Subsidie gevelrenovatie

Subsidie gevelrenovatieSubsidie gevelrenovatie? Gedurende enige tijd was het mogelijk om gevelrenovatie uit te laten voeren tegen een gevoelig lager kostenplaatje. Voor 1 juli 2015 was het namelijk zo dat er op de arbeidsuren op vlak van gevelrenovatie een BTW-percentage werd aangerekend van 6 procent in plaats van 21 procent. Dit zorgde in de praktijk voor een besparing van zomaar even 15 procent op de arbeidskosten die betrekking hadden op het uitvoeren van gevelrenovatie. Gezien het feit dat er, vooral bij een sterk beschadigde gevel heel wat tijd en werk zit in het uitvoeren van de herstellingswerken kon een project met betrekking tot gevelrenovatie op deze manier op een financieel veel toegankelijkere wijze worden uitgevoerd. Helaas heeft de Nederlandse overheid er voor gekozen om het verlaagde BTW-percentage per 1 juli 2015 te laten vervallen.

*Tip:
Gevelrenovatie? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Gevelrenovatie nu een stuk duurder?

Gedurende lange tijd bestond er heel veel onduidelijkheid over waar de verlaagde 6 procent BTW nu precies op van toepassing was. Veel mensen dachten bijvoorbeeld dat het lagere BTW-percentage zowel werd toegekend op de aankoop van de materialen als op de arbeidsuren, maar dat is niet het geval. De 6 procent BTW was uitsluitend van toepassing op het aantal uren werk welke moest worden uitgevoerd voor het herstellen van de gevel. Dit is natuurlijk een kleine domper, maar in de praktijk zorgde het toch nog steeds voor een meer dan aanzienlijke besparing. Is door het ontbreken van het lagere BTW-percentage gevelrenovatie nu echt onbetaalbaar geworden? Zeker niet! Er bestaan immers nog een aantal mogelijkheden om te besparen op de kostprijs die het renoveren van je gevel met zich meebrengt!

Hoe besparen op laten uitvoeren van gevelrenovatie?

Het feit dat het verlaagde BTW-percentage is komen te vervallen heeft er voor gezorgd dat mensen vandaag de dag op zoek gaan naar andere mogelijkheden om te besparen op de kostprijs die gevelrenovatie met zich meebrengt. Dit kan op tal van verschillende manieren. Het spreekt voor zich dat je er graag voor zal willen zorgen dat je besparing niet zorgt voor een bepaald verlies aan kwaliteit. Dat hoeft ook helemaal niet, in tegendeel. Door offertes te vergelijken van verschillende bedrijven die gevelrenovatie uitvoeren is het doorgaans reeds mogelijk om een niet onaanzienlijke besparing te realiseren op het totale kostenplaatje van je project. Daar komt bij dat je uiteraard ook een aantal werken zelf uit kan voeren waardoor je veel minder lang nood hebt aan de diensten van een vakman. Op al deze verschillende manieren is het mogelijk om het vervallen verlaagde BTW-tarief alsnog op te kunnen vangen.

Gerelateerd:

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!