Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

NevelstralenNevelstralen? Wanneer jouw gevel te maken heeft met middelzware vervuilingen zal je op zoek moeten gaan naar een geschikte reinigingsmethode om deze te kunnen verwijderen. Nevelstralen kan onder meer de oplossing betekenen bij het verwijderen van mossen, verf evenals andere matige tot middelzware vervuilingen. Het betreft hier een gevelreinigingstechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van een lage druk. Dit zorgt er voor dat de kans op beschadigingen aan de ondergrond tot een minimum kan worden beperkt. Klinkt dit voor jou ook best interessant in de oren en wil je daarom graag meer te weten komen over de vele interessante mogelijkheden die nevelstralen met zich meebrengt? Lees dan snel alle informatie op deze pagina!

*Tip:
Nevelstralen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Wat is nevelstralen precies?

Wanneer je gevel wordt gereinigd met behulp van nevelstralen wordt er gebruik gemaakt van een mengsel bestaande uit zand en water. Het feit dat er ook bij nevelstralen gebruik wordt gemaakt van zand zorgt er vaak voor dat er in de praktijk naar nevelstralen wordt verwezen als zijnde een mildere vorm van zandstralen. Dit heeft ook te maken met het feit dat er gebruik wordt gemaakt van een lagere druk. Daardoor wordt het risico op schade aan de buitenmuur namelijk een behoorlijk stuk kleiner. Bovendien is het bij nevelstralen mogelijk om verschillende parameters handmatig in te stellen. Denk hierbij niet alleen aan de grootte van de straalkorrels, maar ook aan de druk. Op deze manier kan er dan ook een uitermate nauwkeurige gevelreiniging worden gerealiseerd.

Waarom moet je jouw gevel reinigen met nevelstralen?

Daar waar er vroeger door veel mensen blindelings voor werd gekozen om hun gevel te reinigen door middel van zandstralen moet er tegenwoordig steeds vaker worden vastgesteld dat de voorkeur uitgaat naar nevelstralen. Hoe komt dat precies? Zeer eenvoudig. In vergelijking met zandstralen brengt nevelstralen een aantal zeer belangrijke voordelen met zich mee. Welke voordelen dit exact zijn vertellen we je graag middels onderstaand overzicht.

 

  • Bij nevelstralen is er slechts sprake van een zeer beperkte (of soms zelfs helemaal geen) waterbelasting voor de gevel.

 

  • Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische reinigingsmiddelen waardoor dit een zeer milieuvriendelijke vorm is van gevelreiniging.

 

  • De lage druk die wordt gehanteerd bij nevelstralen zorgt er voor dat er slechts een zeer beperkte kans bestaat op schade aan de gevel. Er moet wel rekening mee worden gehouden dat de muur vooraleer de reiniging plaatsvindt in een goede staat dient te verkeren. Dat is echter voor de hand liggend.

 

  • Nevelstralen kan in principe zonder probleem worden toegepast op elke ondergrond. Dit is het gevolg van het feit dat er zeer nauwkeurig kan worden gewerkt.

Hoeveel kost nevelstralen?

De kostprijs die wordt gehanteerd voor het nevelstralen van je gevel is altijd afhankelijk van meerdere aspecten. Denk hierbij niet alleen aan de hardnekkigheid van de vervuiling, maar ook aan de bereikbaar van de gevel. Dienen er mogelijke herstellingswerken te worden uitgevoerd voorafgaand aan het toepassen van nevelstralen? In dat geval is het uiteraard belangrijk om stil te blijven staan bij de extra kosten die dit met zich meebrengt.

 

Soort straaltechniek voor gevelreiniging Gemiddelde kostprijs
Nevelstralen Tussen 15 & 19 euro per vierkante meter

 

Bovenstaande gemiddelde kosten zijn uiteraard zonder de vereiste herstellingswerken die mogelijks uitgevoerd dienen te worden om je gevel terug in een optimale staat te krijgen. Wil je graag een volledig zicht hebben op de totale kostprijs die er aan je aangerekend kan worden? In dat geval is het aan te raden om even een gespecialiseerde vakman langs te laten komen. Hij zal je een zeer gedetailleerde offerte kunnen maken.

Hoe de kosten van nevelstralen beperken?

In principe kan er bezwaarlijk worden gesteld dat nevelstralen een dure reinigingsmethode is. Toch is het zomaar mogelijk dat jij even net over onvoldoende financiële middelen beschikt om deze reinigingsmethode toe te laten passen. Is kiezen voor één van de beschikbare alternatieven voor jou geen optie? In dat geval kunnen de onderstaande bespaartips je mogelijk helpen om nevelstralen voor jou een stukje betaalbaarder te maken.

 

  • Kies voor een vakman uit je eigen omgeving

Veel mensen gaan het reinigingsbedrijf dat hun gevel onder handen gaat nemen nog steeds veel te ver zoeken. Dit heeft als gevolg dat er een aanzienlijke hoeveelheid aan voorrijkosten in rekening gebracht zullen worden. De voorrijkosten kunnen in de praktijk zomaar oplopen tot een bedrag van 0,50 euro per kilometer. Ondanks het feit dat dit mogelijks op het eerste zicht niet zo indrukwekkend lijkt kan dat in de praktijk wel eens behoorlijk tegenvallen. Wil je dus met andere woorden zeker zijn van de laagste kosten voor nevelstralen? Kies dan voor een vakman uit jouw buurt!

 

  • Profiteer van een interessante kwantumkorting

Is de gevel van jouw huis door de jaren heen sterk vervuild geraakt? Dan is de kans groot dat dit eveneens geldt voor deze van je buurman. Waarom zouden jullie er dan niet voor kiezen om de handen in elkaar te slaan en het reinigen van jullie beide gevels uit te besteden aan hetzelfde reinigingsbedrijf? Op deze manier wordt niet alleen de overlast beperkt, daarnaast kunnen jullie mogelijks ook nog eens profiteren van een kwantumkorting. Hoeveel korting je exact zal krijgen is moeilijk aan te geven, maar kortingen tot 10 procent zijn perfect mogelijk.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Alles wat je wil weten over een vliesgevel

Gevelbekleding heeft als taak om de originele gevel fraaier te doen uitzien,

6x Valse vooroordelen gevelwerk

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

Gevelisolatie en steenstrips: isolatie en afwerking in een pakket

Wanneer je jouw gevel isoleert, heeft dit een dubbele functie. Enerzijds maak