Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

gevel voegenEen gevel voegen is nodig bij een nieuwe gevel maar ook wanneer er gevelrenovatie heeft plaatsgevonden is het nodig om het voegwerk in de gevel te vernieuwen. Ook de tijd heeft zo zijn invloed op jouw voegen, ze vervallen, worden vuil, brokkelen af of worden gewoon poreus. Wanneer dit het geval is het hard nodig om de gevel te voegen, maar hoe werkt dat nou eigenlijk?

*Tip:
Gevel voegen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Voegen, hoe werkt dat?

Wanneer bijvoorbeeld een gemetselde bakstenen muur staat zijn de bakstenen wel met elkaar verbonden maar is er nog een gedeelte leeg gelaten dat opgevuld moet worden met daarvoor bedoeld voeg specie. Deze oogt mooier dan het bind cement en is makkelijk mooi af te werken. Voordat men begint met voegen is het van belang dat stenen vochtig zijn. Daarna beginnen de meeste metselaars met de lintvoegen (horizontale) om vervolgens de stootvoegen (de verticale) te doen. Het kan ook andersom, en dit zal ook een beter eindresultaat te geven. Dit vergt enkel excellente vaardigheden van de metselaar.

Soorten waar je uit kunt kiezen

Wanneer je besluit je gevel te laten voegen heb je de keuze uit verschillende soorten. Dit is natuurlijk puur afhankelijk van jouw smaak, en wat het best bij je pand en metselwerk past. Bij het gevel voegen kunt kiezen uit de volgende afwerkingen:

  • knipvoeg
  • gesneden voeg
  • platvol gladde voeg
  • schaduwvoeg
  • bol geklopte voeg
  • verdiepte voeg
  • terug gehouden voeg

Nadat je het soort voeg heeft gekozen heb je ook nog de keuze om de voegen te kleuren. Dit kan een extra persoonlijk tintje geven aan jouw gevel. Voor een overzicht van de prijzen ga je naar de pagina: voegwerk prijzen.

Laat het uitvoeren

Zit je ook het met probleem van vervallen voegen? Of is het gewoon tijd om de gevel te voegen? Schakel dan een specialist in. Op deze website kun  je gemakkelijk offertes aanvragen van gevel experts uit jouw regio. Als je de offertes aanvraagt krijg  je van maximaal 6 erkende voegbedrijven uit jouw regio een offerte, dit is uiteraard geheel vrijblijvend.

Geef een reactie

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Wat is een gevelrenovatie?

Ofschoon het een onderschat onderdeel is van het onderhoud aan je huis,

Waarom is gevelreiniging van belang?

De gevel van je huis is erg afhankelijk van de weersinvloeden. Daarom

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes