Oorzaken gevelschade

Oorzaken gevelschadeWat zijn de oorzaken gevelschade? Wanneer je er voor hebt gekozen om een woning aan te kopen die er reeds een behoorlijke levensduur op heeft zitten of wanneer je van plan bent om een dergelijke aankoop te doen is het nooit een overbodige luxe om even speciale aandacht te besteden aan de staat waarin de gevel zich bevindt. Veel mensen letten hier namelijk niet op, maar een gevel wordt iedere dag opnieuw blootgesteld aan de weersomstandigheden waardoor het niet ondenkbaar is dat deze er op een bepaald ogenblik schade van zal ondervinden. Deze schade kan op tal van verschillende manieren de kop opsteken en kan zowel duidelijk als minder duidelijk zichtbaar zijn. Merk jij ook iets vreemds op aan je gevel of is de uitstraling gewoon niet meer wat ze is geweest? Wij zetten de belangrijkste oorzaken van gevelschade voor jou op een rijtje.

*Tip:
Oorzaken gevelschade? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Het weer als grote boosdoener

Kijk op een stormachtige herfstdag maar eens naar buiten en probeer je de impact van dit weer op je gevel voor te stellen. Hetzelfde doe je tijdens de winter wanneer de sneeuwvlokjes uit de lucht dwarrelen en tijdens de zomer wanneer een intens warmte-onweer losbarst. Deze verschillende situaties tonen aan dat het weer niet alleen een zeer intens karakter kan vertonen, bovendien wordt je gevel net als het dak van je woning aan al deze elementen blootgesteld. Het is dan ook niet ondenkbaar dat je gevel op een bepaald ogenblik schade zal vertonen onder de vorm van bijvoorbeeld voegen die afslijten of zelfs barsten. Wanneer er veel water tegen de gevel aan wordt gedrukt kan het immers voorkomen dat dit water zich een weg naar binnen in huis probeert te banen en zo ontstaan dan barsten of scheuren.

Opgepast voor algen en mos

Het mag ondertussen duidelijk zijn dat de verschillende elementen uit het weerbeeld er voor kunnen zorgen dat de uitstraling van je gevel al snel wordt aangetast, maar er is meer. Het wordt algemeen aangeraden om op regelmatige basis gevelreiniging toe te passen op de gevel van je woning. Hier zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. Allereerst is het zo dat de vorming van mos op je gevel de algemene uitstraling van je woning niet ten goede komt. Bovendien kunnen mos en algen na verloop van tijd niet alleen de voegen, maar ook de steen zelf beschadigen waardoor dure herstellingswerken uitgevoerd dienen te worden. Het mag dan ook duidelijk zijn, niet alleen een goede bescherming, maar ook een tijdige reiniging van de gevel is van cruciaal belang om mogelijke schade te voorkomen!

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!