Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

VochtstralenVochtstralen? De gevel is het uithangbord van je woning. Op het ogenblik dat deze vervuild is geraakt doe je er dan ook steeds goed aan om op zoek te gaan naar een mogelijkheid om deze zo efficiënt mogelijk terug haar oorspronkelijke uitstraling terug te doen krijgen. Dat is mogelijk door gebruik te maken van vochtstralen. Het toepassen van vochtstralen zorgt er in de praktijk dan ook onder meer voor dat niet alleen graffiti, maar ook roetaanslag op zeer efficiënte wijze kunnen worden verwijderd. Heb jij hier ook wel naar oren naar, maar ben je mogelijks nog meer benieuwd naar de kosten die er verbonden zijn aan deze reinigingsmethode? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om even de onderstaande informatie grondig door te nemen! Zo kom je pas echt alles te weten over het vochtstralen van je gevel!

*Tip:
Vochtstralen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Het reinigen van je gevel met vochtstralen

Wanneer je gevel wordt gereinigd met vochtstralen wordt er gebruik gemaakt van een straalmiddel welke samen met water onder een hoge druk tegen de gevel aan wordt gespoten. Dit straalmiddel kan bestaan uit een soort van fijn zand, maar het is ook mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van een ander middel. Hoe de samenstelling er bij vochtstralen precies uit zal komen te zien is altijd afhankelijk van de steensoort evenals de mate van vervuiling. Door de juiste afstemming van het straalmiddel evenals de druk waarmee er wordt gereinigd raakt het oppervlak niet beschadigd tijdens het reinigen. Het toevoegen van water aan de stralen heeft bovendien als bijkomstig positief effect dat er slechts een beperkte hoeveelheid aan stof wordt geproduceerd. Mede hierdoor blijft de overlast en de impact op de omgeving zo beperkt mogelijk.

Wanneer is gebruikmaken van vochtstralen voor je gevel interessant?

Het is in tal van verschillende situaties mogelijk om voor het reinigen van je gevel gebruik te maken van vochtstralen. Niet in het minst wordt deze reinigingsmethode toegepast wanneer er sprake is van roetaanslag, graffiti en / of oude verflagen. De prima efficiëntie van vochtstralen maakt dat bijzonder veel mensen interesse tonen in deze vorm van gevelreiniging. Dat gezegd zijnde is het echter belangrijk om er bij stil te blijven staan dat ze niet zomaar op eender welke ondergrond kan worden toegepast, in tegendeel. Vooraleer gebruik te maken van vochtstralen voor het reinigen van je gevel wordt het dan ook altijd sterk aanbevolen om eerst even een expert langs te laten komen om de gevel te bekijken. Zo voorkom je tijdens en na afloop van de reiniging vervelende problemen of verrassingen.

Bij welke gevels kan je gebruikmaken van vochtstralen?

Vochtstralen is een reinigingsmethode welke in het bijzonder geschikt is voor het reinigen van gevels en muren die zijn vervaardigd uit een sterke steensoort. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk baksteen. Het voegwerk van de gevel dient bovendien in een prima conditie te verkeren omdat je anders het risico loopt dat tijdens het reinigen de voegen gaan loskomen. Bij delicate steensoorten zoals met name natuursteen en zandsteen wordt het ten strengste afgeraden om gebruik te maken van vochtstralen. Het risico bestaat in deze situatie namelijk dat het steenoppervlak door het straalmiddel zal worden beschadigd en dat is uiteraard niet meteen de bedoeling. Is er sprake van oude gebouwen? In dat geval wordt er voor het vochtstralen van de gevel vooral gekeken naar de steensoort evenals de kwaliteit waar het voegwerk over beschikt. Op basis van deze informatie zal er dan uiteindelijk worden bepaald of vochtstralen de aangewezen methode is of niet.

Hoeveel kost vochtstralen?

Voor het laten vochtstralen van de gevel van je woning dien je rekening te houden met een kostenplaatje welke ergens is gelegen tussen de 18 & 21 euro per vierkante meter. De exacte prijs die je zal moeten betalen is echter afhankelijk van meerdere factoren. Je kan hierbij niet alleen denken aan de moeilijkheidsgraad van de reiniging, maar sta ook zeker even stil bij het totale aantal vierkante meters dat moet worden gereinigd. Hoe groter de oppervlakte van de gevel, des te lager het prijskaartje per vierkante meter zal komen te liggen.

Interessante bespaartips voor vochtstralen

Wil jij voor het reinigen van jouw gevel eveneens gebruikmaken van vochtstralen om deze haar natuurlijke uitstraling terug te laten vinden? Moet je echter rekening houden met een relatief beperkt budget dat je nog maar voor handen hebt? In dat geval is het altijd interessant om aanspraak te kunnen maken op enkele zeer interessante bespaartips. Wij hebben de meest interessante alvast voor jou verzameld en op een rijtje gezet!

  • Sla de handen in elkaar!

Heeft jouw buurman een even vuile gevel als jij en leent de steensoort zich voor vochtstralen? In dat geval is het altijd de moeite waard om even met je buurman te overleggen om samen jullie gevels te laten reinigen. Je bespaart er ongetwijfeld een mooi bedrag mee en bovendien wordt ook de mogelijke overlast sterk beperkt. De gemiddelde kwantumkorting waar jullie op kunnen rekenen in dit geval? Wel die kan zomaar oplopen tot een aantrekkelijke 10 procent!

  • Kies voor een vakman uit de buurt

Voor het vochtstralen van je gevel zal de vakman in kwestie altijd ook zogenaamde voorrijkosten in rekening brengen. Deze kosten worden per kilometer aangerekend en kunnen in de praktijk tot wel 0,50 euro bedragen. Hoe dichter de vakman die je aanspreekt bij jou gevestigd is, des te lager deze kosten uiteraard zullen uitvallen!

 

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes

Zelf je gevel reinigen of een specialist inhuren?

Is je gevel toe aan een onderhoudsbeurt? Dan is het reinigen van

Alles wat je moet weten over gevelrenovatie in 2021

De meeste mensen houden zich niet of amper bezig met de gevel