Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

Premie gevel en isolatiePremie gevel en isolatie? Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld geworden om te trachten om je huis zo goed mogelijk te isoleren. Daar waar er vroeger uitsluitend gekeken werd in de richting van het dak om te isoleren geldt tegenwoordig dat ook de gevel of bijvoorbeeld de spouwmuur steeds vaker van een grondige laag isolatie wordt voorzien. Wist je dat je bij het isoleren van je gevel vaak recht hebt op een premie of een andere financiële tegemoetkoming? Op deze manier wordt jouw investering verlaagd en / of de terugverdientijd aanzienlijk ingekort. Welke premie of subsidie jij precies kan krijgen voor jouw gevel isolatie en wat je daar nu precies voor moet doen kom je allemaal te weten door het lezen van de onderstaande informatie.

*Tip:
Premie gevel en isolatie? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Premie voor welk soort gevelisolatie aanvragen?

Vandaag de dag is het op tal van verschillende manieren mogelijk om de gevel van je woning te isoleren. Over welke opties je op dit vlak precies beschikt is evenwel altijd afhankelijk van het type huis die je hebt, wanneer deze is gebouwd, of je wenst in te boeten op vlak van leefruimte binnenshuis, etc. In ieder geval is het op deze drie verschillende manieren mogelijk om gevelisolatie toe te passen:

  • Door het toepassen van binnenmuur isolatie;
  • Door het toepassen van buitenmuur isolatie;
  • Door het isoleren van de spouwmuur;

Voor alle drie deze vormen van isoleren geldt dat je de mogelijkheid hebt om een premie aan te vragen. In principe was het mogelijk om hiervoor een beroep te doen op de ‘Subsidie Energiebesparing Eigen Huis’ die specifiek voor dit doel in het leven werd geroepen. Echter bleek het beschikbare budget onvoldoende om iedereen de subsidie aan te kunnen bieden. Het gevolg hiervan is dan ook dat het op moment van schrijven helaas niet langer mogelijk is om deze financiële tegemoetkoming bij een investering in gevelisolatie aan te vragen.

Hoe een premie voor gevel en isolatie aanvragen?

Het aanvragen van een landelijke premie voor gevel en isolatie is op moment van schrijven dus geen mogelijkheid meer. Betekent dit meteen dat daarmee alle hoop op het verkrijgen van een premie is vervlogen? Gelukkig niet. Het is namelijk vaak nog wel mogelijk om een lokale premie aan te vragen voor gevel en isolatie. In hoeverre deze al dan niet wordt aangeboden is echter de beslissing van de stad of gemeente waarin je woonachtig bent. Dit gezegd zijnde is het bovendien ook zo dat de hoogte van de premie niet is vastgesteld. Het is dus perfect mogelijk dat de ene persoon in stad A een grotere premie zal ontvangen dan de andere persoon die woonachtig is in stad of gemeente B. Wil je precies weten hoeveel premie je kan krijgen voor je gevel en isolatie? Dan is het altijd interessant om op voorhand even contact op te nemen met de stad of gemeente in kwestie of even de website te raadplegen.

BTW-voordeel van 21 naar 6 procent

Een voordeel waar wel iedereen op kan rekenen die gaat investeren in het (beter) isoleren van zijn of haar gevel is terug te vinden in de tijdelijke BTW-verlaging van 21 naar 6 procent. Dit levert je in de praktijk een financieel voordeel op van 15 procent. Belangrijk om bij stil te blijven staan is dat deze regeling door de jaren heen enigszins is aangepast. Tegenwoordig is ze dan ook uitsluitend nog van toepassing op de kostprijs voor de arbeid die moet worden verricht om het isolatiemateriaal te kunnen plaatsen. Voor het aanschaffen van het isolatiemateriaal dien je bijgevolg nog altijd rekening te houden met een BTW-percentage van 21 procent.

Speciale premie voor een groene gevel

Het realiseren van een groene gevel aan je woning zorgt er in de praktijk voor dat je zorgt voor een aantal niet onbelangrijke ecologische voordelen voor je omgeving. Steeds meer steden en gemeenten kiezen er omwille van deze reden voor om niet alleen groene daken, maar ook groene gevels te voorzien van een bepaalde premie of andere financiële tegemoetkoming. Ook hiervoor geldt dat er niet is vastgesteld hoeveel deze premie exact kan bedragen omdat ze sterk afhankelijk is van de stad of gemeente waarin je woont. Voor de precieze voorwaarden voor het verkrijgen van een premie voor je groene gevel is het altijd aan te raden om even contact op te nemen met het stadsbestuur.

Een premie voor jouw gevel en isolatie? Dat is altijd interessant!

Het verbouwen van een woning vereist altijd een niet onaanzienlijk budget. Bepaalde aanpassingen die gebeuren zoals bijvoorbeeld het verbeteren van de isolatiewaarde leveren echter ook een direct financieel voordeel op. Je zal er vanaf dag één namelijk door gaan besparen waardoor je kan genieten van een periodiek lager uitvallende energiefactuur. Heb je bovendien de mogelijkheid om een premie aan te vragen, bijvoorbeeld voor jouw gevelisolatie? In dat geval kan je ook nog eens de terugverdientijd aanzienlijk beperken. Het mag dan ook duidelijk zijn, of je nu van plan bent om een groene gevel te realiseren of je de isolatiewaarde van je gevel of woning wenst te verbeteren, in al deze verschillende gevallen is het beslist de moeite waard om te controleren of er mogelijks een subsidie kan worden aangevraagd of niet.

 

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Wat zijn de verschillende gevelreiniging methodes?

Je gevel is onderhevig aan een groot aantal vervuilingen. Denk hierbij aan

Een duurzame en mooie gevel met houten gevelbekleding

Je hebt gemerkt dat je gevel aan vervanging toe is en dat

Circulair bouwen met deze circulaire gevelsystemen

Milieu bewuster leven en letten op duurzaamheid zijn toch voor veel Nederlandse