Steenstrips of spuitkurk of crepi?

Steenstrips of spuitkurk of crepiSteenstrips of spuitkurk of crepi?Wanneer je op zoek bent naar een geschikt materiaal om de gevel van je woning mee af te werken kan je daarvoor in de richting van verschillende mogelijkheden kijken. Tegenwoordig kan er worden vastgesteld dat er vooral drie materialen uitblinken in de massa. Het gaat hierbij niet alleen om steenstrips en spuitkurk, maar ook om bijvoorbeeld crepi. Van welke van deze verschillende materialen je uiteindelijk gebruik zal maken is uiteraard ook een beetje afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur(en). Wij hebben in ieder geval alle voordelen van de verschillende materialen individueel even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet. Zo kan jij precies bepalen of jouw voorkeur uiteindelijk uitgaat naar steenstrips, spuitkurk of crepi!

*Tip:
Steenstrips of spuitkurk of crepi? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Waarom kiezen voor steenstrips?

Eén van de materialen die je kan gebruiken voor het afwerken van je gevel zijn zogenaamde steenstrips. Deze materialen zijn bijzonder populair geworden omdat ze zorgen voor een authentieke uitstraling van de gevel zonder dat je bijvoorbeeld genoodzaakt bent om een compleet nieuwe gevel te laten metselen. Dat is uiteraard niet het enige voordeel dat aan dit materiaal is verbonden. Wij hebben alle verschillende voordelen van steenstrips voor jou uitgezocht en hieronder even uitgebreid op een rijtje gezet:

 • Steenstrips kunnen op zeer eenvoudige wijze op maat worden gezaagd en zijn bijgevolg erg snel te plaatsen.
 • Steenstrips hebben een dikte van amper 2 centimeter. Dat zorgt er voor dat je geen of nauwelijks rekening dient te houden met ruimteverlies.
 • Steenstrips kunnen zonder probleem gecombineerd worden met isolatie, zo kunnen ze rechtstreeks op isolatiepanelen worden gelijmd.
 • Je geniet met steenstrips over het authentieke karakter van een gevel zonder dat deze evenveel plaats innemen als echte bakstenen.
 • Steenstrips zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals baksteen, natuursteen en kunststof.

Klinken al deze verschillende voordelen voor jou als muziek in de oren en ben je op zoek naar een authentiek materiaal om je gevel mee af te werken zonder dat je verplicht wordt om rekening te houden met een aanzienlijk verlies aan beschikbare ruimte? In dat geval is het gebruik van steenstrips voor jou ongetwijfeld een voor de hand liggende keuze.

Waarom kiezen voor spuitkurk?

Een groot aantal van de voordelen waar je op kan rekenen bij spuitkurk zijn het geval van het natuurlijke karakter waar dit materiaal over beschikt. Een bekend voorbeeld op dit vlak is de isolatiewaarde waar kurk zich door kenmerkt. Van nature heeft kurk een hoge thermische isolatiewaarde welke wordt gecombineerd met brandwerende evenals UV-bestendige eigenschappen. Ook het feit dat spuitkurk een natuurlijk product is welke aldus biologisch afbreekbaar is wekt de interesse bij heel wat mensen. In ieder geval hebben we alle redenen om te kiezen voor spuitkurk hieronder even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

 • Kurk beschikt van nature over waterafstotende eigenschappen waardoor de gevel dus geen water zal opnemen. Op hetzelfde ogenblik geldt voor spuitkurk ook dat het een ademend materiaal is waardoor je gevel over een dampopen karakter zal komen te beschikken. Ook hierdoor kunnen vochtproblemen worden voorkomen. Mede omwille van deze reden wordt spuitkurk vandaag de dag ook vaak toegepast in een vochtige ruimte zoals de badkamer (uitsluitend op de muren).
 • Spuitkurk is een materiaal welke zich kenmerkt door elastische eigenschappen. Hierdoor kan ze perfect mee bewegen met de ondergrond waar ze wordt op toegepast waardoor het risico op scheuren aanzienlijk kan worden teruggeschroefd.
 • Spuitkurk staat er om bekend een materiaal te zijn welke een verschillende uitstraling kan realiseren. Hierdoor wordt ze dan ook vaak geroemd omwille van haar esthetische eigenschappen.
 • Spuitkurk beschikt over een hoge, thermische isolatiewaarde. Deze thermische isolatiewaarde zorgt voor een eerste beschermingslaag tegen warmteverlies. Bovendien is het ook nog eens zo dat spuitkurk tevens over een geluiddempende werking beschikt. Zo werpt ze een zekere barrière op voor omgevingsgeluiden die tot in de woning door proberen te dringen.

Waarom kiezen voor crepi?

Een derde materiaal waar je voor kan kiezen wanneer het aankomt op het afwerken van de gevel van je woning is crepi. Een belangrijke reden waarom veel mensen de voorkeur geven aan een specifiek materiaal ter afwerking van de gevel heeft betrekking tot de veelzijdigheid van het materiaal in kwestie. Dat geldt zeker en vast ook voor crepi. Geef je er de voorkeur aan om dit materiaal te gebruiken voor de afwerking van je gevel? In dat geval kan je steeds rekenen op de hieronder aangegeven, interessante voordelen:

 • De waterafstotende laag zorgt er voor dat vocht niet langer wordt geabsorbeerd. Hierdoor kan de oude gevelbekleding worden gevrijwaard van vocht waardoor de algemene staat van de constructie kan worden gewaarborgd.
 • Het aanbrengen van gevelbepleistering of crepi aan je gevel zorgt er voor dat je over de ideale gelegenheid beschikt om je buitengevel te isoleren. Hierdoor kan niet alleen heel wat worden bespaard op het energieverbruik, daarnaast zal ook de EPC-waarde van je huis verbeteren waardoor een structurele meerwaarde kan worden gerealiseerd bij verkoop.
 • Crepi kan worden aangekocht en geplaatst in een kleur naar keuze. Er zijn op de markt dan ook zomaar even meer dan 800 verschillende kleuren terug te vinden. Hou er bij de keuze voor een donkere kleur wel rekening mee dat deze zonnestralen kan aantrekken waardoor de temperatuur in huis tijdens de zomermaanden aanzienlijk hoger kan oplopen dan wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een witte crepi.
 • Gebruikmaken van crepi zorgt er voor dat je een egale en strakke afwerking voor je gevel kan realiseren. Door het aanbrengen van crepi ziet je gevel er in een mum van tijd terug heel wat schoner en aantrekkelijker uit.
 • In vergelijking met heel wat andere materialen die gebruikt kunnen worden voor het afwerken van je gevel is crepi relatief goedkoop. Het betaalbare karakter van dit gevelafwerkingsmateriaal zorgt er dan ook voor dat ze voor het merendeel van de mensen best betaalbaar is te noemen.

Na het lezen van de verschillende voordelen die zijn verbonden aan zowel steenstrips, spuitkurk als crepi is het voor jou nu ongetwijfeld mogelijk om perfect voor jezelf uit te maken welke van deze verschillende materialen nu precies financieel en praktisch het interessantst is.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!