Kosten nieuwe buitenmuur

Kosten nieuwe buitenmuurKosten nieuwe buitenmuur? Een huis staat door weer en wind. Wanneer  het nieuw is gebouwd is het bouwmateriaal nog mooi en fris. De voegen zijn nog redelijk elastisch waardoor jouw huis voldoende stabiliteit heeft. Op het moment dat een woning ouder wordt is het karakter van het huis toegenomen. De buitenmuur is echter doorgaans in een mindere staat. De totale waarde van jouw huis neemt daardoor niet toe, terwijl jij dat als woningbezitter waarschijnlijk wel zou willen. We keken dan ook voor jou naar de kosten van een nieuwe buitenmuur waardoor je huis in oude glorie wordt hersteld.

*Tip:
Nieuwe buitenmuur? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Hoeveel kost een nieuwe buitenmuur

We hebben gekeken naar een aantal manieren hoe je een buitenmuur kan vernieuwen. We hebben bepaalde prijsklassen voor je op een rijtje gezet zodat je zelf kan bepalen welke voor jou het meest passend is.

 

Wat voor muur of dienst Toelichting van de werkzaamheden Prijs is per welke afmeting Prijs per m2
Halfsteenmuur Halfsteenmuur laten metselen waarbij gebruik wordt gemaakt van gemetselde panelen Per vierkante meter Gemiddeld 112 euro
Volsteenmuur Een volsteenmuur laten metselen waarbij gebruik wordt gemaakt van stenen en cement volgens klassieke manier Per vierkante meter Gemiddeld 230 euro
Metselen Platte voeg laten aanbrengen Per vierkante meter Tussen 30 en 35 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Ben je handig aangelegd, dan lijkt het metselen van de muur een gemakkelijke klus. In de praktijk valt dit behoorlijk tegen. Een muur moet worden beoordeeld op de noodzaak van fundering, en bovendien moet er sprake zijn van een gelijk en stabiel bouwwerk. Je kan dit soort werk dan ook het beste volledig uitbesteden aan een metselbedrijf. Je zou wel zelf kunnen helpen bij het afvoeren van de oude muur door het bouwpuin met een aanhanger af te voeren.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je bijvoorbeeld een looppad kunnen creëren naar jouw huis toe waardoor de metselaar gemakkelijker aan de slag kan. Je kan ook oude klimplanten verwijderen van de oude muur waardoor deze gemakkelijker te verwijderen is.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle werkzaamheden rondom het bouwen van een nieuwe buitenmuur over aan de metselaar. Je weet dan zeker dat je een volledige garantie geniet op de werkzaamheden. Bovendien heb je geen omkijken naar de verbouwing.

Opbouw van de prijs

Hoeveel jij betaalt voor een nieuwe buitenmuur bepaal je door middel van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Wat voor muur laat je bouwen. Bij een nieuwe buitenmuur heb je de keuze uit diverse bouwmethodes. Je kan kiezen voor een halfsteenmuur. Hierbij worden gemetselde panelen aangebracht tegen jouw binnenmuur. Die panelen zijn in allerlei kleurstellingen en bouwstijlen verkrijgbaar. Het is een manier van snelbouw die ook bij nieuwbouwwoningen wordt toegepast. Kies je voor een traditioneel gemetselde volsteenmuur, dan wordt jouw muur op de normale manier gemetseld. Dit duurt uiteraard langer, maar de uitstraling van de muur is mooier. Bovendien is een volsteenmuur vaak duurzamer.
  • Keuze 2: Wat voor voeg laat je aanbrengen. Er zijn meerdere soorten voegen mogelijk wanneer je een muur laat metselen. De meest gekozen methode is de platte voeg. Dit is de voordeligste voeg met 30 tot 35 euro per vierkante meter. Je kan echter ook kiezen voor een bolle voeg die voor een moderner effect zorgt of voor een voeg met voren erin. Hierbij worden er lijnen aan het voegwerk toegevoegd wat een apart effect geeft. Een voeg met schaduwlijn voegt op zijn beurt ook originaliteit toe aan jouw nieuwe muur.
  • Keuze 3: Welke stenen kies je. Op het gebied van bakstenen zijn er meerdere keuzes te maken. Laat je een modern huis voorzien van een nieuwe muur, dan kies je uiteraard voor andere stenen dan wanneer je een oud huis laat voorzien van een nieuwe muur. Bij een oud huis kan je kiezen voor verouderde stenen waardoor het niet direct afsteekt in de buurt waar je huis staat. Verouderde stenen zijn vaak net een slag duurder dan nieuwe moderne stenen.
  • Keuze 4: Hoe groot is jouw muur. Een niet geheel onbelangrijk aspect bij het opnieuw laten metselen van een buitenmuur is de afmeting. Je ziet dat de prijs per vierkante meter is uitgesplitst. Je zou dan ook denken dat de prijs navenant oploopt naar mate de buitenmuur groter is. Dit is niet helemaal het geval. Een buitenmuur metselen kost tot 12 vierkante meter een prijs per vierkante meter. Vanaf dat punt is de aannemer uit de opstartkosten. Opstartkosten zijn bijvoorbeeld het aanvoeren van bouwmateriaal en het huren van de machines en bouwsteigers. Vanaf 12 vierkante meter zal je dus per vierkante meter wat minder gaan betalen. Je bent daardoor voor een grote muur naar verhouding minder kwijt dan voor een grote muur.

Snel en praktisch besparen

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De bouw van een nieuwe buitenmuur kan kostbaar zijn. Betaal niet teveel. Dat doe je door offertes op te vragen. Met één klik ontvang je meerdere offertes. Het vergelijken hiervan kan je een voordeel tot 30 procent opleveren.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!