Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Keramische gevelbekledingKeramische gevelbekleding? Er kan vandaag de dag worden opgemerkt dat alsmaar meer mensen de keuze maken om gebruik te maken van een keramische gevelbekleding. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat het een unieke uitstraling weet te realiseren, daarnaast biedt keramische gevelbekleding bijvoorbeeld ook heel wat interessante voordelen op vlak van isolatie. Daarnaast staat dit materiaal er om bekend niet alleen zeer sterk, maar ook duurzaam te zijn en is ze beschikbaar in diverse uitvoeringen en kleuren. Gaat jouw voorkeur eveneens uit naar keramische gevelbekleding, maar zou je er in eerste instantie graag nog wat meer over te weten willen komen? Dat is mogelijk door het doornemen van de informatie op deze pagina!

*Tip:
Keramische gevelbekleding? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Waarom kiezen voor keramische gevelbekleding?

Een belangrijke reden waarom keramische gevelbekleding door de jaren heen steeds populairder is geworden is terug te vinden in de vele interessante voordelen die er aan verbonden zijn. Indien ook jij er voor wenst te kiezen om de gevel van je woning te voorzien van een keramische gevelbekleding zal je dan ook steeds kunnen rekenen op de hieronder aangegeven, interessante voordelen:

 

  1. Keuze uit tal van verschillende uitvoeringsmogelijkheden

Allereerst is het zo dat keramische gevelbekleding kan worden gerealiseerd in tal van uiteenlopende vormen, formaten en kleuren. Bovendien is het zo dat je over de mogelijkheid beschikt om een keuze te maken uit tal van verschillende afwerkingsmogelijkheden. Denk op dit vlak niet alleen aan gepolierd of half-gepolierd, maar ook aan bijvoorbeeld een mogelijk mozaïekmotief of een origineel design, etc. Op welke manier jij ook jouw gevel wenst af te werken met behulp van keramische gevelbekleding, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

 

  1. Een uitstekende duurzaamheid gegarandeerd

Keramische gevelbekleding is niet alleen kleur-, maar ook vormvast. Bovendien is ze uitstekend opgewassen tegen de verschillende weersinvloeden. Dit alles zorgt er voor dat een uitstekende duurzaamheid meer dan gegarandeerd is.

 

  1. Een isolerende werking

Het materiaal waaruit keramische gevelbekleding is vervaardigd realiseert een uitstekende afdichting. Bovendien kan er op deze manier worden voorkomen dat warmte of koelte uit de woning ontsnapt.

 

  1. Een originele uitstraling voor jouw gevel

Een gevelbekleding in keramische tegels is tegenwoordig eigenlijk nog eerder uitzondering dan regel. Dit betekent dat je door te kiezen voor deze vorm van gevelbekleding over de mogelijkheid beschikt om een echt unieke look te realiseren.

 

  1. Bijzonder onderhoudsvriendelijk

Ben jij iemand die niet veel tijd of gewoon helemaal geen zin heeft om je gevel te onderhouden? Ook in dat geval is de keuze voor een keramische gevel wellicht al snel gemaakt. Keramische gevelbekleding vereist dan ook absoluut geen onderhoud waardoor je er eigenlijk niet of nauwelijks omkijken naar hebt.

 

  1. Keramische tegels hebben een beperkt gewicht

Keramische tegels kenmerken zich door een licht gewicht. Dit betekent dat ze in vergelijking met andere gevelmaterialen heel wat minder belastend zijn om te plaatsen.

Hoeveel kost keramische gevelbekleding?

Het feit dat er zoveel interessante voordelen zijn verbonden aan keramische gevelbekleding kan er zomaar voor zorgen dat ook jouw interesse in deze vorm van gevelbekleding aanzienlijk toeneemt. Het spreekt echter voor zich dat je keramische gevelbekleding niet zal laten aanbrengen vooraleer je ook een goed zicht hebt op de gemiddelde kostprijs die hieraan is verbonden. Wat dat betreft kan je rekening houden met de inhoud van de volgende prijstabel.

 

Type kostprijs Gemiddelde kostprijs
Kopen van keramische gevelbekleding Gemiddeld 85 à 90 euro per vierkante meter
Monteren van de keramische gevelbekleding Gemiddeld 50 euro per vierkante meter

 

In de hierboven aangegeven kostprijs voor het kopen van de keramische gevelbekleding is dus uitsluitend de BTW inbegrepen. De montagekosten worden steeds als meerprijs aangerekend. Let op, het is bovendien ook mogelijk dat er nog extra voorrijkosten in rekening worden gebracht. Deze kunnen oplopen tot 0,50 euro per kilometer die moet worden afgelegd.

Verschillende uitvoeringsmethodes keramische gevelbekleding

Het is mogelijk om keramische gevelbekleding op tal van verschillende manieren te verwerken. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

 

  • Een vlakke afwerking;
  • Gepotdekseld;
  • Metselwerk;

 

Bij een vlakke afwerking is er geen sprake van een overlap tussen de verschillende gevelpanelen. De oppervlakte van de panelen vormt op deze manier met andere woorden één sluitend geheel. Bij de gepotdekselde uitvoering is er wel sprake van een overlap tussen de verschillende gevelpanelen. De panelen zijn achteraan dan ook uitgerust met doorlopende nokken welke het mogelijk maken om ze aan de draagconstructie op te hangen. Tot slot is er nog de metselwerk oplossing waarbij de look van een gemetselde gevel kan worden nagebootst.

Het onderhouden van keramische gevelbekleding

Keramische gevelbekleding vergt niet meer onderhoud in vergelijking met andere soorten bekleding voor gevels. In principe hoef je dan ook niets speciaals te doen. De keramische platen waar je gevel mee kan worden afgewerkt zijn bijzonder bestendig tegen vuil en bovendien is het mogelijk om ze met behulp van een eenvoudige waterstraal schoon te maken. Gebeurt het dat je keramische gevelbekleding na verloop van tijd toch ernstig is vervuild geraakt? In dat geval kan je perfect voor kiezen om deze één keer vakkundig te laten reinigen. Vervolgens hoef je, je daar terug een aantal jaren geen zorgen meer over te maken!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Zelf je gevel reinigen of een specialist inhuren?

Is je gevel toe aan een onderhoudsbeurt? Dan is het reinigen van

Alles wat je moet weten over gevelrenovatie in 2021

De meeste mensen houden zich niet of amper bezig met de gevel

Welke gevelproblemen zijn er?

Het is vaak moeilijk te zien, wanneer je woning toe is aan