Kosten buitenmuur verbouwen

Kosten buitenmuur verbouwenWat zijn de kosten buitenmuur verbouwen? Een huis wat al wat ouder is zal meer karakter krijgen, maar de buitenkant wordt minder mooi. Dat is een algemeen bekend gegeven. Het is om die reden dat een oud huis niet echt zal toenemen in waarde terwijl jij dat graag wel zo zou zien. Wanneer jij in een al wat ouder huis woont zal je het op een gegeven moment gaan verbouwen. Zo’n verbouwing kan ook aan de buitenkant plaatsvinden. Wanneer jij een buitenmuur gaat verbouwen hangt daar een prijskaartje aan. We gaan je daar nu meer over vertellen.

*Tip:
Buitenmuur verbouwen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Wie voert een buitenmuur verbouwing uit

Een buitenmuur verbouwing kan je – in tegenstelling tot een verbouwing binnenshuis – maar het beste overlaten aan een professioneel bedrijf. Je gaat namelijk aan het werk met de belangrijkste dragende constructie in je huis. Zou je een muur zomaar te lijf gaan met een beitel en hamer, dan is de kans groot dat je muren zullen gaan scheuren of verzakken. Een professioneel gevelrenovatiebedrijf maakt eerst een inschatting van de staat van je muur waarna een plan wordt gemaakt voor de verbouwing.

Hoeveel kost een buitenmuur verbouwing

Ga je een buitenmuur verbouwen, dan zijn daar een aantal methodes voor. We hebben ze voor je op een rijtje gezet, samen met het bijbehorende prijskaartje. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welk onderdeel koop je Wat moet er gebeuren Prijs per welk oppervlak Prijs per m2
Uithakken voegen Oud metselwerk verwijderen met luchtdrukgereedschap of handmatig met de beitel Per vierkante meter Tussen 39 en 45 euro
Reinigen stenen Stenen van de buitenmuur ontdoen van algengroei met behulp van chemicaliën of stoom Per vierkante meter Tussen 35 en 45 euro
Gevel opnieuw bekleden Bekleden van de gevel met kunststof, hout, metaal of pleisterwerk Per vierkante meter Tussen 25 en 120 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Ben jij handig aangelegd, dan zou je zelf bepaalde onderdelen van een buitenmuur verbouwing kunnen uitvoeren. Je kan bijvoorbeeld zelf proberen om de stenen schoon te maken met een borstel. Denk erom dat je hier geen agressieve chemicaliën bij gebruikt aangezien deze de kwaliteit van de bakstenen zouden kunnen aantasten. Je kan ook bijvoorbeeld zelf de klimplanten verwijderen van je muur. De muur is daardoor klaar voor renovatie.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je bijvoorbeeld een looppad kunnen maken naar je gevel toe. Het gevelrenovatiebedrijf heeft dan sneller toegang tot jouw gevel. Dit spaart je sowieso een uur betaald werk uit. Je zou ook zelf het bouwpuin wat vrijkomt bij het verbouwen van een buitenmuur kunnen afvoeren naar de gemeentewerf.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle werkzaamheden rondom het verbouwen van je buitenmuur over aan het gevelrenovatiebedrijf. Je weet dan zeker dat je geen omkijken hebt naar de werkzaamheden en dat je de volledige garantie geniet op het renovatiewerk.

Waar is de prijs op gebaseerd

Hoeveel jij betaalt voor het verbouwen van je buitenmuur bepaal je zelf. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is je buitenmuur. De prijzen staan uitgesplitst per vierkante meter. Je zou daaruit kunnen opmaken dat de prijs constant navenant oploopt. Dit is echter niet het geval. Rond 12 vierkante meter bereikt de prijs een breekpunt. Het bedrijf wat jouw buitenmuur verbouwt heeft namelijk vaste kosten die zitten berekend in de prijs van de eerste 12 vierkante meters. Denk dan aan de kosten van voorrijden, maar ook aan de kosten van het huren van apparatuur om de verbouwing mee uit te voeren. De prijs boven 12 vierkante meter ligt dan ook naar verhouding wat lager.
  • Keuze 2: Laat jij je buitenmuur gelijk isoleren. Veel oude buitenmuren zijn niet geïsoleerd en daardoor zijn ze een flinke kostenpost. Je kan dit probleem verhelpen bij het verbouwen van je buitenmuur door samen met de renovatie een isolatielaag te laten aanbrengen. Je kan kiezen voor spouwmuurisolatie maar je zou ook kunnen kiezen om je buitenmuur te laten impregneren waarna vocht van buitenaf niet meer in jouw huis kan binnendringen.
  • Keuze 3: Waar komt het gevelrenovatiebedrijf vandaan. Je kan kijken op internet en een goedkoop gevelrenovatiebedrijf vinden aan de andere kant van het land. Dat bedrijf zal jou vervolgens op de factuur reiskosten gaan berekenen en transportkosten voor gereedschap en materialen die de totale prijs behoorlijk opjagen. Dat kan je voorkomen door een gevelrenovatiebedrijf uit je eigen woonplaats te kiezen. De prijs zal wellicht iets hoger zijn, maar dat haal je er weer uit wanneer het op transportkosten aankomt.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een buitenmuur verbouwen kan flink in de papier lopen. Wees verstandig en betaal niet teveel. Dat doe je door het opvragen van offertes. Jij weet zeker dat je niet teveel betaalt als je offertes vergelijkt. Realiseer een voordeel tot wel 35 procent.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!