Gevelrenovatie stucwerk

Gevelrenovatie stucwerkGevelrenovatie stucwerk? Bij het uitvoeren van gevelrenovatie wordt er tegenwoordig in het merendeel van de gevallen voor gekozen om stucwerk te voorzien. Door middel van stucwerk is het namelijk niet alleen mogelijk om de achterliggende structuur van de gevel beter te beschermen, bovendien kan de uitstraling ook nog eens geheel worden aangepast aan je persoonlijke wensen. Het uitvoeren van stucwerk als onderdeel van gevelrenovatie is evenwel onderworpen aan verschillende voorwaarden. Zo wordt de uitstraling van je pand namelijk aangepast waardoor er hiervoor steeds een vergunning noodzakelijk is. Ben je ook van plan om bij het renoveren van je gevel gebruik te maken van (nieuw) stucwerk? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten!

*Tip:
Gevelrenovatie stucwerk? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Verschillende mogelijkheden

Wanneer je er voor kiest om stucwerk binnen in huis uit te voeren zal je steeds een keuze moeten maken uit verschillende mogelijkheden. Dit geldt ook voor stucwerk die aan de buitengevel wordt aangebracht. We onderscheiden op dit vlak:

  • Gepleisterde plint
  • Schuurwerk
  • Spachtelputz

Het aanbrengen van stucwerk aan de buitengevel van een woning is vooral interessant omdat op deze manier de geïsoleerde gevel op optimale wijze kan worden beschermd tegen de verschillende invloeden uit het weerbeeld.

Hoeveel kost gevelrenovatie stucwerk?

Het spreekt voor zich dat je als woningeigenaar ten allen tijde een goed beeld zal willen hebben van de gemiddelde kostprijs die gevelrenovatie stucwerk met zich meebrengt. De prijs die hiervoor in rekening wordt gebracht is evenwel altijd afhankelijk van verschillende factoren. Zo telt niet alleen de ervaring van de stukadoor mee, maar wordt er ook gekeken naar de staat waarin de muur verkeert. Bovendien zijn er uiteraard ook nog mogelijke speciale wensen van de klant waar rekening mee dient te worden gehouden. Stucwerk aan de buitenzijde van een woning aanbrengen is altijd duurder dan stucwerk binnen in huis, in het bijzonder omdat ze bestand moet zijn tegen wisselende invloeden vanuit het milieu. In het merendeel van de gevallen kan je rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van 60 euro per uur voor het uitvoeren van gevelrenovatie stucwerk.

Vergunning aanvragen

Opgepast! Door het aanbrengen van stucwerk aan de buitengevel van je woning zal de uitstraling van je pand altijd worden aangepast. Het zal je evenwel bekend in de oren klinken dat dit uitsluitend is toegestaan wanneer hiervoor een vergunning wordt aangevraagd bij de stad of gemeente waar het pand zich bevindt. Doe je dat niet, dan bestaat het risico dat de uitgevoerde werken teruggedraaid moeten worden en dat zal je uiteraard absoluut willen voorkomen.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!