Kosten buitenmuur met steigerhout

Kosten buitenmuur met steigerhoutWat zijn de kosten buitenmuur met steigerhout? Je eigen huis is een heerlijk bezit. Het is de plek waar jij je helemaal mag uitleven in creativiteit. Wanneer je een tuin aan je huis hebt zitten, kan je daar een beklede buitenmuur bij maken. Zeker bij een patio geeft dit een prachtig effect. Een buitenmuur bekleden met een materiaal wat in jouw tuin ook terugkomt is heel gewild. Een voorbeeld hiervan is een buitenmuur met steigerhout. We keken voor je naar de kosten van een buitenmuur met steigerhout.

Wanneer je een buitenmuur met steigerhout gaat bekleden kies je voor een project wat je eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. We keken voor je naar de aspecten die bij een buitenmuur met steigerhout komen kijken en naar de kosten daarvan. We kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip:
Buitenmuur met steigerhout? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

 

Product wat je wil kopen Wat zijn de specificaties Prijs gebaseerd op Wat is de prijs
Steigerhout Steigerhout in stroken gekocht, lettend op de maat van het gedeelte muur wat je wil bekleden Per vierkante meter Tussen 16 en 25 euro
Hout voor de regels Planken om als regels op de muur te gebruiken Per strekkende meter Tussen 5 en 10 euro
Gereedschap Gereedschap voor het bevestigen van regels en steigerhout op je muur huren Per dag Tussen 15 en 35 euro, denk aan borgsom.
Klussenbedrijf Uurloon Tussen 35 en 50 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Steigerhout is een materiaal wat heel gemakkelijk te verwerken is. Je kan dan ook prima zelf een muur bekleden met steigerhout. Denk er wel aan dat je een paar helpende handen kan gebruiken bij deze werkzaamheden. Een bevriende klusser of een klussenbedrijf kunnen je in dat geval van dienst zijn.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan kan je ervoor kiezen om zelf de muur waar het steigerhout moet komen alvast leeg te halen. Je doet dit heel eenvoudig door klimplanten te verwijderen en obstakels voor je muur weg te ruimen.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je het hele werk over aan een klussenbedrijf. Je huurt ze per uur in. Eventueel zou je al wel het materiaal kunnen inkopen maar ook dit kan je aan het klussenbedrijf overlaten. Je hebt dan een volle garantie op de werkzaamheden en je weet zeker dat je er geen omkijken naar hebt.

Hoeveel jij kwijt bent voor een muur met steigerhout heb je zelf in de hand. We hebben een paar keuzes voor je op een rij gezet.

Keuze 1: Nieuw of gebruikt steigerhout. Steigerhout is er in verschillende prijsklassen. Je kan kiezen voor nieuw steigerhout, eventueel met een verouderd uiterlijk, of voor oud gebruikt steigerhout. Die laatste categorie zal doorgaans wat goedkoper zijn. Je geeft daarmee bovendien je muur een mooi doorleefd karakter. Bede soorten zijn doorgaans bij de houthandel verkrijgbaar.

  • Keuze 2: Hoe groot is je muur. Het aantal vierkante meters steigerhout wat je moet inkopen bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van een buitenmuur met steigerhout. Vanaf een aantal vierkante meters steigerhout merk je echter bij een houthandel dat de prijs per vierkante meter lager wordt. Ook bij een klussenbedrijf wordt de prijs op den duur goedkoper per uur naar mate de klusser langer bij je bezig is. Dat komt doordat er eerst opstartkosten in de prijs berekend zitten. Opstartkosten zijn bijvoorbeeld de kosten van het aanvoeren van bouwmaterialen en het huren van materieel om de muur mee te bekleden. Na ongeveer 3 tot 4 uur worden de kosten per uur lager.
  • Keuze 3: Moet je het gereedschap huren. Ga je zelf aan de slag, dan zal je gereedschap moeten huren om in jouw buitenmuur te boren. Heb je toch al wel gereedschap thuis, dan bespaar je de kosten van het huren van materieel. Bij het huren van materieel zal je bovendien aan de bouwmarkt of het verhuurbedrijf een borgsom moeten betalen. Goed om hieraan te denken. Een borgsom kan wel tot 150 euro bedragen. Het is dus altijd goedkoper om het gereedschap te lenen van een vriend of kennis.
  • Keuze 4: Zelf klussen of laat je het doen. Je bent goedkoper uit wanneer je zelf een muur gaat bekleden met steigerhout. Het is een gemakkelijk te verwerken materiaal en met een beetje handigheid en een goede handleiding kan je dit werk prima zelf uitvoeren. Laat je de werkzaamheden toch uitvoeren door een klussenbedrijf, dan ben je een uurloon kwijt voor de werkzaamheden.

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op de kosten van een buitenmuur met steigerhout bekleden door offertes opvragen. Met één klik op de button vraag je offertes op om te vergelijken. Je kan een voordeel verkrijgen tot wel 30 procent.

 

 

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!