Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

raamdorpel plaatsenEen raamdorpel plaatsen is een ingewikkelde klus. Er zijn een aantal zaken waar rekening mee gehouden dient te worden voordat je begint met het plaatsen van een raamdorpel. Er is ervaring vereist met metselen, technisch inzicht komt ook goed van pas. De dorpel moet passen en daarvoor is een opening nodig in de gevel.

De dorpel komt eigenlijk altijd netjes onder een raam, vaak wordt een raamdorpel al tijdens de bouw van een pand geplaatst, maar regelmatig kiezen mensen er ook voor om de dorpel onder het raam te plaatsen in een al bestaande gevel, bij voorkeur tijdens een gevelrenovatie. Wanneer dit de keuze is zal het bestaande metselwerk plaatselijk verwijderd moeten worden. Daarbij moet het metselwerk weg gehaald worden zodat de raamdorpel precies past en geplaatst kan worden.

Wanneer de ruimte voor de dorpel gemaakt is is het zaak om de raamdorpel netjes te (laten) plaatsen. Daarvoor dient er een mooie gelijke laag cement te worden aangebracht op het bestaande metselwerk. Daarna is de raamdorpel plaatsen een relatief simpele klus.

*Tip:
Raamdorpel plaatsen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Soorten raamdorpels om te plaatsen

Voordat je de raamdorpel gaat plaatsen moet je natuurlijk een keuze maken voor het soort raamdorpel dat je wilt plaatsen, er gelukkig keuze genoeg. Hieronder een klein overzicht van de verschillende mogelijkheden.

  • Natuursteen raamdorpel
  • Betonnen raamdorpel
  • Plastic raamdorpel

Deze soorten raamdorpel zijn het meest gebruikt voor het plaatsen van deze gevelbekleding. Vanzelfsprekend ziet natuursteen het meest chique er uit. Met plastic zijn de meeste mogelijkheden. Hoe dan ook, een raamdorpel plaatsen is een mooie versiering op je wand.

Geef een reactie

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes

7x Tips gevelwerk

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

Wat zijn de verschillende gevelreiniging methodes?

Je gevel is onderhevig aan een groot aantal vervuilingen. Denk hierbij aan