Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

Natuursteen gevelbekledingNatuursteen gevelbekleding? Natuursteen staat bekend als één van de meest klassevolle materialen die er op de markt zijn terug te vinden. Bovendien is het ook nog eens zo dat van natuursteen bekend is dat ze niet alleen eenvoudig onderhouden kan worden, daarnaast beschikt dit materiaal ook nog eens over een uitstekende duurzaamheid en realiseert ze een warme uitstraling voor je gevel. Als klap op de vuurpijl zijn er op de markt ook nog eens tal van verschillende soorten natuursteen terug te vinden en zijn er meerdere uiteenlopende afwerkingen mogelijk. Dit alles zorgt er voor dat je door te kiezen voor een natuursteen gevelbekleding steeds bent verzekerd op de meest optimale afwerking voor jouw gevel. Ook benieuwd naar alle voordelen en kosten die verbonden zijn aan het aanbrengen van een natuursteen gevelbekleding? Je komt er alles over te weten door het doornemen van de informatie op deze pagina!

*Tip:
Natuursteen gevelbekleding? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Hoeveel kost natuursteen gevelbekleding?

Het mooie van natuursteen is dat het een zeer divers materiaal is welke bijgevolg ook op tal van verschillende manieren kan worden aangebracht aan je gevel. De uiteindelijke uitvoering van natuursteen gevel waarvoor je zal kiezen is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Daarenboven zal echter ook het beschikbare budget natuurlijk een niet onbelangrijke rol spelen. In ieder geval, wil jij ook graag gebruik kunnen maken van een natuursteen gevelbekleding? Hou dan rekening met de hieronder aangegeven kosten.

 

Type natuursteen gevelbekleding Gemiddelde kostprijs
Natuursteen gevelplaten Tussen 160 & 240 euro per vierkante meter
Natuursteenstrips Tussen 135 & 250 euro per vierkante meter
Natuursteen metselstenen Tussen 175 & 250 euro per vierkante meter
Natuursteen gevelplinten Vanaf 35 à 40 euro per vierkante meter

Verschillende soorten natuursteen gevelbekleding

Ben jij ook een fan van natuursteen gevelbekleding en wil je dan ook graag op deze manier de gevel van je huis kunnen afwerken? In dat geval zal je natuurlijk nog een keuze moeten maken tussen de verschillende soorten gevelbekleding die er op de markt zijn terug te vinden. We maken op dit vlak in ieder geval een onderscheid tussen de hieronder aangegeven opties.

1.) Natuursteen gevelplaten

Natuursteen gevelplaten kunnen worden aangekocht in standaardformaten, maar daarnaast is het ook mogelijk om ze op maat te laten maken. Bovendien is het ook nog eens zo dat tal van verschillende natuursteensoorten zich perfect lenen voor deze uitvoering. Elke soort beschikt hierbij over diens eigen kleur en structuur. Dit alles zorgt er voor dat natuursteen gevelplaten eigenlijk voor iedereen uitermate geschikt zijn, ongeacht de vooropgestelde verwachtingen.

2.) Natuursteenstrips

Buiten de traditionele natuursteen gevelplaten vormen ook de natuursteenstrips een zeer populaire mogelijkheid om je gevel mee te bekleden. Het betreft hier smalle strookjes natuursteen welke over een verschillende lengte en breedte kunnen beschikken. Bovendien worden ze steevast in een natuurlijk en decoratief patroon gelijmd op panelen. In het merendeel van de gevallen wordt gekozen voor stenen die over een ongelijke dikte beschikken waardoor er een soort van reliëfpatroon ontstaat. De stapsgewijze vorm waar deze panelen over beschikken moet er voor zorgen dat de voegen tussen de diverse panelen onzichtbaar zijn. Een vloeiende doorloop in de hoeken kan tot slot worden gerealiseerd door gebruik te maken van speciale hoekstukken.

3.) Natuursteen metselstenen

Sinds de introductie van de baksteen op de markt moet er worden vastgesteld dat het massief metselen van natuursteen metselstenen tegenwoordig eigenlijk eerder een zeldzaamheid is geworden. Niet tegenstaande wordt er met behulp van natuursteen metselstenen een unieke look gecreëerd welke absoluut niet te vergelijken valt met deze van bakstenen. De metselstenen kunnen worden aangekocht in tal van verschillende natuursteensoorten evenals kleuren en vormen. Bij de plaatsing hoeft er daarbij absoluut niet noodzakelijkerwijs te worden gekozen voor een horizontaal verloop. Organische vormen zijn tevens een mogelijkheid en zorgen er voor dat het geheel over een nog uniekere uitstraling komt te beschikken.

4.) Natuursteen gevelplinten

Met behulp van een natuursteen gevelplint kan er niet alleen een mooie afwerking worden gerealiseerd, daarnaast wordt er tevens een extra bescherming door voorzien. Een gevel staat er namelijk om bekend bij de grond zeer kwetsbaar te zijn voor niet alleen vuil, maar ook voor opspattend vocht. Ben je op zoek naar een geschikt materiaal om toe te kunnen passen als gevelplint? In dat geval kies je bij voorkeur voor een type natuursteen welke over een niet te poreus karakter beschikt. Bovendien is ook een gladde afwerking altijd mooi meegenomen. Denk op dit vlak dan ook bij voorkeur in de richting van Belgische hardsteen. Dergelijke gevelplinten staan er om bekend beter bestand te zijn tegen vocht en bovendien kunnen ze ook eenvoudiger worden gereinigd in vergelijking met poreuze gevelplinten.

Waarom kiezen voor natuursteen gevelbekleding?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het zo dat je bij een natuursteen gevelbekleding kan rekenen op tal van interessante voordelen. Niet alleen is het zo dat ze een warme en klassevolle uitstraling weet te realiseren, daarnaast kan je ook zomaar een unieke look creëren doordat je een keuze kan maken uit tal van verschillende natuursteensoorten en afwerkingsmogelijkheden. Daar komt bij dat natuursteen een onbrandbaar materiaal is en tevens zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Dit alles gecombineerd met de hoge warmteopslagcapaciteit maakt dat dit een materiaal is welke je met veel plezier op je gevel zal willen aanbrengen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ook voor jou kan de keuze voor natuursteen gevelbekleding heel wat interessante voordelen met zich meebrengen.

Lees ook: wat kost terrasoverkappingen.

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Circulair bouwen met deze circulaire gevelsystemen

Milieu bewuster leven en letten op duurzaamheid zijn toch voor veel Nederlandse

Waarom is gevelreiniging van belang?

De gevel van je huis is erg afhankelijk van de weersinvloeden. Daarom

Alles wat je moet weten over een nieuwe gevel

De buitenmuren van je huis hebben veel te verduren. Ze zijn constant