De stenen krijgen een aanslag doordat algengroei zich erop vast zet. Het voegsel wordt grauwig tot groen. Jouw huis ziet er dus niet meer zo mooi fris uit als voorheen. Wanneer jij het nodig vindt dat jouw woning een facelift krijgt kan je ervoor kiezen om de voegen te laten uithakken en opnieuw te laten metselen. We keken voor jou naar de kosten die deze handeling met zich meebrengt.

*Tip:
Kosten voegen uithakken per m2? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Wat houdt voegen uithakken in

Het klinkt erg drastisch; je voegen uithakken. In werkelijkheid is dat ook zo. Je voegen vervangen is iets wat nogal iets van je huis vergt. Zeker wanneer het al wat ouder is zal de stabiliteit van jouw huis tijdens de werkzaamheden tijdelijk wat minder zijn. We hebben voor je gekeken welke methodes er worden gebruikt om voegen uit te hakken.

  • Voegen uithakken met luchtdruk apparatuur. Je kan voegen uithakken waarbij gebruik wordt gemaakt van luchtdruk. Er komt enkel lucht aan te pas en het voegen uithakken gebeurt machinaal. De werkzaamheden gaan snel en de kosten zijn lager dan bij handwerk. Deze techniek kan alleen worden toegepast wanneer de gevel nog stevig is en wanneer de stenen nog niet beginnen af te brokkelen. Zou je wel gaan werken met deze techniek op een broze muur, dan kan je erg veel schade aanrichten en de stabiliteit van je huis komt in gevaar.
  • Voegen handmatig uithakken. Je kan voegen ook handmatig uithakken zonder dat er luchtdruk aan te pas komt. Deze werkzaamheden vergen meer mankracht. Daarbij komt dat de metselaar nauwkeuriger kan werken waardoor hij de stenen minder zal beschadigen. Bij een broze gevel is dit een veel gebruikte techniek.

Hoeveel kost voegen uithakken

We hebben voor je gekeken hoeveel jij betaalt voor het uithakken voegen. We kwamen voor beide methodes tot de volgende bevindingen.

 

Wat moet er gebeuren Specificatie van de werkzaamheden M2 of per uur Prijs m2 of uur
Voegen uithakken Gebruik van luchtdruk apparatuur Per vierkante meter Tussen 38 en 40 euro
Voegen uithakken Handmatig uithakken zonder luchtdruk Per vierkante meter Tussen 40 en 45 euro
Kosten metselaar Uurloon 26 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Het lijkt zo eenvoudig; voegen uithakken. Toch moet je dit soort werkzaamheden altijd aan de professionele metselaar overlaten tenzij je zelf professioneel metselervaring hebt. Je zou wel bijvoorbeeld zelf de stenen rondom de voegen kunnen ontdoen van algengroei. Dit doe je dan handmatig met een borstel, om te voorkomen dat je met agressieve middelen je gevel verzwakt.
  • Als je een beetje handig bent aangelegd. Wil je wat besparen op de kosten van het uithakken van je voegen, dan zou je bijvoorbeeld de klimplanten kunnen verwijderen van je gevel. Daarnaast kan je een looppad creëren voor de metselaar waardoor deze gemakkelijk bij jouw gevel kan komen tijdens de werkzaamheden. Je bespaart daarmee al snel een paar uur voorbereidend werk.
  • Als je helemaal niet handig bent aangelegd. Ben jij helemaal niet handig aangelegd, dan laat je het volledige werk rondom het uithakken van je voegen over aan de metselaar. Je weet dan zeker dat al het werk professioneel gebeurt en daarnaast weet je zeker dat je de volle garantie op de werkzaamheden van de metselaar krijgt.

Factoren die de prijs bepalen

Jij kiest zelf hoeveel gevel uithakken kost. We hebben de keuzes  voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw gevel. De grootte van jouw gevel bepaalt voor een belangrijk deel de kosten van het uithakken van de voegen. Voor meer vierkante meters betaal je navenant meer aan het gevelrenovatiebedrijf. Wanneer er echter meer dan ongeveer 12 vierkante meter voeg moet worden uitgehakt zal de prijs per vierkante meter wat dalen omdat de metselaar dan uit de ‘opstartkosten’ is. Opstartkosten zijn bijvoorbeeld het huren van apparatuur en steigers.
  • Keuze 2: Hoe oud is jouw huis. De leeftijd van jouw huis bepaalt mede de kosten van het uitbeitelen van de voegen. Een oud huis heeft een meer subtiele behandeling nodig dan een moderner huis. Een oud huis heeft poreuze stenen die gemakkelijk kunnen beschadigen door uitbeitelen met luchtdruk. Je kan in dat geval het beste voegen handmatig uitbeitelen. Dat brengt meer kosten met zich mee, maar de kans op blijvende schade aan jouw huis is daardoor wel lager.

Handige bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Voegen uithakken is een kostbare aangelegenheid. Jij bespaart daar gelijk op door offertes op te vragen. Met één muisklik vraag jij offertes op. Dit kan jou een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!