Kosten voegwerk vervangen

Kosten voegwerk vervangenKosten voegwerk vervangen? Sterk verouderde en / of beschadigde voegen in je gevel kunnen er voor zorgen dat het water de mogelijkheid heeft om zich van buitenaf een weg te banen tot in je woning. Vocht welke een weg vindt tot in je huis kan leiden tot niet alleen schimmelvorming, maar ook tot lekkages. Ben je van plan om de bestaande voegen in je gevel te laten verwijderen en wil je ze vervangen door nieuwe voegen met een prima uitstraling? Zou je evenwel graag eerst een duidelijk zicht willen hebben op de kosten die hiervoor in rekening kunnen worden gebracht? Lees dan snel verder en kom alles te weten over het prijskaartje dat is verbonden aan voegen vervangen!

*Tip:
Voegwerk vervangen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Hoeveel kost het vervangen van voegen?

kosten In principe is het perfect mogelijk om het voegwerk zelf uit te voeren, maar toch wordt het aangeraden om dit uit te besteden aan een ervaren vakman. Een vakman heeft immers niet alleen alle kennis, maar ook al het nodige materiaal voor handen. Dit zorgt er voor dat de werkzaamheden steevast in alle kwaliteit kunnen worden afgerond. Hoeveel er precies voor het vervangen van voegen in rekening wordt gebracht is afhankelijk van het type voeg waar gebruik van wordt gemaakt. Bovendien moet er uiteraard eveneens rekening worden gehouden met de oppervlakte van de gevel. Wij hebben alvast de kostprijs van verschillende voegen voor jou op een rijtje gezet. De aangegeven kostprijs wordt per vierkante meter in rekening gebracht.

Type voeg Gemiddelde kostprijs
Platvolvoeg Ongeveer 11 euro per vierkante meter
Teruggehouden voeg Ongeveer 11 euro per vierkante meter
Verdiepte voeg Ongeveer 11 euro per vierkante meter
Bolgeklopte voeg Ongeveer 11 euro per vierkante meter
Schaduwvoeg Ongeveer 12 euro per vierkante meter
Snijvoeg Tussen 60 & 90 euro per vierkante meter
Knipvoeg Tussen 60 & 90 euro per vierkante meter

Hoe de bestaande voegen verwijderen?

Verschillende redenen kunnen aan de basis liggen van de beslissing om voegen te verwijderen, namelijk:

  • De voegen zijn afgebrokkeld.
  • De voegen zijn door de jaren heen gerot.
  • Hardnekkig vuil heeft de voegen ernstig beschadigd waardoor ze niet meer gereinigd kunnen worden.
  • De volledige gevel dient te worden gerenoveerd.

Wanneer je er voor kiest om een beroep te doen op een echte vakman voor het verwijderen van de bestaande voegen kan deze op twee verschillende manieren te werken gaan. Het betreft de volgende werkmethodes:

Uithakken van de voegen

Wanneer de vakman er voor kiest om de voegen uit te hakken wordt er gebruik gemaakt van een elektrische hakhamer. In principe kan er evenwel ook voor worden gekozen om gewoon een bijtel en hamer te hanteren. In eerste instantie worden de horizontale voegen verwijderd waarna ook de verticale exemplaren volgen. Aan het uithakken van bestaande voegen is een niet onbelangrijk nadeel verbonden. Het gaat namelijk niet bepaald snel en bovendien is het mogelijk dat er één of meerdere stenen beschadigd raken. Op deze manier kan je na afloop van de werkzaamheden nog geconfronteerd worden met extra kosten.

Uitslijpen van de voegen

Een tweede mogelijkheid om de bestaande voegen te verwijderen gaat schuil in het uitslijpen van de voegen. Dit wordt verwezenlijkt door gebruik te maken van een slijptol. In het merendeel van de gevallen wordt hier bovendien een zuigslang aan bevestigd waardoor het pijn op efficiënte wijze kan worden afgezogen. Ook bij het uitslijpen van de voegen wordt er voor gekozen om eerst de horizontale en vervolgens de verticale voegen te verwijderen. Het slijpen verloopt een stuk sneller in vergelijking met het uithakken van de voegen. Bij een elektrische hakhamer is het dan ook erg lastig om secuur te kunnen werken.

Nieuwe voegen aanbrengen

Wanneer je de oude voegen uit de gevel hebt verwijderd is het tijd geworden om de nieuwe voegen te plaatsen. Het wordt aangeraden om ook dit werk over te laten aan een echte specialist. Wanneer je nieuwe voegen wenst te plaatsen zal je steeds een keuze kunnen maken uit verschillende soorten voegen. We onderscheiden op dit vlak de goedkope van de luxueuze mogelijkheden. Wanneer je een behoorlijk budget voor handen hebt voor het realiseren van je nieuwe voegen is het interessant om te kiezen voor luxe voegwerk. De kostprijs voor dit voegwerk is ergens tussen de 60 en 90 euro per vierkante meter gelegen. Knip- en snijvoegen zijn twee voorbeelden van luxueus voegwerk.

Heb je niet meteen een groot budget beschikbaar en ben je bijgevolg op zoek naar een voordelige manier om het voegwerk te realiseren? In dat geval kan je een keuze maken uit veel meer mogelijkheden. Zo kan je opteren voor platvolvoegen, maar behoren ook teruggehouden voegen, verdiepte voegen, bolgeklopte voegen en schaduwvoegen tot de mogelijkheden. Voor welke van deze verschillende soorten voegen je uiteindelijk zal kiezen is uiteraard aan jou.

Drie cruciale tips bij voegwerk vervangen

Ben je ook overtuigd van de voordelen die het vervangen van het voegwerk in je gevel met zich meebrengt en wil je dit graag ook laten realiseren? In dat geval zetten we nog graag even drie interessante tips voor jou op een rijtje die ongetwijfeld van pas kunnen komen.

  • Spreek op voorhand een prijs af. Elke vakman zal voor het voegen van een gevel een geheel eigen kostprijs in rekening brengen. Het is belangrijk om op dit vlak een vaste prijs af te spreken. Alleen op deze manier zorg je er voor dat je na afloop niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook de kosten van verschillende vakmannen vergelijken is aan te raden.
  • Kies meteen ook voor een reiniging van de gevel. Wanneer je er voor hebt gekozen om het voegwerk te laten vervangen is het ook altijd interessant om de volledige gevel meteen te laten reinigen. Op deze manier beschikken de nieuwe voegen evenals de stenen weer over een gelijkaardige uitstraling. De gevel van je woning ziet er dan ook meteen terug echt gloednieuw uit.
  • Gebruikmaken van knip- of snijvoegen. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven zijn knip- en snijvoegen luxueuze uitvoeringen van voegwerk. Dit mag er dan wel voor zorgen dat ze behoorlijk prijzig zijn, daar staat tegenover dat ze er fantastisch uitzien. Wanneer je het budget beschikbaar hebt is gebruikmaken van één van beide soorten voegen dan ook absoluut een aanrader.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!