Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

Nieuwe buitenmuur kostenNieuwe buitenmuur kosten? Het mag niet worden onderschat aan welke vaak extreme invloeden de (buiten)muur van een woning vaak wordt blootgesteld. Niet alleen de wind, maar ook regen en vorst kunnen er door de jaren heen voor zorgen dat de uitstraling van de buitenmuur evenals haar solide eigenschappen worden aangetast. Het realiseren van een nieuwe buitenmuur is iets wat je misschien liever niet wil doen, maar in bepaalde gevallen heb je helaas geen andere mogelijkheid. Kijk jij ook in de richting van een nieuwe buitenmuur, maar is het voor jou niet meteen duidelijk hoeveel kosten je daar precies voor dient te betalen? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om even de hieronder aangegeven informatie grondig door te nemen.

*Tip:
Nieuwe buitenmuur? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Hoeveel bedraagt de prijs voor een nieuwe buitenmuur?

Op het ogenblik dat je hebt besloten om een nieuwe buitenmuur te voorzien bij je woning is het belangrijk om er rekening mee te houden dat een dergelijke muur op tal van verschillende manieren kan worden gerealiseerd. Zo maken we voor wat de realisatie van een nieuwe buitenmuur betreft een onderscheid tussen:

 

  • Een halfsteenmuur;
  • Een volsteenmuur;
  • Metselwerk;

 

Voor welke van deze drie verschillende mogelijkheden je op het einde van de rit zal kiezen is natuurlijk grotendeels afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waar jij als eigenaar van de woning over beschikt. Is het voor jou vooral van belang om een duidelijk zicht te hebben op de gemiddelde kosten die je moet betalen voor het realiseren van de verschillende soorten buitenmuren? Raadpleeg dan meteen de inhoud van de onderstaande prijstabel!

 

Type buitenmuur Gemiddelde kostprijs
Halfsteenmuur Gemiddeld 110 euro per vierkante meter
Volsteenmuur Gemiddeld 225 euro per vierkante meter
Metselen Gemiddeld 32 à 35 euro per vierkante meter

 

Op het eerste zicht kan het er naar uit zien dat het realiseren van een nieuwe buitenmuur voor een handige doe-het-zelver kinderspel is, maar in de praktijk wil dat wel eens behoorlijk tegenvallen. Er dient bij het plaatsen van een nieuwe buitenmuur dan ook altijd rekening te worden gehouden met de fundering die is voorzien en de daarbij behorende stabiliteit waarvan sprake is. Omwille van deze reden wordt het eigenlijk altijd sterk aangeraden om er voor te kiezen om het realiseren van een nieuwe buitenmuur uit te besteden aan een echte vakman.

Verschillende soorten buitenmuren voor jouw woning

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kan je bij het realiseren van een nieuwe buitenmuur steeds een keuze maken uit tal van verschillende mogelijkheden. In de praktijk wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor metselwerk. Ondanks het feit dat er op deze manier inderdaad zeer eenvoudig een mooie en solide buitenmuur kan worden gecreëerd zou het toch niet verstandig zijn om zomaar de rest over het hoofd te zien. Omwille van deze reden hebben we de drie verschillende soorten buitenmuren nog even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet inclusief de kenmerken waarover ze beschikken.

 

  • Halfsteenmuur

Indien je er voor kiest om een halfsteenmuur te laten metselen wordt er hiervoor gebruik gemaakt van gemetselde panelen.

 

  • Volsteenmuur

De realisatie van een volsteenmuur gebeurt met behulp van een combinatie van stenen en cement. De muur wordt op klassieke wijze gerealiseerd.

 

  • Metselen

De muur wordt zoals de naam reeds laat vermoeden gemetseld waarbij er een platte voeg wordt aangebracht.

 

Is het voor jou niet meteen duidelijk welke van de hierboven aangegeven soorten buitenmuren voor jou nu precies het interessantst is? In dat geval is het altijd de moeite waard om even een vakman te contacteren om de verschillende mogelijkheden grondig te bespreken. Zo ben je er alvast honderd procent zeker van dat je op het einde van de rit kiest voor die ene buitenmuur die perfect alle door jou vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen.

Hou rekening met het voegwerk van de buitenmuur

Op het ogenblik dat je een nieuwe buitenmuur laat realiseren bij je woning is het van belang om er rekening mee te houden dat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende soorten voegwerk. In het merendeel van de gevallen wordt er gekozen voor een platte voeg. Dit is niet in het minst het geval omdat het hierbij gaat om de voordeligste soort voeg welke reeds kan worden gerealiseerd voor een kostprijs welke is gelegen tussen de 30 en 35 euro per vierkante meter. Dit gegeven neemt niet weg dat je er ook voor zou kunnen kiezen om de voorkeur te geven aan een bolle voeg waarmee een moderner effect kan worden gerealiseerd. Ook een voeg welke is voorzien van zogenaamde ‘voren’ is een optie. In dit geval worden er lijnen toegevoegd aan het voegwerk waardoor deze een apart effect krijgt. Een voeg voorzien van schaduwlijn zorgt bovendien ook voor een extra originele touch aan de nieuwe buitenmuur.

Het soort stenen voor je nieuwe buitenmuur

Tot slot is het ook altijd interessant om stil te blijven staan bij het feit dat er op het gebied van bakstenen verschillende soorten mogelijkheden bestaan. Dat is ook nodig, want het spreekt voor zich dat een moderne woning een ander type steen vereist in vergelijking met een meer klassieke woning. Bij een oud huis kan je dan ook de voorkeur geven aan verouderde stenen waardoor er een zekere uniformiteit kan worden gerealiseerd. Let op, indien je de voorkeur geeft aan verouderde stenen is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat deze een stukje duurder kunnen zijn in vergelijking met nieuwe, moderne stenen.

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Waarom is gevelreiniging van belang?

De gevel van je huis is erg afhankelijk van de weersinvloeden. Daarom

Gevel reinigen is belangrijk, voorkom renovatie

Het belang van het reinigen van de gevel wordt wel eens onderschat.

Welke gevelproblemen zijn er?

Het is vaak moeilijk te zien, wanneer je woning toe is aan