Geventileerde gevels

Geventileerde gevelsGeventileerde gevels? Tegenwoordig stellen we als woningeigenaar alles in het werk om er voor te zorgen dat ons huis zo optimaal mogelijk wordt geïsoleerd. Op deze manier wordt warmteverlies immers in de kiem gesmoord en dat zorgt er voor dat de energiefactuur op het einde van het jaar een stuk minder hoog uitvalt. Uiteraard is een goed geïsoleerde woning van bijzonder groot belang, maar ook een afdoende ventilatie mag niet uit het oog worden verloren. Sterker nog, hoe beter een woning is geïsoleerd des te meer nood er is aan een doorgedreven ventilatie. In dit artikel vertellen we je graag alles wat je moet weten over geventileerde gevels.

*Tip:
Geventileerde gevels? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Voordelen van geventileerde gevels

Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van een geventileerde gevel voor jouw woning kan je rekenen op een aantal uitstekende voordelen. In eerste instantie zijn geventileerde gevelsystemen prima bestand tegen diverse weersinvloeden zoals zon, regen, vocht en kou. Door middel van een geventileerde gevel wordt zowel regen- als condenswater in ieder geval op natuurlijke wijze uitgevoerd. Dit gebeurt door middel van de circulerende luchtstroom in de spouwruimte. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het isolatiemateriaal steeds in optimale staat blijft en dat voor de volledige levensduur van de woning. Op deze manier worden ook de optimale thermische prestaties behouden.

Evenwicht tussen isolatie en ventilatie

Wanneer je er voor kiest om je woning zo optimaal mogelijk te isoleren wordt het steeds aangeraden om tevens een doorgedreven ventilatiesysteem te voorzien die de belangrijkste ruimtes in huis op regelmatige basis voorziet van de nodige verse lucht. Dit is bij een sterk geïsoleerde gevel niet anders. Het evenwicht tussen isolatie en ventilatie in je gevel zorgt er namelijk voor dat oververhitting kan worden voorkomen, maar daarnaast draagt ze ook nog eens bij aan een zeer aangenaam binnenklimaat en dat in alle weersomstandigheden. Bovendien beschikken geventileerde gevels over een aanzienlijke flexibiliteit wat er voor zorgt dat ze niet alleen vandaag de dag, maar ongetwijfeld ook in de toekomst een meerwaarde zullen betekenen voor je woning.

Een meerwaarde voor je woning

Bovenstaande maakt het reeds duidelijk, over een uitstekend geïsoleerde woning en gevel beschikken mag dan bijzonder interessant zijn, een goede ventilatie is minstens even belangrijk. Alleen op deze manier kan je er namelijk zeker van zijn dat je geen problemen krijgt met vochtophoping en wordt voorkomen dat het isolatiemateriaal na verloop van tijd haar optimale thermische capaciteiten verliest. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!