Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

Vezelcement gevelVezelcement gevel? Ben jij op zoek naar mogelijkheden om een echt unieke gevel te creëren? Dan is het steeds een mogelijk om te kiezen voor vezelcement. Door gebruik te maken van een partiële bekleding in vezelcement wordt het reeds perfect mogelijk gemaakt om een decoratieve meerwaarde te creëren voor je woning. Door de jaren heen kon er worden vastgesteld dat vezelcement niet meer uitsluitend wordt gebruikt voor het afwerken van gevels, daarnaast wordt dit materiaal ook steeds vaker toegepast op daken. Het gebruik van platen van vezelcement is zowel mogelijk bij renovatie als op het ogenblik dat er voor wordt gekozen om een complete nieuwbouw te realiseren. Wil jij ook graag meer te weten komen over het realiseren van ene vezelcement gevel evenals de kosten die hieraan verbonden zijn? Je vindt er alles over terug op deze pagina!

*Tip:
Vezelcement gevel? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Wat is vezelcement precies?

De kans is groot dat je voor het lezen van de informatie op deze pagina nog nooit eerder had gehoord over vezelcement. Het betreft hier een materiaal welke voornamelijk bestaat uit minerale grondstoffen. Deze vertegenwoordigen ongeveer 95 procent van het materiaal. Bovendien wordt er tijdens het productieproces van vezelcement voor gekozen om versterkingsvezels aan te brengen waardoor het materiaal uiteraard over een extra sterkte komt te beschikken. De minerale vulmiddelen zorgen er bovendien voor dat de gevelplaten of gevelstroken van vezelcement over een waterbestendig karakter komen te beschikken.

 

De zogenaamde beeldzijde kan bij het gebruik van vezelcement perfect worden voorzien van een cederhoutstructuur. Vervolgens is het mogelijk om deze af te werken met behulp van verschillende coatings, uiteraard afhankelijk van de dekkende kleur of natuurlijke basiskleur. De latten worden doorgaans verticaal geplaatst om toe te laten dat mogelijke waterinfiltratie zonder hinder in de spouw kan afdruipen. Let op, er dient bij realiseren van een vezelcement gevel altijd rekening mee te worden gehouden dat er voldoende verluchting dient te zijn evenals plaats voor isolatie. Omwille van deze reden is het van belang om de bepaalde minimumafstanden tot de muur te respecteren.

Verschillende soorten gevels in vezelcement

In de praktijk wordt er vooral voor gekozen om gebruik te maken van vezelcement voor wat het produceren van gevelplaten en gevelstroken betreft. Op vlak van uiterlijk kunnen deze beide materialen zowel over een effen als over een gestructureerd oppervlak beschikken. Ben jij iemand die een zeer specifieke uitstraling voor zijn of haar gevel in gedachten heeft? Dan is het ook ten allen tijde de moeite waard om te weten dat deze gevelbekleding in tal van verschillende kleuren kan worden aangekocht. Zogenaamde kunstleien worden eveneens vervaardigd met behulp van vezelcement.

 

Wanneer je onderzoek gaat doen naar de verschillende vormen van vezelcementbekleding zal je waarschijnlijk al snel uitkomen bij het zogenaamde Eternit. Deze sidings zijn zo populair en bekend omdat ze over een zeer strak uitzicht beschikken. Bovendien realiseren ze een lekker frisse aanblik voor het gebouw in kwestie. De belangrijkste eigenschap van deze sidings is uiteraard de zeer smaakvolle cederstructuur die het hart van heel wat mensen ongetwijfeld een stukje sneller zal doen slaan.

Waarom kiezen voor een vezelcement gevel?

Door de jaren heen kon er reeds worden vastgesteld dat het realiseren van een vezelcement gevel steeds populairder is geworden. Dit is het rechtstreekse gevolg van de vele interessante voordelen die er aan verbonden zijn. Bij het realiseren van een vezelcement gevel zal je dan ook steeds kunnen rekenen op de hieronder aangegeven voordelen:

 

  • Het betreft hier een brandveilig en recycleerbaar materiaal;
  • Vezelcement heeft de reputatie niet te rotten;
  • Het is een materiaal welke weinig onderhoud vereist;
  • De vezelcementplaten zijn niet alleen vormvast, maar bovendien ook vorstbestendig;
  • Vezelcementplaten vormen een uitstekend materiaal om te combineren met isolatie;
  • Het is een budgetvriendelijk materiaal welke beschikt over een perfecte prijs-kwaliteitverhouding;
  • Gevelbekleding in vezelcement kan op uiterst eenvoudige wijze worden geplaatst;

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Gebruikmaken van vezelcement voor het afwerken van je gevel mag dan op het eerste zicht zeer interessant zijn, dit neemt niet weg dat er ook enkele nadelen zijn waar je rekening mee dient te houden. Het is bijvoorbeeld zo dat vezelcement bezwaarlijk het meest duurzame gevelmateriaal kan worden genoemd. Daar staat echter wel tegenover dat de grondstof recycleerbaar is. De prijs-kwaliteitverhouding is bovendien prima. Een tweede nadeel is terug te vinden in het feit dat sommige mensen klagen over donkere strepen die in de gevelbekleding verschijnen. Dit wordt echter door anderen dan weer perfect weerlegd waardoor er zeker geen sprake is van eenduidigheid op dit vlak.

Hoeveel kost het realiseren van een vezelcement gevel?

De prijs waar je rekening mee kan houden voor het realiseren van een vezelcement gevel is gelegen tussen de 40 en 45 euro per vierkante meter. Dit is althans het geval op het ogenblik dat je er voor kiest om gebruik te maken van Eternit gevelplaten. Je dient er wel rekening mee te houden dat de vereiste materialen voor het bevestigen van de vezelcement gevelbekleding nog niet in deze prijs zijn inbegrepen. Wil je er absoluut zeker van zijn dat je voor jouw vezelcement gevel kan rekenen op de scherpst mogelijke kosten? Dan is het steeds een aanrader om de keuze te maken om offertes bij meerdere bedrijven aan te vragen.

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Wat zijn de verschillende gevelreiniging methodes?

Je gevel is onderhevig aan een groot aantal vervuilingen. Denk hierbij aan

Waarom is gevelreiniging van belang?

De gevel van je huis is erg afhankelijk van de weersinvloeden. Daarom

Gevel reinigen is belangrijk, voorkom renovatie

Het belang van het reinigen van de gevel wordt wel eens onderschat.