Kosten buitenmuur renovatie

Kosten buitenmuur renovatieWat zijn de kosten buitenmuur renovatie? Je huis staat door weer en wind. De buitenmuur heeft het ergste te lijden onder de hevige weersomstandigheden. Het materiaal van jouw buitenmuur was ooit stevig en mooi van kleur. Na een jaar of 30 ziet de buitenmuur er waarschijnlijk vergrijsd en onder de algen uit. In dat geval is het verstandig om je buitenmuur te laten renoveren. We keken voor je wat het kost om een buitenmuur te renoveren. We kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip:
Buitenmuur renovatie? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Hoeveel kost buitenmuur renovatie

 

Werkzaamheden Omschrijving Grondslag prijs Prijs
Voegen uithakken Verwijderen van oude voegen en aanbrengen nieuwe voegen Per vierkante meter Tussen 40 en 45 euro
Stenen reinigen Schoonmaken van bakstenen met chemicaliën of stoom Per vierkante meter Tussen 25 en 40 euro
Gevelbedekking Bedekken van gevel met pleisterwerk, hout of metaal Per vierkante meter Tussen 25 en 150 euro

 

De onderdelen van een buitenmuur renovatie

Ga je een buitenmuur renoveren, dan kan je een aantal werkzaamheden laten uitvoeren. We hebben ze voor je op een rijtje gezet en komen straks terug op de kosten hiervan.

  • Voegen uithakken. De voegen in een buitenmuur zijn bij de oplevering van het huis nog enigszins elastisch. Het materiaal is goed samenhangend en de stenen hechten goed aan elkaar. Onder invloed van weer en wind wordt dit voegsel droog en gaat het verpulveren. De stenen zullen los gaan zitten wat de stabiliteit van je huis in gevaar brengt. Zijn jouw voegen uitgedroogd, dan kan je ze laten uithakken. Met een apparaat met luchtdruk of met een handbeitel worden de voegen verwijderd waarna je muur weer opnieuw wordt gemetseld. Je kan kiezen voor een platte voeg maar ook voor een siervoeg die een extra luxe effect aan jouw gevel toevoegt.
  • Stenen reinigen. Een verouderde muur krijgt een grijze of groene waas. Dit komt doordat er algengroei in de bakstenen trekt. De algen zullen je muur uitdrogen waardoor de stenen kunnen gaan afbrokkelen. Wil jij je muur weer een frisse uitstraling geven, dan kan je ervoor kiezen om de stenen te laten reinigen in combinatie met het uithakken van de voegen. Dit reinigen kan met chemicaliën maar ook met stoom. Deze laatste methode verdient de voorkeur omdat er hierbij het minste druk op de muur wordt uitgeoefend. Een muur reinigen met hogedruk is minder praktisch omdat de buitenmuur dan kan verzakken door de druk die erop wordt uitgeoefend.
  • Je kan er eventueel ook voor kiezen om je gevel te laten bedekken met een ander materiaal zoals pleisterwerk, hout of metaal. Deze werkzaamheden kan je gelijk combineren met isolatie waardoor je ook nog eens extra rendement haalt uit jouw renovatie.

Basis van het prijskaartje

Hoeveel jij betaalt voor gevelrenovatie heb je zelf in de hand door keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw gevel. De afmeting van de gevel bepaalt voor het grootste gedeelte de prijs. Je zal de eerste twaalf vierkante meters een bedrag betalen aan het gevelrenovatiebedrijf wat navenant oploopt qua prijs. Bij twaalf vierkante meter komt er echter een breekpunt; het gevelrenovatiebedrijf is uit de ‘opstartkosten’. Opstartkosten zijn bijvoorbeeld het huren van apparatuur en steigers om de gevel mee te renoveren. Vanaf dat breekpunt zullen de kosten per vierkante meter wat dalen waardoor je uiteindelijk met een grotere gevel relatief goedkoper uit bent.
  • Keuze 2: Welke werkzaamheden doe je zelf. We hebben het er steeds over gehad dat je alle onderdelen van een gevelrenovatie laat uitvoeren. We hadden het er niet over dat je bepaalde zaken ook zelf zou kunnen doen. Je kan bijvoorbeeld wanneer jouw gevel opnieuw wordt bedekt de stenen schoonmaken met een borstel waardoor de algengroei weg is. De nieuwe gevelbekleding krijgt dan meer kans om goed te hechten.
    Je kan ook zelf een looppad creëren naar jouw gevel toe waardoor het gevelrenovatiebedrijf de bouwsteigers gemakkelijker kan opbouwen en materialen eenvoudiger kunnen worden aangevoerd. Moet er oud voegsel of bouwpuin worden afgevoerd naar de gemeentewerf? Ook dat zou je zelf kunnen doen als je een aanhangwagen hebt.
  • Keuze 3: Heb je speciale wensen. We gingen uit bij het opnieuw voegen van de muur van een normale platte voeg. Je kan er echter ook voor kiezen om bijvoorbeeld een schaduweffect te laten toevoegen aan het voegsel, of om een bolle voeg te laten aanleggen. Je kan ook kiezen voor een voeg waar voren in worden getrokken wat een mooi modern effect toevoegt aan jouw huis. Een gevelbedekking is er ook in prijsklassen. 25 euro ben je per vierkante meter kwijt bij pleisterwerk, maar een gevelbekleding met metaal kan wel tot 150 euro kosten.

Denk ook aan het vervangen van kozijnen door kunststof kozijnen. Lees ook: prijs kunststof kozijn.

Snelle  bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes vraag je op met één muisklik op deze knop. Je krijgt dan direct vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!