Gevelrenovatie zelf doen

Gevelrenovatie zelf doenGevelrenovatie zelf doen? Het is algemeen bekend dat het laten uitvoeren van gevelrenovatie een behoorlijke som geld kan kosten. Hoeveel er voor de renovatiewerken aan je gevel precies in rekening wordt gebracht is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. In welke staat bevindt de gevel zich bijvoorbeeld en welke werkzaamheden wens je te laten uitvoeren? Heeft de gevelrenovatie die je in gedachte hebt uitsluitend betrekking tot de uitstraling van de gevel of ook tot de achterliggende structuur. Vooral wanneer je over een ouder pand beschikt is het soms namelijk noodzakelijk om de constructie te verstevigen. Om de kosten van gevelrenovatie enigszins te kunnen drukken proberen veel mensen dit zelf te doen, maar dat loopt niet altijd van een leien dakje.

*Tip:
Gevelrenovatie? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Voordelen gevelrenovatie zelf doen

De belangrijkste reden waarom veel handige doe-het-zelvers er voor kiezen om zelf hun gevelrenovatie uit te voeren heeft uiteraard betrekking tot het kostenplaatje dat hiervoor in rekening wordt gebracht. Het is evenwel altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat het uitvoeren van gevelrenovatie altijd gepaard gaat met het gebruik van verschillende materialen en hulpmiddelen die je meer dan waarschijnlijk niet zomaar in huis hebt liggen. Wanneer je deze materialen en systemen dient aan te kopen of moet huren brengt dit eveneens een bepaalde kostprijs met zich mee waar je rekening mee dient te houden. Omwille van deze reden is het vooraleer het zelf uitvoeren van gevelrenovatie altijd belangrijk om goed na te denken over het totale kostenplaatje waar je bij doe-het-zelf gevelrenovatie mee wordt geconfronteerd. Alleen door deze prijs te vergelijken met het uitbesteden van gevelrenovatie kan je voor jezelf uitmaken wat nu daadwerkelijk de interessantste keuze is. Voor gevelrenovatie moet je namelijk ook altijd een behoorlijke hoeveelheid tijd vrijmaken.

Nadelen van zelf gevelrenovatie uitvoeren

Op het eerste zicht mag het uitvoeren van gevelrenovatie dan wel vrij eenvoudig lijken, niets is minder waar. Bovendien is het ook nog eens zo dat het foutief uitvoeren van gevelrenovatie verschillende grote gevolgen kan hebben. Neem nu bijvoorbeeld het uitvoeren van stucwerk aan de buitengevel. Wanneer dit niet op correcte wijze gebeurt zullen er allemaal kleine foutjes zichtbaar zijn die de uitstraling van je gevel alles behalve ten goede zullen komen. Het niet correct herstellen van scheuren in de gevel kan ook grote gevolgen hebben. Vocht kan zich op deze manier namelijk nog altijd manifesteren waardoor het de woning binnen kan trekken. Daarnaast loop je het risico dat de scheuren groter worden waardoor er misschien wel veel aanzienlijkere schade aan de gevel zal optreden. Het mag dan ook duidelijk zijn, gevelrenovatie zelf uitvoeren is enkel en alleen weggelegd voor de echt handige doe-het-zelver die precies weet waar hij mee bezig is.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!